perjantai 21. elokuuta 2020

Salaatti idätetyillä belugalinsseillä

Minulla on aina linssejä keittiökaapissa: joko punaisia, vihreitä tai pieniä mustia belugalinssejä. Välillä myös  pieniä  vihreänharmaita  du Puy-linssejä.  Etenkin näinä epävarmoina aikoina  kun ei tiedä jos joutuu taas olemaan pitkiä aikoja kotona,   linssit ovat käteviä kun niistä voi valmistaa niin monta eri ruokaa.  Mustia pikku linssejä suosin etenkin salaateissa,   ja aiemmin olen täällä blogissa  julkaissut muutaman ohjeen mustalinssisalaatista,  jotka kuitenkin ovat erilaisia kuin tämä , kuten mustia linssejä munakoison kanssa,  tai  belugalinssisalaatti  punakaalilla.   Tätä salaattia varten idätin  linssit,  jolloin myös niiden ravintoarvo on korkeampi.  Pidän todella paljon  linssi-iduista, ja idätänkin usein erilaisia linssejä.
Idätin linssit kunnes niissä oli pitkät "hännät".  Lämpimällä säällä tähän meni 2 päivää.

Salaatti idätetyillä belugalinsseillä
 • 2.5 dl  belugalinssejä,  idätettynä
 • 2 sellerin vartta, pieneksi pilkottuna
 • 1 pieni punasipuli,  pilkottuna
 • 5 paloiteltua kirsikkatomaattia
 • ½ vihreä chili pilkottuna (tässä voisi käyttää tuoreen chilin sijaan hieman chilihiutaleita)
 • 1 iso tai 2 pienempää valkosipulin kynttä pilkottuna
 • 3 rkl tahinia
 • 1 dl vettä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • ½ tl suolaa
 • kourallinen korianterin lehtiä
Huuhtele linssit, ja laita ne veteen pehmenemään muutamaksi tunniksi.  Idätysopas löytyy täältä.
Kun linssit ovat itäneet ( niissä ei ole pakko olla näin pitkää "häntää")  sekoita linssit ja pilkotut  vihannekset. Sekoita tahini veden, sitruunamehun  ja suolan kanssa, ja sekoita salaattiainesten joukkoon.  Lisää lopussa tuoreet korianterin lehdet.  Jos kuulut niihin jotka eivät pidä korianterista, korvaa se vaikka persiljalla.
Minusta tämä oli tosi hyvää💚

6 kommenttia:

 1. En olekaan idätettyjä linssejä koskaan maistanut. Papuja ja erilaisia versoja tykkään kyllä muuten lisäillä salaatteihin. Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUti:Linssejä on tosi helppo idättää, ja sen vuoksi tykkäänkin niistä paljon:) Versot ovat myös ihana lisä salaatteihin :Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua Outi:)

   Poista
 2. Jag har också alltid linser hemma! Den här salladen ser så god ut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarina: Det är nog bra att sånt som linser hemma ,för de är så mångsidiga:) Tack, salladen var mycket god;)

   Poista
 3. I rarely have the patience to sprout my lentils, but I really must make the effort more often. I love the texture and of course, they're so nutritious.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bittersweet: Hannah, lentils sprout so easily, so they are the ones I use mostly for sprouting. yes, the texture, especially in this salad, was really great:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...