maanantai 29. joulukuuta 2008

Lohipastrami

Nykyään on ihanaa kun voi suomalaisiakin ohjelmia seurata netistä vaikka muualla asuukin. Varsinkin MTV3 nettisivuilla on ollut kivoja ohjelmia, joita olen seurannut.Viime vuonna katsoin esimerkiksi Köyhien Ritarien jaksoja, joista sai monta kivaa ideaa ja hyviä ruokaohjeita. Tosin nyt viime aikoina on MTV3 muuttanut videoiden formaattia, ja en onnistu niitä näkemään:) .Tulee sellainen ilmoitus että "väärä kaistanleveys" enkä oikein tiedä mitä tehdä, jotta taas pystyisin niitä ohjelmia katselemaan tietokoneeni kautta.
Yksi Köyhien Ritareiden ohjeista oli lohipastrami, jota kokeilin sitten viime kesänä Suomessa ollessani. Sitten löysin saman reseptin myös Ruoka Pirkan lehtisessä, ja otinkin sen talteen.Tänään ollessani marketissa,jossa on hyvä tuorekalatiski,ostin vähän norjalaista tuoretta lohta, jota oli samana päivänä saapunut. En usein osta lohta, koska se on aika tyyristä, mutta joskus voi senkin kanssa herkutella. Jos ostan sitä, käytän sitä vain graaviloheen tai sitten tähän lohipastramiin. Etsin Ruoka Pirkan ohjetta, mutten löytänyt sitä mistään, jonnekin se on vain hävinnyt. En myöskään löytänyt sitä digitaalisista Ruoka Pirkoista, vaikka kuinka sitä etsin.Mutta onneksi Köyhien Ritareiden reseptit ovat vielä tallessa bittimaailmassa, ja sieltähän se löytyi! Aivan loistava lohiresepti, suosittelen.

Omat palani olivat pienemmät kuin Köyhien Ritareiden käyttämät palat.Paistoin ne kevyesti joka puolelta kuivalla pannulla ja sitten rullasin ne tiukasti rullalle muovikelmun avulla.Minulla ei ollut reseptissä käytettyä pippurisekoitusta, joten käytin mustapippuria, chilihiutaleita sekä tuoretta silputtua tilliä.

20 kommenttia:

  1. tämäntyyppinen ruoka ei ollut tuttu lainkaan, joten kiitos tutustuttamisesta! vaikuttaa kovasti herkulliselta tavalta nauttia lohta. menee ehdottomasti kokeiltavien joukkoon!

    VastaaPoista
  2. jos et nae maikkarin netti tv:ta,niin on toinenkin vaihtoehto. TVKAİSTA.Fİ.netista voit katsoa enemman tietoa heidan sivuiltaan.kuukausimaksu ei ole kovin suurija he yleensa antavat maksuttoman kokeilun kayttöön.tama on tarkoitettu lahinna ulkosuomalaisille.
    tulipa vesi kielelle katsoessa noita lohen paloja.

    VastaaPoista
  3. Pitäisiköhän joskus kokeilla tuota, näin myös sen Köyhissä ritareissa ja ihmettelin hiukan, kuka on joskus keksinyt tuollaista. Monia juttuja kokeilee vasta sitten, kun kuulee joltakin ensin kehuja :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä, Yaelian! Mä olen valmistanut samaan tapaan lohta, mutta siinä tuohon mausteseokseen käytettiin mm. rosmariinia ja katajanmarjoja. Sekin on hyvää, jos vaan tykkää noista vahvoista mauista.

    VastaaPoista
  5. Hyppysellinen: Tämä meni heti suosikkiohjeiden joukkoon, todella ihana lohiresepti!

    Sateenkaari:olenkin kuullut tuosta TVKaistasta, ja miettinyt jos sen ottaisin.

    Katriina: ehdottomasti suosittelen, loistava ja kuitenkin aika helppo lohiresepti, ja todella kauniin näköistäkin!

    Hippu, kiitos :-) Rosmariinikin voisi olla kiva tuossa, antaisi vähän erilaisen maun.

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa herkulliselta. Olen kalan ystävä ja lohi on parasta.

    Harmi kun teillä ei tainnut saada Kaista-tv:tä toimimaan. Sieltähän näkisit 10 suomen kanavan ohjelmat.

