torstai 18. joulukuuta 2008

Rapea perunalätty

Tulevana sunnuntaina on Hanukajuhlan aatto täällä Israelissa.Hanukasta onkin Susa kertonut blogissaan pari päivää sitten. Kuten Susa kertoikin, sinä aikana syödään paljon öljyssä paistettuja ruokia ja esim. munkkeja. Munkkeja on joka puolella juuri nyt ja kondiittorit keksivät joka Hanukaksi uusia munkkiversioita.Onneksi en itse ole niin hulluna munkkeihin,sillä ne ovat tosi kaloririkkaita. Täälläkin aloitetaan usein laihdutuskuuri Hanukajuhlan loputtua, ihan kuten muualla joulun jälkeen, kaiken mässäilyn jälkeen... Susan mainitsemia sinisiä ja valkoisia joulukoristeiden tapaisia koristeita ei kyllä täällä näy, se taitaa olla ihan amerikkalainen juttu. Lapsilla on Hanukan aikana lomaa koulusta ja tämä loma on erilaisten upeiden lastennäytösten - ja festivaalien huippukausi; niistä on mistä valita. Kaupoissa on paljon kivoja makeispakkauksia lapsille, yleensä niissä on joku lelu mukana tai itse pakkaus on lelu. Eilen suosikki TV-kokkini teki Hanukaan liittyviä ruokia ja innostuinkin tekemään rapeita perunalättyjä, joita kokkikin teki. Rapeat perunalätyt (4 kpl) 3 isoa perunaa 2 rkl Maizenaa öljyä paistamiseen 1 tl suolaa, ½ tl mustapippuria Perunat raastetaan Julienne-raastimella, kuten allaolevassa kuvassa.Julienne-raastimella leikattaessa niistä ei myöskään tule yhtä kosteita kuten raastettaessa tavallisella raastimella. Perunat huuhdellaan vedessä ja kuivataan hyvin keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Lisää maizenajauho sekä suola ja pippuri ja sekoita hyvin.Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen öljyä, pannun tulee olla tosi kuuma ennenkuin laitat siihen perunasekoitusta. Laita neljäsosa seoksesta pannulle, ohueksi lätyksi, niin että se on melkein harsomainen. Paista molemmat puolet ruskeiksi ja rapeiksi. Nämä perunalätyt imevät paljon öljyä, kuten ranskalaiset, joten lisää pannulle öljyä ennen jokaista lättyä, muuten niistä ei tule ihanan rapeita.Lätyn tulee olla tosi ohut ja rapea. Perunaseokseen voisi raastaa parmesaania, jolloin se saa lisämakua.TV-kokki laittoi lättysen päälle makkaroita ja paistettuja shalottisipuleita, minähän en sellaisia syö vaan laitoin omaani aikaisemmin tekemääni pinaatti -cashewtahnaa ja tomaatteja.Oli tosi hyvää!

11 kommenttia:

 1. Kyllä kelpais! Tosi hyvännäköstä ja upeasti paistunutkin!

  VastaaPoista
 2. herkullisen naköisia perunalettuja. taytyy kokeilla.kiitos ohjeesta

  OİKEİN HYVAA HANUKAJUHLAA

  VastaaPoista
 3. Tosi houkuttelevan näköinen lätty! Ja näppärän näköinen tuo julienne-raastin - en tiennyt, että tuommoisia on olemassakaan!

  VastaaPoista
 4. Todella hyvännäköistä. EIlen kokeilimme Tuomaan markkinoilla perunataikinan sisällä paistettua makkaraa ja aloimme miettiä röstiperunoiden yms. tekemistä. Tämä kuulostaa varteenotettavalta reseptiltä.

  VastaaPoista
 5. oj, så fin hon (?) är din bambi...
  shabat shalom and all that jazz!

  VastaaPoista
 6. That looks delicious indeed! I adore Roesti and similar potato dishes :)

  VastaaPoista
 7. Tsajut,kiitos,se oli todellakin hyvää.

  Sarapirat,Bambi är en pojke;-)tack och önskar dig dettsamma tillbaka..

  Lorraine, thanks:-)

  VastaaPoista
 8. Nami! Noita pitää myös kokeilla! Blogisi on ihan pullollaan reseptejä, mitä pitäisi kokeilla. Pitää varmaan jokus päivä ihan istua alas ja alkaa kopioida reseptejä talteen, jotta ne ovat sitten helposti saatavilla, kun kerkeää niitä kokeilla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...