sunnuntai 15. elokuuta 2021

Herkulliset kesäkurpitsakuutiot

Yksi suosikkivihanneksistani on kesäkurpitsa,  ja kun näin jo aika isokokoisia  kesäkurpitsoja tarjouksessa vihanneskaupassa, ostin niitä muutaman kilon. Kesäkurpitsaa on viime aikoina tullut syötyä sitten paljonkin  ,  ja tässä herkullinen ja helppotekoinen ohje,  jossa ei ole kuin muutama aines.,
Ostamani kesäkurpitsat olivat  kookkaita, ja kaiken lisäksi niiden rakenne oli  aika kuivaa , eli ei liikaa nestettä.

Herkulliset kesäkurpitsakuutiot
  • noin 500 grammaa kesäkurpitsaa , kuutioituna
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl yrttimaustetta tai pizzamaustetta (käytin pizzamaustetta, jossa paljon yrttejä)
  • 1 tl paprikaa
  • ½ tl suolaa
Laita kuutioidut  kesäkurpitsat ensin lävikköön,  huoneenlämpöön, muutamaksi tunniksi.  

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle,    ja lisää  kuutioudut  kesäkurpitsakuutiot.   Paahda  kesäkurpitsakuutioita muutaman minuutin ajan, aina välillä sekoittaen, ilman öljyä tässä vaiheessa. Lisää mausteet ja sekoita , ja paista kuutioita  taas muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi öljy, nosta hieman pannun lämpötilaa,  ja paista  kuutioita kunnes  ne ovat saaneet hieman väriä. 

Anna kuutioiden hieman jäähtyä,  ja sekoita kuutioiden joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä suolaa. Ovat hyviä sekä kylmänä että lämpimänä.    Olen kypsentänyt  kesäkurpitsakuutioita myös  tomaattikastikkeessa,  niin että olen ensin paahtanut kuutiota ilman mitään,   lisännyt sen  jälkeen tomaattikastikkeen, maustanut kastiketta,  ja kääntänyt lämmön minimille. Kansi päälle, ja olen kypsentänyt kastiketta,  kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut.
Kesäkurpitsa on niin monipuolinen kasvis,  ja tässä muutamia aiemmin postaamiani ohjeita:

Kesäkurpitsatahna

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsasalaatti

Välimerellinen kesäkurpitsaruoka

10 kommenttia:

  1. Kiva resepti. Näistä hyvistä side dish -resepteistä on jatkuva pula. Kesäkurpitsasssa on se erityisen hyvä puoli, että se sopii lähes minkä tahansa kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:Kiitos❤️Tämå tosiaankin on sopiva juuri side dish-anmokseksi,esim.kalan kanssa varmaan sopisi hyvin. Kesäkurpitsa onkin tosi monipuolinen ja hyvin yhteensopiva monen kanssa💚

      Poista
  2. Zucchini är en stor favorit och går bra att använda i maträtter och bakverk. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina :Zucchini är faktiskt så mångsidig 💚Ha en fin dag du också💚

      Poista
  3. Näyttää niin hyvältä, nam! Tykkään maustaa zucchinin reilulla kädellä, itse se kun on niin miedon makuinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:Kiitos❤️Totta, kesäkurpitsaan voi todella lisätä reilusti mausteita makuja antamaan💚

      Poista
  4. Ihanan simppeli resepti. Maistuisikohan nämä hyviltä tsatsikin kanssa?
    Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos❤️ja varmaankin sopisi tsatskin kanssa yhteen💚Oukein hyvää viikkoa sinullekin❤️

      Poista
  5. I seriously love all things zucchini and usually keep it pretty simple, too. Just roasted with salt and pepper, it's some kind of magic. I'll have to try your approach next time!

    VastaaPoista
  6. Zuccini on kyllä yksi parhaista vihanneksista. Kiitos reseptistäsi, sillä tuohan sopii meille. Sitä voi syödä minkä lihan kanssa tahaansa.

    Zuccini on myös italialaisten herkku. Italiassa tehdään siitä myös salaattia lihan ja kalan lisukkeeksi. Ohuita siivuja Zuccinia, raastettua valkosipulia, sitruunaa, tuoretta mynttaa ja muutama ruokalusikallinen hyvää ruokaöljyä, vaikka rapsia. Antaa sen muhia sillä aikaa kun valmistaa ruokaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...