tiistai 11. elokuuta 2020

Vegaaninen limettipiirakka


Suosikkisitrukseni limetit ovat nyt sesongissa täällä ,  ja tein aivan ihanan herkullisen  vegaanisen limettipiirakan.  Harmikseni unohdin kuvata piirakkaa kokonaisena,  ja  muistin sen vasta kun olin leikannut siitä palasia;D   Piirakka on suhteellisen helppotekoinen ,  ja tästä tykättiin paljonkin:)
Ostin melkein puolitoista kiloa  limettejä .  Nämä limetit näyttävät ehkä hieman erilaisilta kuin ne jotka tulevat Suomeen, mutta maku  ja tuoksu on kyllä samanlainen.  Limeteistäkin löytyy eri lajikkeita, ja olen täällä ostanut näitä vähän suurempia,  ja sitten pienempiä, samankokoisia mitä löytyy Suomen marketeista.

Vegaaninen limettipiirakka (25cm piirakkavuoka)
Piirakkapohja
  • 220 gr vehnäjauhoa
  • 2 rkl hienoksi jauhettua mantelia
  • ½ rkl  perunajauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1, 25 dl  öljyä (käytin rypsiöljyä)
  • 2 rkl  jääkylmää vettä
Sekoita kulhossa ensin jauhot,  suola ja sokeri,  ja lisää öljy ja jääkylmä vesi sekoittaen , niin että syntyy murumainen seos.  Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää hieman jäävettä.  Muotoile muruista taikinapallo,  ja laita pallo jääkaapppiin vähintään puoleksi tunniksi.

Ripottele jauhoa  leivinalustalle,  ja kauli taikinasta  ohut pohjataikina.  Laitoin piirakkavuokaan  leivinpaperia, jonka öljysin kevyesti. Taikinaa painellaan piirakkapohjaan,   ja pohjaan pistellään reikiä haarukalla.  Piirakkapohjaa paistetaan 200 C asteessa , 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja on saanut kauniisti väriä.   Piirakkapohjan annetaan jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

Piirakkatäyte
  • 500 gr kookosmaitoa
  • 1 limetin kuoriraaste
  • 1.25 dl limettimehua
  • 1 dl + 2 rkl sokeria
  • 5.5 rkl  Maizenaa
  • 2 rkl  kookosöljyä
Sekoitan tällaiset ainekset yleensä tasaiseksi joko  tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ainekset, paitsi kookosöljy ja limettikuoriraaste, sekoitetaan tasaiseksi, minkä jälkeen siihen lisätään kuoriraaste. Seos kaadetaan  kattilaan,  ja  sitä keitetään  keskilämmöllä ,, aina välillä sekoittaen. Kun seos saavuttaa kiehumapisteen,  ja alkaa saostua ,  laske lämpö minimiin,  ja sekoita seosta koko ajan  muutaman minuutin ajan,  kunnes se paksunee.  Ota kattila pois liedeltä,  lisää kookosöljy ja sekoita hyvin. Anna täytteen jäähtyä jonkun verran,  ja kaada se sitten valmiiseen piirakkapohjaan.  Täytteelle pitää antaa aikaa ennenkuin se jähmettyy kunnolla,  joten piirakka on hyvä tehdä edellisenä päivänä,  ja tarjoilla täysin jähmettyneenä ja kylmänä. Huom. Täyte oli vain lievästi makea, joten täytettä kannattaa maistaa valmistusvaiheessa, ja lisätä makeutta jos siltä tuntuu,
Tosi hyvää:)

5 kommenttia:

  1. Kyllä nyt maistuisikin tuollainen piirakka. Miten muuten alkoikin heti tehdä mieli keittää kahvia sen kaveriksi :) Herkulta näyttää ja makuna varmasti ihanan raikas!
    Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. Well now that just looks like a little slice of heaven right there! Beautiful, and made with such simple ingredients, too. Clearly I need to put this on my "must make" list. I can practically taste it now!

    VastaaPoista
  3. Tuo piirakka näyttää kyllä niin herkulliselta!! Ihanaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
  4. Så gott! Lime och kokos är så goda ihop.

    VastaaPoista
  5. Tosi jännä ohje, tekee mieli kokeilla juuri tuon kookoksen ja limen yhdistelmän vuoksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...