perjantai 12. maaliskuuta 2010

Viime aikojen ruokakokemuksia

2 ystävääni Suomesta olivat täällä juuri vierailulla,ja sinä aikana kävimme myös muutamia kertoja ulkona syömässä. Enimmäkseen söimme kuitenkin kotona luonani,ja useimmiten salaatteja ja muita vihannesruokia,joita ystäväni söivät mielellään;vihannekset kun täällä ovat niin herkullisia ja valinta on suuri.Ylläolevan salaatin söin Jerusalemissa eräässä kahvilaravintolassa;siinä on kuutioiksi pilkottua salaattia,puolikas paahdettu munakoiso,kikherneitä, falafel-pyöryköitä sekä tahinipohjainen kastike.Lautasen reunat oli koristettu sumakki-mausteella.Tämä oli aivan mielettömän hyvää,ja kotonakin tulee tällaista varmaankin tehtyä.Ehkä ulkona istumisella oli myös vaikutusta siihen,että se maistui niin mielettömän hyvältä!
Aivan alkupäivinä kävimme eräässä toisessa ravintolassa,jossa grillattua munakoisoa oli laitettu labane jugurttijuuston päälle.Annoksessa oli myös kirsikkatomaatteja,ja tuoreita zaatarin lehtiä.Kastikkeena oli kahdenlaista tahinikastiketta. Että sitten grillattu munakoiso voikin olla hyvää!

Eräässä paikassa ostimme zaatar-mausteseoksella päällystettyjä pitaleipiä,joihin vieraat ihastuivat niin paljon,että päätimme pitää pienen oppitunnin niiden tekemisestä.Tässä ne ovat menossa uuniin.Teimme myös tavallisia pitaleipiä.Homman pitäisi vieraillani nyt olla hyvin hallinnassa tämän oppitunnin jälkeen.....
Täällä on ollut koko viikon läkähdyttävän kuumaa aavikkotuulten johdosta.En muista tällaista ilmaa tähän aikaan vuodesta,mutta toinen ystävistäni oli siitä kovin mielissään.Minä ja toinen ystävä taas toivoimme kylmempiä ilmoja.Limonana-juoma on lämpimällä säällä viilentävän raikas juoma.Siinä on tehosekoittimessa laitettu runsaasti jäitä,minttua sekä sitruunaa,ja makeutusta.Omenamehu oli myös hyvää;siinä oli kanelitanko,joka antoi ihanan mausteisen maun mehulle.
Tein kuivurilla myös siemenkeksejä kesäkurpitsasta,tomaatista, pellavansiemenistä, auringonkukansiemenistä ja mausteista,herkullista!
Eilen,viimeisenä iltana, ystäväni tarjosivat illallisen Tel Avivin marinassa olevassa Fortuna del Mar-kalaravintolassa. Ensin jaoimme salaatin,jossa oli grillattua mustekalaa.
Myös artisokka oli hyvää.Itselleni eivät artisokan maut ole täysin auenneet....
Myös vihreä salaatti oli ihanaa.Pidin erityisesti maustetuista,ihanan rapeista manteleista.
Pääruoaksi valitsin tonnikalapihvin,joka tarjottiin balsamico-kastikkeen kanssa.Täydellisen hyvää!
Molemmat ystäväni valitsivat sea bream-kalaa valkosipulisessa yrttikastikkeessa. Taivaallisen hyvää!
Edellisenä päivänä olivat ystäväni olleet kaksisteen samassa ravintolassa ,jossa he jakoivat tämän ihanalta näyttävän mansikkaisen panna cotan.
Eilen Bambikin  oli mukana ravintolassa ,ja sai siellä oman vesikipponsa. Osa kuvista on minun ja osa ystäväni Pepin ottamia.

18 kommenttia:

  1. Monipuolisia ruokaelämyksiä teillä on ollut! Toi zaatar on kiinnostava, vaikken ole sitä koskaan maistanutkaan.

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli valtava nalka,kun noita herkkuja katseli.
    Sumak on hyva mauste myös pelkassa sipulisalaatissa.
    İhanaa viikonloppua,ystavain

    VastaaPoista
  3. Heips!Mitä tuossa zataar-seoksessa on, öljyäkö vain mausteseoksen lisäksi? Zataar on hyvää, en vain osaa sitä oikein käyttää... Sumak sellaisenaan samaten, mutta käyttövinkkejä kaipaan.

