maanantai 12. heinäkuuta 2010

Vihreää salaattia,mangoa ja parsaa

Perjantai-iltana palasin kotiin Suomesta, ja täällä oli juuri alkanut viikonloppu,joten lähietäisyydellä ei ollut minkäänlaisia kauppoja auki sunnuntaihin saakka. Tel Avivissa ei tällaista ongelmaa ole,mutta tässä sen viereisessä asuinkaupungissani on parasta hankkia viikonlopun ruuat ajoissa,muuten jää ilman.Kasviksia ei tietenkään ollut kotona 3 viikon poissaolon jälkeen,mutta pakastimessa oli tarpeeksi smoothie-aineksia,kuten mansikoita ja banaaninpaloja,ja kaapissa pähkinöitä,joten ei sitä nälkään kuoltu vaikka jääkaappi oli tyhjänpuoleinen parisen päivää. Onnistuin matkan varrella painavaa trolley-laukkuani koneen ylähyllylle tunkiessa venäyttämään selkäni,joten eilen ei vihanneskaupassa käynnistä tullut mitään,mutta tänään sitten meninkin jo rehuja ostamaan,ja löysin kivat salaatti-ainekset.Aivan nuorta vihreää parsaa oli tarjouksessa ja mangotkin ovat nyt sesongissa,joten ne päätyivät sitten salaattiini.

Vihreää salaattia mangolla ja parsalla
 • vihreää salaattia (käytin Romaine-salaattia)
 • nippu vihreää parsaa
 • ½ mango paloiteltuna
 • 1 isokokoinen tomaatti
 • suolaa,mustapippuria
 • oliiviöljyä paistamiseen
Taatelivinaigrette
-tarkkoja määriä minulla ei ole ,mutta tähän tuli oliiviöljyä,valkoviinietikkaa, Dijon-sinappia,suolaa,mustapippuria sekä taatelisiirappia.Taatelisiirappi antaa mukavan makulisäyksen vinaigrette-kastikkeeseen

Koska parsat olivat nuoria,niitä ei tarvinnut keittää,vaan kypsennytin niitä noin 8 minuuttia grillipannulla. Nuoret parsanvarret ovat ihan raakanakin hyviä. Laitoin oliiviöljyä pannulle,ja lisäsin parsat,päälle ripottelin ruususuolaa ja mustapippuria. Käänsin parsanvarsia paistamisen puolivälissä,ja leikkasin ne veitsellä pienemmiksi osiksi.

Revin salaattia käsin salaattikulhoon,lisäsin paloitellut tomaatin ja vinaigrettekastikkeen,parsan ja mangon palaset.Mango tuli mukaan ihan hetken mielijohteesta,kun sitä nyt oli,ja itse asiassa tämä oli oikein onnistunut kombo;salaatti oli erinomaisen hyvää.

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja varmaan mistuukin. :)

  VastaaPoista
 2. siis "maistuu", tämä helle, kyllähän minä yleensä osaan tavata. Hih.

  VastaaPoista
 3. Unelma:oli tosi hyvää.Hih,helle,se sekoittaa vähän päätä;D

  VastaaPoista
 4. Rupesi hymyilyttämään ajatus "paistetusta salaatista":)

  Joskus kun joutuu olemaan vähän aikaa ilman kasviksia kun ei pääse kauppaan, tai jotain muuta mitä pitää itsestään selvyytenä, sitä alkaa arvostaa enemmän. Minussa heräsi tuoreiden syötävien arvostus tässä tekstiäsi lukiessa kun eläydyin pulmaasi.

  Torille lähdössä tänä aamuna...

  VastaaPoista
 5. Rita;niinhän se vähän on kun oli tuota parsaa siinä...Täällä mun kaupungissa eivät mitkään ruokakaupat ole perjantai-iltäpäivästä sunnuntai-aamuun auki,toisin kuin Tel Avivissa,ja saavuin just kun kaupat olivat menneet kiinni. Mutta puolitoista päivää on niin lyhyt aika,ettei se mitään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...