sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Uunipaahdettua kyssäkaalia

Kaikki kaalit ovat herkkuani,  ja niin myös kyssäkaali. Tällä kertaa tein niistä herkullisia paahdettuja paloja,  jotka maistuvat lisäkkeenä,  tai vaikka salaatin kanssa. 

Uunipaahdettua kyssäkaalia
  • 2 reilun kokoista kyssäkaalia
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. siirappia)
  • 1.5 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • yrttimaustetta jonkin verran
  • 2 rkl oliiviöljyä
Pese ja kuori kyssäkaalit,  ja leikkaa ne palasiksi.  Leikkasin suuriman osan  vähän ranskisten näköisiksi, ja osan vähän miten sattui. Halusin hieman pehmentää kyssäkaalia ennen uunia, joten  kaadoin kiehuvaa vettä kyssäkaalipalojen päälle, ja  veden jäähdyttyä  laitoin palaset lävikköön kuivumaan.  Sekoita kastikeainekset.  Laita kyssäkaalipalat kulhoon,  kaada kastiketta päälle, ja  sekoittele palasia niin että sitä on niiden pinnoilla. 

Lämmitä uuni 200 C asteeseen.  Vuoraa uunipelti  leivinpaperilla,  ja kaada  kyssäkaalipalat kastikkeineen leivinpaperin päälle. Sekoittele lastalla  niin että  palasia ja kastiketta on tasaisesti  leivinpaperin päällä.

Paahda  kyssäkaalia uunissa kunnes palaset ovat pehmenneet ja saaneet väriä.  Minä tein nämä miniuunissani,  ja  kesti puolisen tuntia, mutta paistoaika riippuu uunista.  Kuumassa vedessä pehmentäminen myös lyhentää  paistoaikaa jonkun verran.
Hyvää lämpimänä ja kylmänäkin.
Kyssäkaali on niin hyvää,  ja tein joku aika taas uudestaan tätä kokonaisena paahdettua kyssäkaalia.
 Keväällä postaamani superherkullisen bataattiohjeen innoittamana päätin kokeilla samaa valmistustapaa munakoisoon. No ihan hyväähän tästä tuli , ja pinta sai hyvin väriä,  mutta ei kyllä tullut mitään ekstramakua tai rakennetta  munakoisoon,  bataatin tavalla,  kun ne  kypsytettiin uunissa leikattu puoli alaspäin.

6 kommenttia:

  1. En olekaan maistanut kyssäkaalia kypsennettynä. Meillä töissä napostellaan usein kyssäkaalitikkuja välipalalla.
    Herkullista uutta viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. Mahtava ja innostava resepti! Minulle ihan uusi juttu. Kiitos reseptistä ja ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Jag tycker också om kål och det här ser så gott ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
  4. Munakoisot tuolla bataattiohjeella taitaa todella tarvita jotain lisäpotkua. Mutta onhan munakoiso aina hyvää, hehee.
    En muista tehneeni kyssäkaalista koskaan ruokaa, pitääpä testata :)

    VastaaPoista
  5. Herkullista!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Minäkin olen muuten käyttänyt miniuunia viime kuukaudet. Siinä on vain kiertoilma ja grilli mutta hyvin on ruoanlaitto ja leipominen onnistunut totutteluvaiheen jälkeen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...