    VastaaPoista
  4. Okriina:Zaatar on ihana sekä maustesekoituksena,että yrttinä.

    Sateenkaari:Sumac kuulemma onkin hyvää sipulin kanssa,ja vihreän salaatin kanssa.En ole sitä paljon käyttänyt vielä.Hyvää viikonloppua sinullekin Sateenkaari.

    Tiv:Sekoitin zaatar-maustesekoituksen oliiviöljyn kanssa,ennenkuin levitin sitä pita leipien päälle.Zaatar on hyvää myös salaateissa.

    VastaaPoista
  5. Herkuttelin täällä silmmilläni ja vesi kielellä. Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  6. Jael, muista tuo munakoisojuttu ja se ravintola, jos saamme täältä toimeksi lähteä sinne. Minä SÖIN KUVAA! Tonnikala-ateria oli myös huippu ja mustekalasalaatti kuulosti herkulta. Nam!

    Hieno kuva Bambista! Suukko Bambille♥

    VastaaPoista
  7. Voi mitä herkkuja! Haluaisin syödä noita kaikkia, mutta kai mun on tyydyttävä kuiviin Weetabixeihin... :-D Ihanaa, että Bambikin pääsi mukaan ja että se oli huomioitu vesikipolla. Kovin terhakalta näyttää. :-)

    VastaaPoista
  8. ser ut som att dina gäster har haft en smaklig resa...jag kommer alltid ihåg mina resor relaterat till vad jag har ätit! det är nästan mer än hälften utav nöjet. ha en skön lördag!

    VastaaPoista
  9. Unelma:kiitos:-)Oli paljon kaunista kuvattavaa...

    Leena:Muistan toki,ja tuota on itsekin aika helppo tehdä,ja se on ihanaa!Tonnikala oli ihanaa samoin:-) Kiitos,Bambi oli otettu kohteliaisuudesta:D

    Hippu:Herkkuja tuli tosiaankin syötyä vieraiden täällä ollessa,nyt täytyy vähän kiristää vyötä.Tel Avivissa monessa paikassa huomioidaan koiratkin,mikä on mukavaa:-)

    Sara:Mina gäster hade fakstiskt många njutbara kulinariska upplevelser när de var här.

    VastaaPoista
  10. Sinulla on ollut hauskaa!

    Mummi tekee aina sukupäivällisille artisokkakeittoa, tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
  11. Tuure;kiitos,niinpä olikin! Artisokkakeittoa en olekaan tainnut koskaan maistaa...

    VastaaPoista
  12. Ihania ruokia. Varsinkin nuo salaatit nayttavat tosi herkullisilta. Ja olisi kiva, jos postaisit tuon zaatar-leivan reseptin, sita kun minulla on viela kaapissa ja odottaa kayttoa...

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia! Tuo tahinikastikkeinen salaatti, ja erityisesti balsamico-tonnikalapihvi.. oi, että. :) Ihanaa "pakoa arkeen" tuo katsella näitä eksoottisia kuvia. Kiitos siitä, Yaelian!

    VastaaPoista
  14. Anna:Salaatit tosiaankin olivat super herkullisia.Zaatar leivissä pitat olivat ihan tavallsia,netistä löydetyn reseptin mukaan tehtyjä pitaleipiä,joiden päälle laitoin oliiviöljyyn sekoitettua zaatar mausteseosta.

    Aletheia:Kiitos:-) Nuo molemmat mainitsemasi ruuat olivat ihania! Ja kiva kun pidit:-)

    VastaaPoista
  15. Zaatar-pitaleivät kuulostavat tosi herkulta! Jäi myös kiinnostamaan nuo siemenkeksit. Ovatko ne tyypillisiä siellä?

    VastaaPoista
  16. Omenaminttu:Zaatar-mauste tekee pitaleivistä tosi hyviä,tosin silloin niihin ei tule sitä taskua.Siemenkeksit ovat elävän keittiön herkkuja,olen niistä aiemmin postannut.

    VastaaPoista
  17. Ihania tunnelmia yaelian! Toivottavasti saamme mekin täällä nähdä oppitunnin noista leivistä :)

    VastaaPoista
  18. Nelle:Pitää noita kai sitten tehdä joku päivä uudestaan.....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...