torstai 7. elokuuta 2014

Ihanat kevätkääryleet Bazarissa


Nämä ihanat kevätkääryleet söin muutama päivä sitten äskettäin torin reunalle avatussa pienessä Bazarissa,joka on sekä baari että ruokapaikka:tarjolla on mielenkiintoisia tapasannoksia,salaatteja sekä luovalla tavalla tehtyjä voileipiä.Tämä oli ensimmäistä kertaa kun söin tavanomaisesta poikkeavia kevätkääryleitä,ja ihastuin! Täyte avokadolla,mangolla,korianterilla ja tomaattisalsalla oli aivan  ihana,ja tätähän soveltaa helposti myös kotikeittiössä. Bazarin tiskin vastaisella seinällä olevalla liitutaululla oli myös listattu maapähkinäkastikkeeseen tulevat ainekset,eli maapähkinöitä,makeaa chilikastiketta,korianteria ja mangoa. Kastike  oli hurjan hyvää ja ihastuin pieneen pyöreään kastikeastiaan,josta tulee mieleen Eero Aarnion pallotuoli;D
Viehättävään pieneen paikkaan on mukava poiketa,kun toriostokset on tehty.Kääryleitten seuraksi otin lasillisen kuivaa valkoviiniä.
Baarimaisen osan takana oli käytävämäinen osa,jonka toisella seinustalla oli baarituoleja ja tiski,ja toisella puolella Bazarin keittiö.
Bazariin tullessa huomasin siellä erittäin tutun henkilön;Gil Hovavin,joka on täälläpäin ehkä tunnetuimpia kulinaarisia persoonallisuuksia.Hänellä on ollut useita kokkiohjelmia televisiossa,ja on myös kirjoittanut useita keittokirjoja,joista minullakin on yksi hyllyssäni.Minkä hymyn hän väläyttikään;D
Kuvassa Bazarin omistaja ja perustaja Hila,joka on täällä tullut enemmän tunnetuksi Shorty-nimisenä räppärinä.Hilan räppäriajat taitavat olla takanapäin,sillä hän vietti 3 vuotta Nykissä,opiskellen kokkaamista.

16 kommenttia:

  1. Uuu, mikä ihana paikka! Kyllä kelpaisi lähteä torikierrokselle ihan vain tämän takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,tosiaankin kiva pikku paikka torin laidalla.Torin varrelle ja laidoille on viime vuosien aikana noussut niin monta pientä uutta ruokapaikkaa,että alkaa olla jo runsaudenpulaa. Ja takuulla tuoreet ainekset,kun ihan vieressä on tori:)

      Poista
  2. Sinustahan on tulossa varteenotettava ruokakriitikko :)

    Hauska tyylikäs takaseinä baarissa. Oikein kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita,hih;D Tuo paikka oli ennen ompeluvälineiden liike,joka seisoi jonkun aikaa tyhjänä,ja Hila kun sen näki,päätti että siitä pitää tehdä ruokapaikka.

      Poista
  3. Verkar vara en trevlig plats och maten ser god ut! Jordnötssåsen låter jättegod.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Carmel-torget har massor med så trevliga matställer och så var den här också:) Och såsen var jättegod:)

      Poista
  4. Kuulostaa ihanalta paikalta ja nuo kaaryleet, nam! Mullekin tuli ihan mieleen pallotuoli tuosta kupista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra;kiva paikka tosiaankin ja ihanat kääryleet.Tapas-listalla oli muutenkin pari sellaista kiinnostavaa jutta että pitää mennä tuonne uudestaan.

      Poista
  5. Näyttää tosi hyvältä, niin paikka kuin itse annoskin ja varmasti maittavaa oli. Hurmaavan ihana tuo dippilasi - pienoismalli pallotuolista. Siihen onkin vaivaton kastella dipattavia juurikin muotonsa vuoksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,annos oli todella herkullinen ja paikka tosi kiva:) Ja pitää varmaan mennä kysymään tuolta Hilalta että mistä tuollaisia pallodippilaseja saa.....

      Poista
  6. Olen ihan heikkona kevätkääryleisiin, sekä nähin "tavallisiin", että niihin tuoreisiin Vietnamilaisiin. Niitä on kiva tehdä myös kotona, kun täytteeksi käy melkein mikä vain.

    Ihanan näköinen paikka! Räppäristä kokiksi. Kiva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla,vähän sama juttu,aina välillä tulee tehtyä mutta aika tavanomaisia kasvistäytteitä olen tähän asti laittanut.Ensi kerralla taidan kopioida Bazarin ohjeen;D

      Paikka on tosi kiva:) Tuolla Hilalla oli kuulemma yhtenä vuonna suurikin hittikappale täällä,mutta kai tuli aika tehdä ammatinvaihdos;D

      Poista
  7. Olen kerran maistanut kevätkääryleitä ja tykästyin.Näyttävät maukkaille, mitenkähän ne tehdään.. vois kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maireanna:ne ovatkin hyviä:) YouTubesta varmaankin löytyy hyvin ohjeita noiden taitteluun,ei ole mikään vaikea juttu.

      Poista
  8. Ihana blogi! Ihan alkaa sormet syyhytä, kun katselee kaikkia herkullisen näköisiä reseptejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Camilla,kiitos ihanasta palautteesta ja sorry että vasta nyt huomasin tämän kommenttisi:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...