lauantai 20. maaliskuuta 2010

Venezuelalainen avokaadosalsa(Guasacaca) ja kiva bloggerimiitti

Asuessani Venezuelassa söimme usein grillattua kanaa ravintoloissa,jotka olivat keskittyneet grillikanaan.Tällaiset ravintolat ovat suosittuja ainakin niissä latinalaisissa maissa,joissa kävin,sekä myös Miamissa,jossa asuu paljon latinoita.Silloin siipikarja vielä maistui.Mutta eniten mieleeni ehkä muistuvat kanan ohella tarjotut kastikkeet ja salsat,Yksi tällainen on venezuelalainen versio guacamolesta,eli guasacaca. Tästäkin on monta versiota, ja se tarjotaan joskus ihan sileänä kastikkeena,tai sitten tällaisena "chunky" versiona,josta itse pidän.

Guasacaca eli venezuelalainen avokaadosalsa
  • 1 ½ avokaadoa
  • 2 keskikokoista tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä chilipippuri
  • ½ punainen paprika
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 3 rkl valkoviinietikkaa (omenaetikkakin käy)
  • suolaa,mustapippuria
Kuutioi kaikki ainekset paitsi yrtit pieniksi kuutioiksi,ja lisää mausteet ja etikka.Ainekset voidaan myös jauhaa hienoksi,jos haluaa tasaisen kastikkeen.


Torstai-iltana tapasin taas joukon täkäläisiä, englanninkielisiä ruokabloggareita;samat,joiden kanssa vietin iltaa tammikuussa.Meitä piti olla 9,mutta vain 6 ilmestyi paikalle.Paikaksi oli tällä kertaa valittu ihastuttavassa Neve Zedekin kaupunginosassa oleva Casserole-ravintola . Kuten nimikin jo sanoo, on ravintola erityisesti keskittynyt pataruokiin.Paikka on ihastuttavan näköinen, ja siellä on monta viehättävää yksityiskohtaa,kuten hylly,jossa suuri valikoima erilaisia arak-pohjaisia juomia,kuten vaikka porkkana-arak.Ravintola tekee itse nämä arak-juomansa,ja ruoka taas on kotiruuan tapaista,mutta tässä tapauksessa irakilaista, libyalaista ja marokkolaista kotiruokaa.Kuvassa näkyvät annoksemme.Itse otin vain kuutioiksi paloiteltua salaattia sekä sipulisen kesäkurpitsa-alkupalan,joka oli hyvää. Meillä oli taas valtavan hauskaa ja puhetta riitti,vaikka viereisessä suuressa pöydässä oli myös suuri äänekäs seurue,ja akustiikka paikassa petti pahasti,niin että välillä ei ääntään saanut kuuleviin.
Tässä kuvassa vähän yksityiskohtia paikasta.Tästä mukavasta bloggeritapaamisesta on kirjoittanut tarkemmin mukana ollut Irene

5 kommenttia:

  1. Varmasti kiva miitti! Nyt sekin sitten selvisi, että olen ihan tietämättäni tehnyt aina guasacacaa, vaikka olen luullut guacamoleksi. Ohjeeni on ollut sellainen Kalifornia-muunnost guacasta, mutta todellinen alkuperä onkin muualla. Tämä versio on mielestäni paljon parempaa, kuin perinteinen guacamole.

    VastaaPoista
  2. Okriina;tuo miitti kivassa seurassa oli mukavaa.Minäkin pidän tästä avokaadojutusta enemmän kuin guacamolesta;tuo etikka siinä tekee siitä hyvän makuisen.

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus. Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Well, grillattu kana on mun yksi herkku ja eikö tuo höystö nyt sitä hiukan kaipaa...tai sitten ei.

    Kala on ykkönen, sitten sienet ja sitten kana. Kaikki kasvisjutut ovat melkein kuin höystöjä, paitsi ei enää ihan, sillä Taivaallinen munakoiso mullisti minun elämäni. Esim. kun mukana on juustoa tai sieniä tms. ei siinä lihaa kaivata.

    VastaaPoista
  5. Rita:-)Samoin sinulle hyvää viikonloppua!

    Leena:Etelä-Amerikan ja Miamin aikana pidin kovasti grillatusta kanasta,ja söinkin usein sellaisiin erikoistuneissa paikoissa,nyt ei sellainen enään vetoaisi kun en koske lihaan.Tuo avokaadohöystö on ihan hyvää vaikka leivän päällä tai kalankin kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...