    VastaaPoista
  7. Mietin juuri, etta minkahan hintaista se norjalainen lohi siella on... Taalla tuore lohi on kallista. Pakastettu halvempaa. Suomessa norjalainen merilohi oli minusta ainakin kymmenen vuotta sitten halpaa.

    VastaaPoista
  8. Marita, lohi tosiaankin on niin hyvää! Täällä saa kylmäsavulohtakin, mutta sitä ei täällä osata valmistaa yhtä hyvin kuin Suomessa....En ole kokeillut tuota KaistaTv:tä, enkä ole kuullut ettei täällä toimisi, pitää katsoa jos toimisi.

    Tuula, siellä kaupassa mistä ostin , se lohi maksoi euroissa 12.75 /kg ja se oli ihan tuoretta.Tuohon hintaan kuului myös käsittely, eli sain nahattoman, ruodottoman palan.Pakastettu lohi on täälläkin halvempaa,mutta kun sen värikin on sellaista kalvakkaa.....

    VastaaPoista
  9. Muistin sitten varmaan väärin tai väärän henkilön :)

    Viidellä eurolla voi ottaa sen viikoksi kokeiluun eli ei siinä paljon häviä, jos ei toimikaan. Mä en enää luopuisi. Suomessa en koskaan katsonut telkkaria mutta täällä kaipaa sitäkin. :)

    VastaaPoista
  10. Marita, sittenpä pitääkin kokeilla, on niin kiva katsoa suomalaisia ohjelmia kun asuu kaukana.

    VastaaPoista
  11. Meilla tuo kaista ei toimi, mutta ei ollut edes yllatys :).
    Hyva kun edes internet toimii.

    tuo mansikka salaatissa on hyvaa, silla ei nama ensimmaiset mansikat maistu oikein miltaan. Mutta pinaatilla kokeilen minkain.

    VastaaPoista
  12. Pikkujutut, mun täytyy kokeilla toimiiko se mulla.

    Ensimmäiset mansikat tosiaankin on vähän hapokkaita, mutta tuossa salaatissa ja kastikkeen avulla niistä tuli hyviä.

    VastaaPoista
  13. onpa hyvän näköinen... vasta nyt tajusin että sivusi ei vielä ollut linkkilistassa, katselin sitä läpi ja mietin että missä se on - on tullut käytyä niin usein, etten muistanut linkittää :) HAssu juttu. Mutta tosin hyvän näköinen pastrami, pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
  14. tv-kaistasta - me ollaan katseltu sitä kun oli kesällä remontti ja kok kämppä oli paketissa. Vähän siinä on välillä vielä jotain bugitusta - mäkillä ykkösen tekstitys tahtoo jäädä välillä jälkeen, mutta sekin ollaan kai korjaamassa. Muuten on toiminut hyvin!

    VastaaPoista
  15. Nelle, olen aivan ihastunut tuohon lohipastramiin, niin hyvää se on. Ja sun blogissa on tosi kiva käydä, hienoja ohjeita. Tv kaistaa täytyy kokeilla jos se toimisi näillä nurkilla,mutta mulle tähän asti olis riittänyt ne MTV3, Nelosen ja subin ohjelmat joita on vapaasti voinut katsoa, harmi kun MTV vaihtoi sitä formaattiansa...

    VastaaPoista
  16. Miksei tuo TVkaista toimisi - se toimii kaikkialla missä on Internet kuten sivullaan mainostavat. Meillä ainakin ihan kivasti ja plussaa tässä on se ettei tarvitse päivystää TV:n (lue "tietokoneen" tässä tapauksessa) edessä kun ohjelma tulee. Voi katsoa kun ehtii :-) Tallessa on 2 viikon ohjelmat, sieltä vain selailet mitä huvittaa katsoa.

    VastaaPoista
  17. Lisäyksenä tuohon omaani vielä, että Tvkaista toimii siis jos on tarpeeksi nopea nettiyhteys.

    VastaaPoista
  18. Johki, kiitos tiedosta :-) Mulla on 2.5 MB yhteys että kai sen sillä pitäisi toimia.

    VastaaPoista
  19. Saman ohjeen aikoinaan Köyhistä Ritareista bongasin ja lohipastrami on nykyään meidän taloudessa suuressa suosiossa. Päihittää graavin mennen tullen, vaikka graavikin hyvää on.

    VastaaPoista
  20. Kmsu, minäkin ihastuin tähän niin että mieluummin tätä kuin graavia, vaikka molemmat ihania herkkuja ovatkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...