maanantai 24. elokuuta 2020

Kevennetty brasilialainen limonaadi

Brasilialainen limonaadi on ihana kesäjuoma,  mutta aika sokeripitoinen pakkaus,    joten päätin tehdä siitä  kevyemmän,  sokerittoman  version. Normaalisti brasilialaiseen limonaatiin tulee kondensoitua maitoa, ja joskus sen lisäksi jopa  lisää sokeria.....  Limettien  lyhyt sesonki on vielä täällä,  ja käytän limettejä lähes kaikkeen,  ja esim.  limetin kuivattua kuorta käytin erääseen mausteseokseen.    Tästä juomasta tuli aivan ihanan raikas, ja kookos ja limettihän on ihana kombo muutenkin. 

Kevennetty brasilialainen limonaati (1-2 annosta)

  • 1 limettisitruuna
  • 2 dl kookosmaitoa
  • makeutusta maun mukaan (käytin  steviaa)
  • 1 dl  soodavettä
  • jääkuutioita (min. 6-7 , käytin tässä  10 jääkuutiota mikä teki juomasta ihanan kylmän ja kuohkean)
Pese  ja kuivaa limettisitruuna hyvin, ja leikkaa siitä pois kantaosat.    Leikkaa limettisitruuna palasiksi,  kuorineen.

Laita tehosekoittimeen  (onnistuu varmaan myös sauvasekoittimella)   limettisitruunapalat, kookosmaito, soodavesi ja makeutus.  Blendaa tasaiseksi.

Kaada seos siivilään ,  ja purista kuorimassasta kaikki neste pois.  Laita   juoma uudelleen tehosekoittimeen,  ja lisää  nyt  jääkuutiot.  Sekoita kunnes jääkuutiot täysin murskaantuneet. Nauti juoma heti,  kylmänä.

Lisäämällä rommia  tästä saa kivan drinkin.
Mm, ihanan raikasta..
HK toi markkinoille  vihreän , vegaanisen tuotesarjan, (kaupoissa alkaen tänään 24.8) ja olin virtuaalisesti mukana lehdistötilaisuudessa.  Tosi mukavaa että ruokatalo,  jonka päätuotteet koostuvat lihasta,  tuo tällaisen tuotesarjan markkinoille. Sarjaan kuuluu 4 eri tuotetta:  vihreät pullat, vihreä jauhis,  vihreät burgeripihvit ja vihreät gluteenittomat nuggetit.  Tuotteissa on käytetty  herne-sekä härkäpapuproteiinia. Tuotteet ovat siis vegaanisia , mutta sopivat kaikille, ja ovat kiva lisä  arkiruokaan.  Vihreät pullat ja nuggetit ovat valmiita sellaisenaan,  mutta jauhista käytetään kuten tavallista jauhista,  ja burgerpihvit pitää myös  kypsentää, Tuotteiden hinta on myös maltillinen, eli  3-3.5 euroa per paketti.

Sain 3 pakettia (gluteenittomat nuggetit eivät olleet mukana paketissa)   kokeiltavaksi,  ja ne menivät poikani  perheelle.  Toistaiseksi siellä on syöty  vihreitä kasvispullia ja kasvisjauhista.   Molemmat  pikkutytöt tykkäsivät   pullista, ja  isompi etenkin   ketsupin kanssa;D   Pullat kypsennettiin mikrossa,  ja poikani sanoi että  niistä tuli vähän vetisiä mikrossa,  joten nämä olisi parempi lämmittää  pannulla ,  tai uunissa.
Kasvisjauhiksesta  he tekivät hampurilaispihvejä, jotka kuulemma olivat hyviä.  Kasvisjauhis on vain miedosti maustettu,  joten siinä on hyvä käyttää mausteita maun mukaan, Koostumus oli miniän mukaan hyvä,  ja jauhismassaan lisättiin kreikkalaista jugurttia sekä korppujauhoa.

10 kommenttia:

  1. Ihana makukombo tuo kookos ja limetti. Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos, olikin tosi hyvää:) Oikein hyvää viikonloppua sinulle:)

      Poista
  2. Mikä drinksu, tulee mieleen alkoholiton pina colada! Kiva että on vähäsokerinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:No jonkinverran sellainen, jossa ananas korvattu limellä:) Ihan hyvä oli sokerittomanakn:)

      Poista
  3. Ja, kokos och lime är så goda ihop och drycken låter så fräsch. Vad roligt att HK kommit med vegetariska alternativ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Kokos och lime är verkligen goda ihop, och drycken blev so god och svalkande:) Det är jättefint att HK kommit med veganska alternativ, som också tycks vara smakliga:)

      Poista
  4. Minulle tulee tästä mieleen myös alkoholiton pina colada! Nams :)
    Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:Niinpä, lime vaan korvaa tässä ananaksen. Oikein hyvää viikonloppua Marjo:)

      Poista
  5. En kestä miten herkullisen kuuloinen limonadi. Tätä tekee mieli tehdäkin vaikka huomenna ystäville. Ihanaa viikonloppua Jael. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: Oli todellakin ihanaa ja raikasta vaikka kookosta:) Juu tästä varmaan ystävätkin tykkäävät. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin Tiia:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...