sunnuntai 16. elokuuta 2020

Kesäkurpitsasalaatti

Tässä teille helppo ja herkullinen kesäkurpitsalaatti, jonka  keksin tässä yhtenä päivänä. Ostin pieniä kesäkurpitsoja  , jotka ovat kiinteämpiä kuin isot kesäkurpitsat, ja ne olivat ihan täydellisiä tähän salaattiin. Vaihtoehtoisesti tähän voisi käyttää myös   tummanvihreitä zucchineita,  jotka nekin ovat koostumukseltaan kiinteämpiä kuin isot kesäkurpitsat.

Kesäkurpitsasalaatti
  • 6-7 pientä  kesäkurpitsaa (tai tummanvihreitä zucchinia)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • ½ tl chilihiutaleita (tai chilimaustetta)
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 keskikokoinen tomaatti , raastettuna
  • 50 gr fetajuustoa, murusina
Pese, kuivaa ja kuori osa kesäkurpitsojen kuorista, niin että kurpitsan pinnalla on vuoronperään kuorta ja ilman kuorta.  Ota kuorijalla ohuita siivuja   kesäkurpitsoista,  ja laita kesäkurpitsat kulhoon. Lisää  suola,   ja sekoita suola varovaisesti ohuiden kesäkurpitsasiivujen joukkoon.  Anna kesäkurpitsoiden hieman hikoilla, noin puolisen tuntia,   ja pyyhi sen jälkeen  nestettä pois  talouspaperilla.  Kuumenna paistinpannu maksimilämmölle ,  ja paahda kesäkurpitsasiivuja  kuumalla pannulla,  muutaman mnuutin kerrallaan. 

Laita kesäkurpitsasiivut kulhoon, ja lisää  varovaisesti sekoittaen sitruunamehu, oliiviöljy  ja chili. Asettele  kesäkurpitsasiivut tarjoiluastiaan,  ja lisää päälle  tomaattiraastetta, mustapippuria  sekä fetamurusia.  Lisää suolaa , tarpeen mukaan.  Tarjoile kylmänä , vaikkapa alkupalasalaattina.
Hyvää:)
Aamulla aikaisin torilla kun tavaroita oltiin vasta laittamassa esille.. Kesän hedelmiä, mutta löytyi myös nuoria kesäkurpitsoja.

7 kommenttia:

  1. Så gott! Jag tycker mycket om zucchini.

    VastaaPoista
  2. IhNan kevyen näköinen salaatti!
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti kirjoittaa ihanan... Tämä kännykällä kommentointi on haastavaa 😂

      Poista
    2. Outi:Kiitos💚Tosi hyvää.onkin.Hih,mulle tulee koko ajan virheitä kun kirjoitan nopeasti kännykän pienellä näppäimistöllä,ja sitten jälkikäteen kauhistelee niitä omia virheitä ei 😏Oikein hyvää viikkoa sinullekin ❤️

      Poista
  3. Tuo paahtaminen tuo varmaan hienon makuvivahteen kesäkurpitsaan. Mikä on sinun mielestäsi kesäkurpitsan ja zucchinin ero? Siis, sielläkö alkaa jo rypäleaika!!! Täällä kaupoissa on vielä niitä joko Etelä-Afrikasta ja Chilestä. Pitkät lennot eivät ole kovin luontoystävällisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu:Lähinnä paahdoin jotta suikaleet kuivuisi, kesäkurpitsoissa kun on paljon nestettä, mutta jos paahtaa niin että pintaan tulee väriä niin makuahan se lisää. Zucchinin malto on kiinteämpi eli vähemmän vettä niissä kuin kesäkurpitsoissa, mutta en ole erityisen paljon muuta eroa niissä huomannut. Juu rypäleet jo kypsiä:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...