perjantai 16. heinäkuuta 2010

Etsiskelin muistojeni lucumajäätelöä,,,,,,

 Vieraillessamme eksän kanssa Perussa pariin otteeseen keväällä 2005 maistoimme ensimmäistä kertaa lucumajäätelöä,ja se oli niin hyvää,että menimme joka ilta syömään lucumajätskit.Sen maku oli jotain aivan erilaista kuin mihin olin tottunut,taivaallisen hyvää. Lucumaa oli myös jugurteissa, mehuissa ja perulaisten tuttaviemme kutsuessa meidät illalliselle saimme ihanaa lucuma-vanukasta.Kaikki nämä herkut oli tehty tuoreista lucuma-hedelmistä,joita kasvaa Perussa, Chilessä ja Ecuadorissa.Kun tulimme toista kertaa Limaan,oli pakko heti mennä ostamaan lucuma-jäätelöannokset. Jäinkin kaipaamaan sen makua,ja yritin ottaa selville,jos saisi tilattua kuivattua lucumaa,mutta noihin aikoihin sitä oli vain  bulkkituotteina,enkä voinut sitä mitään isoja määriä tilata.
Sen jälkeen alkoi lucuma-jauhetta esiintyä eri raw food -blogeissa ,ja pian sitä oli Suomessakin,mutta täällä sitä ei ole vielä löytynyt,joten odotinkin,että saan sitä sitten ostettua Suomessa,ja Ruohonjuuresta ostinkin sitten 3 pientä pussia lucuma-jauhetta.
Eilen tein siitä jäätelöä. Kookoskermaa,lucuma-jauhetta,ripaus hunajaa ja pari banaaninpalaa. Kookoskermaa minulla oli 400 millilitraa ja sain lisätä melkein koko pussillisen lucuma-jauhetta (70gr)jotta saisin siihen kunnon maun. 

Tänään sitten maistoin tätä lucuma-jäätelöä,tosi miellyttävä toffeemainen maku,mutta oliko se samaa, mitä sain Perussa? Ei ollut ,ei läheskään,vaikka tässä jäätelössä oli hyvä maku,en juoksisi sen perässä kuten tein Limassa.Kyllä sillä ,että hedelmä jota käytetään on tuoretta, on yleensä suuri merkitys.Eihän ostamallani mustikkajauheellakaan ollut melkein mitään makua....
Muistojeni lucuma-jäätelö oli myös paljon keltaisemman värinen kuin tämä jauheesta tehty jäätelö.(kuva netistä)

Eli taitaa se muistojeni lucuma-jäätelö edelleenkin jäädä vain muistoksi...Mutta tällä jauheella saa raakajälkkäreihin kivan makulisäyksen ,ja kun 2 pussia vielä jäi,niin varmaankin tulen käyttämään näitä erilaisissa raw-kakuissa.

8 kommenttia:

 1. Tuli vesi kielelle,vaikka en edes tieda tuosta lucumasta mitaan.
  İhanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. No olipa taas yksi asia lisää listaani otsikolla: "Enpä ole tästä(kään) aikaisemmin kuullut :)

  VastaaPoista
 3. Tuli sitten taas retki ruohonjuureen. :)))))

  VastaaPoista
 4. Sateenkaari:Kunnon lucumajäätelö on suosituin jäätelömaku Perussa. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  Rita:Lucumaahan saa vaan noista mainitsemistani maista, ja taitaa olla sen verran herkkä,ettei sitä kauemmaksi voi sellaisenaan tuoda.Sitä ei muutenkaan syödä sellaisenaan,vaan siitä tehdään sosetta,jota käytetään jälkiruuissa.

  Unelma;Ruohonjuuret ovat ihania kauppoja:-)

  VastaaPoista
 5. Mitäs teill kuuluu? Itselläni on pieni haukiylläri taskussa, pitänee kaivaa esiin. :)

  VastaaPoista
 6. Dea:Pitääkin sitten tulla lukemaan siitä...

  VastaaPoista
 7. Kyllä ainakin näyttää houkuttavalta. Minä aina kaipaan italialaista jäätelöä, joka on mielestäni ihan eri kuin missään muualla.

  Meillä oli vieraana ystäväpariskunta, joista ainakin toinen on aivan hulluna valkosipuliin ja nyt sain kuulla, että valkosipulijääteläkin jotkut syövät (sic!)...Aamiaisella sitten Robertsin suklaakahvia, mustikkajogurttia ja valkosipulin kynsiä. He eivät ollenkaan käytä mitään missä on jauhoja. Onneksi grillattu broileri ja lohi kävivät;-)

  VastaaPoista
 8. Leena:Mun onkin aina tehnyt mieli maistaa valkosipulijätskiä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...