torstai 23. tammikuuta 2014

Vuohenjuustoguacamole

Tein ihanan ,hieman erilaisen guacamoletahnan,jonka ohje on kirjassa jonka ihana ystävä lähetti joululahjaksi.Tahna oli hurjan hyvää ja tätä kyllä tulen tekemään toistekin. 

Kyseinen kirja on nimeltään "Kaikki avokadosta" eli mainio kirja avokadofanille.Kirja on täynnä erilaisia ja jopa yllättäviäkin avokadoreseptejä ,sillä olen aina kuullut että avokado ei ole hyvää kun sitä lämmitetään mutta kirjassa on myös sellaisia ohjeita joissa avokadoa käytetään lämpimissä ruuissa kuten vaikka uunimunakkaassa;pitääkin joskus kokeilla! Ohjeiden lisäksi kirjassa on myös tietoa eri avokadolajikkeista ja  avokadon käytöstä. Kirjan on kirjoittanut kalifornialainen  ruokatoimittaja  ja kokki Gaby Dalkin,joka myös pitää ruokablogia täällä.Alkusanojen mukaan Gaby söi päivittäin muutamia kiloja avokadoja ohjeita testatessaan,huh!

Minulle avokado maistuu parhaiten keksien päällä,salaateissa,tahnoina,raakaohjeissa ja sitten siinä tietyssä pastaohjeessa. Kirjassa oli monta kivaa erilaista tahnaohjetta,mutta tätä avokadotahnaa teki mieli kokeilla ensiksi.

Vuohenjuustoguacamole
  • 2-3 avokadoa(kirjan ohjeissa on aina mainittu Hass-avokadot,jotka kuuluvat minunkin suosikkeihini koska hedelmäliha on niin helppo poistaa kuorestaan ,mutta muutkin avokadolajikkeet käyvät hyvin)
  • 3/4 dl vuohenjuustofetaa (käytin tässä lampaanmaitofetaa)
  • ½ dl tuoretta ruohosipulia hienoksi silputtuna
  • ½ dl öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi paloiteltuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Halkaise avokadot pituussuuntaan ja poista kivi.Irroita hedelmäliha kuorista ja laita kulhoon.Lisää ensimäiseksi sitruunamehu.Lisää tämän jälkeen ruohosipuli,juusto ja aurinkokuivatut tomaat ja sekoita rakenne haarukalla pehmeäksi.Lisää mustapippuria ja suolaa tarvittaessa.
Oli kyllä hurjan hyvää ja sopis myös vaikka pastan kanssa.....

22 kommenttia:

  1. Rakastan guacamolea ja vuohenjuustoa! Tämän on oltava taivaallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,ihan sama juttu täällä! Tämä olikin taivaallisen hyvää:)

      Poista
  2. Låter mycket gott, både avokado och getost är så gott.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, tämä guacamole ei voi olla kuin ihanaa! kiva kun vähän ravistellaan perinteisiä guacamoleja uuteen uskoon :) onpa muuten mielenkiintoisen kuuloinen kirja, lisää reseptejä blogissa olisi kiva nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annemi,tämä on tosiaankin hyvää:) Kirjassa on 80 avokado-ohjetta ja monta niistä tahnoille,joita tekee mieli kokeilla,joten varmasta vielä laitan tänne jotain tuosta kirjasta...

      Poista
  4. Olen tehnyt joskus avokadolla ja vuohenjuustolla päälystettyjä uunivoileipiä ja hyvin toimi. Siis e-rit-täin hyvin :D Niinpä tämäkin on taatusti herkullista. - Blogisi muuten mainittiin tänään Hesarin ruokasivuilla za'atar reseptin kohdalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi ,no nyt sait minut kyllä vakuuttuneeksi siitä että avokadoa voikin kuumentaa,pitääkin kokeilla jollain ohjeella tuosta kirjasta. Oi,olinkin ihan unohtanut,minulle kyllä mainittiin että se tulee olemaan joku torstai siellä;D

      Poista
  5. Lähes aina, kun eteeni laitetaan kulho guaqamolea voisin lusikoida sitä loputtomiin. Kiva nähdä, että guaqamoleen löytyy monenmoista erilaista tapaa ja variaatioita. Tämä kuullostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,tämä kyllä myös lusikoitiin suuhun aika nopeasti;D

      Poista
  6. Jael, ole hyvä vain. Tämä on takuulla enemmän sun kirja kuin mun. Jos kyseessä olisi munakoiso niin sitten...,mutta on tämä kirjana silti kiinnostava ja tuo tahna on takuulla herkullista ja vois sopia just vaikka tuorepastan kanssa. (Ostin tänään tuorepasta ravioleja ja tortellineja mm.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:) Ihan kivoja ohjeita kirjassa ja täällähän avokadot ovat lähiruokaa ja helposti saatavilla tähän aikaan (kesällä sitten ei niitä ole lainkaan...). Tahna on todella herkullinen,suosittelen! Sopiskin noiden ostamiesi tuorepastojen kanssa...

      Poista
  7. Kuulostaa ihanalta. Avocadoa ja vuodenjuustoa ei ole tullut yhdessä kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna,on tosi hyvä kombinaatio,suosittelen kokeilemaan:)

      Poista
  8. Kiitos tästä vinkistä, vaikuttaa monikäyttöiseltä, vaikka tosiaan pastankin kanssa.

    VastaaPoista
  9. Mun pitäiskin hommata tuo kirja, avocado on vaan niin hyvää että mihin vaan sitä voi käyttää...niin käytetään :D

    Tosin täällä saattaa olla joskus melko tuskaa se avocadon ostaminen. Välillä menee pilalle ennen kun tavallaan edes kypsyy, joskus on toinen pää jo lähes ylikypsä ja toinen ihan raaka ja mitä vielä siitä väliltä.

    VastaaPoista
  10. Mun pitäiskin hommata tuo kirja, avocado on vaan niin hyvää että mihin vaan sitä voi käyttää...niin käytetään :D

    Tosin täällä saattaa olla joskus melko tuskaa se avocadon ostaminen. Välillä menee pilalle ennen kun tavallaan edes kypsyy, joskus on toinen pää jo lähes ylikypsä ja toinen ihan raaka ja mitä vielä siitä väliltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milma,kiva pieni kirjanen,täynnä hienoja avokadoreseptejä. Joo se kuljetus pitkän matkan päästä välillä tekee vähän hallaa avokadoille. Täällä en ole tainnut koskaan törmätä huonoon avokadoon.

      Poista
  11. A delightful twist on the standard guacamole! This version is perfect for the winter, too, while there are no decent tomatoes in season.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah,this was such a yummy version of the traditional guacamole.And the sun dried tomatoes added a nice twist to it:)

      Poista
  12. Timjamia ja basilikaa26. tammikuuta 2014 klo 2.05

    Pitää kokeilla, vuohenjuusto ja guacamole sopii varmaan yhteen mahtavasti! Kuulitko muuten jo, että blogisi mainittiin aika mukavassa sävyssä viime torstain Hesarin ruokapalstalla....?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...