lauantai 29. lokakuuta 2022

Appelsiineja&Hunajaa-blogin 14. synttäripostaus

Appelsiineja & Hunajaa blogi täyttää tänään 14 vuotta💚Tuntuu kuin olisin aloittanut blogin ikuisuus sitten, mutta vielä ollaan täällä...

Tässä synttäripostauksessa jaan näiden täytettyjen taatelisuklaatryffeleitteni ohjeen. Nämä suklaanamut tein joitakin  viikkoja sitten, ja vein tuomiseksi tutuille. Näistä pidettiin tosi paljon, ja myös omasta mielestäni nämä olivat tosi hyviä💚 Taatelin ja suklaan yhdistelmä toimii tosi hyvin🍫

Täytetyt taatelisuklaanamut
  • 8 taatelia
  • 200 gr tummaa suklaata
  • 1 rkl kookosöljyä
  • muutama tippa vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kaurahiutaleita
Täyte 
  • 100 gr valkosuklaata
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl appelsiinikuoriraastetta
Tein nämä niin että ensin sulatin tumman suklaan(minulla oli 70% tummaa suklaata), jonka jälkeen lisäsin kookosöljyn, taatelit, vaniljan, suolan sekä kaurahiutaleet sulaneen suklaan joukkoon ja jauhoin koko seoksen tasaiseksi. Jos taatelit tosi pehmeitä, ne voi lisätä sellaisenaan, mutta omat taatelini olivat kuivahtaneita, joten olin ensin liottanut taatelit lämpimässä vedessä, poistanut siemenet, ja sitten jauhanut ne paksuksi soseeksi, lisäten hieman liotusnestettä. Suklaa - taateliseos meni jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Täytettä varten sulattelin valkosuklaan, yhdessä tahinin ja appelsiinikuoriraasteen kanssa., Sulanut seos sekoitetaan hyvin, ja laitetaan jähmettymään jääkaappiin. 
Kun suklaaseokset ovat jähmettyneet, taateli-suklaaseoksesta pyöritellään pieniä suklaatryffelin kokoisia palloja, joihin tehdään sormella syvennys, minne lisätään noin teelusikallinen valkosuklaatäytettä per namu. Täyte peitetään kunnolla, ja täytetty seos pyöritellään palloksi. Pyörittelin lopuksi suklaa-taatelinamut kookoshiutaleissa sekä kaakaojauheessa, ja pienen osan pomeranssi-ja punajuurijauheessa. 
Tosi nameja❤️

11 kommenttia:

  1. Paljon onnea 14-vuotiaalle hienolle blogille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelma, oletkin ollut täällä ihan alusta ❤️Kaunista viikonlopun jatkoa

      Poista
  2. Paljon onnea blogille ja sinulle. 14 vuotta on hieno saavutus :)
    Taatelisuklaanamit näyttää niin hyviltä, että kokeilen tehdä niitä ainakin itselle jos en jopa lahjaksi. Sekä taatelit että suklaahan on tosi hyvää.

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos paljon❤️Taatelin ja suklaan liitto tosi onnistunut, ja näitähän voi tehdä myös ilman täytettä. Oikein hyvää viikonlopun jatkoa sinullekin💐

      Poista
  3. Ensinnäkin, paljon onnea sinulle ja menestystä blogillesi! Aivan mielettömän upea taival!

    Taatelisuklaanamut menevät suoraan omaan pakko-kokeilla listaan, koska siellä on aivan kaikki, mitä itse rakastan. Taatelit ovat hyvin joka muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nadine❤️14 vuotta on kyllä pitkä aika.Taatelit tosiaankin ihania, ja niin monikäyttöisiä, itselläni aina taateleita kotona. Kaunista viikonloppua sinulle💐

      Poista
  4. Oikein paljon onnea 14-vuotiaalle blogillesi. Tuollaiset synttäriherkut maistuisivat nyt täälläkin.
    Makoisaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  5. Onnea Sinulle ja blogillesi!
    Ja taas oli niin herkullisen näköinen herkkuresepti, että kokeiluun menee heti kun löydän laktoositonta valkosuklaata.
    Kivaa viikonloppua Jael<3

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea sinulle ja 14-vuotiaalle blogillesi ♡ Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle Jael!

    VastaaPoista
  7. Stort grattis till din fina blogg! Tack för all inspiration du ger.

    VastaaPoista
  8. Onnea valtavasti upealle kasviruokablogille <3Ja nuo konvehdit - taatelia, appelsiinikuorta ja valkosuklaata, niin herkullisen näköisiäkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...