sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Appelsiiniset tattari-kookosmuffinit

Perjantaina maatilatorilla käydessäni maistoin kakkua,joka oli tehty tattarista ja kookoksesta.Olin juuri menossa pois torilta,ja enkä älynnyt kysyä,mitä muuta kakussa oli,sillä se oli tosi hyvän makuista ja tuntuista.Tultuani kotiin teki kauheasti mieli tehdä jotain samantapaista,ja näin syntyivät nämä muffinit.

Appelsiiniset tattari-kookosmuffinit
  • 3 dl vihreistä tattarin siemenistä jauhettua jauhoa
  • 5 dl kookoshiutaleita
  • 3/4 dl jauhettua mantelia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 3/4 dl ruokosokeria
  • 1 rkl jauhettua pellavansiementä +1 rkl jauhettua psylliumia
  • 8 rkl vettä
  • 31/4 dl appelsiinimehua
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl appelsiinikuoriraastetta
Sekoita pellavansiemen-ja psylliumjauhe veden kanssa paksuksi puuroksi(itse asiassa en tiedä,miten onnistuu ilman näitä kahta.Yleensä käytän vain pellavansiementä,joka on hyvä munankorvaaja,mutta kuulemma myös psyllium on siinä hyvä,ja siitä saa myös kuitua,mutta varmaankin pellavansiemen yksinkin riiittää).Lisää seokseen appelsiinimehu,ja anna seistä noin 10 minuuttia,jonka aikana seos paksunee. Sekoita kuivat ainekset,lisää öljy,appelsiininkuori ja aiemmin tehty seos,jossa pellavansiementä ja psylliumia).Sekoita hyvin,ja annostele muffinivuokiin.Paista uunin alatasossa noin 40 minuuttia 180 C asteessa.
Muffinit olivat ihania,samoin rakenne,eikä tattarin maku tuntunut mitenkään(tosin sen maku ei minua häiritsisi).

7 kommenttia:

  1. Tattari on minulle taysin vieras.En ole sita koskaan kayttanyt,enka missaan edes maistanut siita tehtyja tuotteita.
    Herkullisia varmaan nuo muffinit.

    VastaaPoista
  2. Sateenkaari:Tattari on tosi hyvä aines.Terveellinen ja gluteeniton.Japanilaiset käyttävät nuudeleissa ja tattaristahan tehdään blinejä.Se on erittäin hyvä kaikenlaisissa jutuissa, ja tässäkin tapauksessa paahtamattomista vihreistä tattarinjyvistä jauhamani jauho sai aikaiseksi tosi hyvät muffinit.

    VastaaPoista
  3. Äitini on Karjalasta ja hän kertoi, että heillä oli tattaripeltoja, jotka kukkiessaan olivat todella kauniita ja tattarista tehtii puuroa ja leipää. Äitini tekee vieläkin uunissa tattaripuuroa.

    VastaaPoista
  4. Leena;Lapsena rakastin uunissa haudutettua tattaripuuroa...

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi leiponut muffineja mutta taidankin kokeilla näitä! Voin jo maistaa tattarin ja appelsiinin herkullisen yhdistelmän!

    VastaaPoista
  7. Okriina:Juu herkullinen yhdistelmä.Ihan pikkuisen tuli ehkä tattari läpi,mutta tykkään.Ja tein toisen satsin,mutta sen kakuksi,jonka vien huomenna yhteen tilaisuuteen,ja siihen raastin lisäksi vähän oikein tummaa vahvaa suklaata.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...