sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ihanan raikasta kookospohjaista mangojäätelöä limellä terästettynä

Mangot ovat täällä kesän hedelmiä ja torit niitä just nyt pullollaan. Elokuun lähestyessä kypsyivät myös limesitruunat,ja koska helteellä maistuu jäätelö;pääsivät siihen sekä mango että limesitruuna.Suurin osa sitrushedelmistä täälläpäin kypsyy talvella,mutta lime vaatii paljon aurinkoa ja lämpöä,joten sitä saa nyt kesän kuumimpina aikana.Limesitruunahan poimitaan vihreänä;jos se jätetään puuhun muuttuu senkin kuori keltaiseksi ,ennen maahan putoamistaan.Limesitruuna tasoittaa mangon makeutta ja yhdistelmä on ihana;) Pohjana tälle jäätelölle on kermainen kookosmaito.

Mango-lime-kookosjäätelö
  • 2 dl soseutettua mangoa (jos tuoretta ei löydy,voi tähän käyttää pakastettuja mangokuutioita)
  • 1 banaani
  • 1,2 dl kermaista kookosmaitoa+ 2 tl Maizenaa
  • 1 tl limenkuoriraastetta
  • 2,5 rkl limemehua
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl glukoosisiirappia(tai enemmän)
  • muuta makeutusta maun mukaan (käytin steviaa)
Kuori ja soseuta mango,niin että sosetta on 2 dl. Lämmitä kookosmaito kiehumispisteeseen ja lisää sekaan pieneen vesitilkkaan sekoitettu  Maizena hyvin sekoitellen,kunnes seos paksunee.Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.Kookosmaidon jäähdyttyä laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta ja sekoita aineksista tasaisen sileä seos. Maista ja lisää makeutusta tarpeen mukaan. Pakasta.Jos et käytä jäätelökonetta,ota mangolimejäätelö välillä pakastimesta ja sekoita . Jäätelö otetaan pakastimesta joitakin minuutteja ennen tarjoamista ja sen annetaan sulaa huoneenlämmössä.
Maistui niin hyvin helteellä!
Strawberry guyava
Viime viikolla tutustuin uuteen hedelmään nimeltä mansikkaguava,kun ystävän ystävä toi niitä omasta puutarhastaaan. Nämä marjan näköiset pikkuiset hedelmät ovat guavan  lähisukulaisia ja alunperin kotoisin Brasiliasta. Ystävän ystävä kertoi,että hänellä on puutarhassaan  muutama mansikkaguava-pensas,joihin on tullut ihan kivasti hedelmiä. Pikkuisissa hedelmissä maistui sekä makeus että kirpeys,ja Wikipedian mukaan näiden sanotaan maistuvan mansikan ja passionhedelmän sekoitukselta.En ole ihan varma tunnistinko noissa mansikkaa.....

Mangoes and limes are now in season here,and I used them both in this delicious,vegan ice cream.Here is what I used in them:

  • 0,85 cups of mango flesh
  • 1 banana
  • about ½ cup of creamy coconut milk + 2 tsp of cornflour
  • 1 tsp of grated lime peel
  • 2,5 tbl of lime juice
  • 1 tbl of coconut oil (cold pressed)
  • 2 or more tbl of glucose syrup (I used this glucose syrup,which differs from the normal glucose syrup) or any sweetener you like
  • other sweeteners,according to taste.
Warm the coconut milk until it starts to boil and mix in the cornflour,mixed with just a tiny bit of water. Whisk the mixture until it thickens and let it then cool. When the mixture  has cooled down,blend it into a smooth paste  with all the other ingredients.Taste and add some sweeteners,if needed.Freeze the mixture and remove it from the freezer  now and then,mixing it well. Take the ice cream out of the freezer some minutes before serving and let it soften in room temperature.I love the way the lime balances the sweetness of the mango!

17 kommenttia:

  1. Nami, näyttää kyllä tosi ihanalta. Tykkään mangosta sekä limestä.:) Täällä Suomessakin on taas superhelteistä, eli raikas jäätelö maistuisi paremmin kuin hyvin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi:oli kyllä hyvää:) Katselinkin aamulla puhelimen sääapplikaatiosta että aika lämmintä on teilläkin...

      Poista
  2. Varmasti hyvä yhdistelmä.. mangot on ihania, meillä tosin harvoin saa edes kypsiä mangoja. Tuo lime on kiva ihan juomissakin, ja sopii joskus paremmin kuin merinteinen sitruuna.:) Jädet tekee kauppansa hyvin just nyt, sillä helteet jatkuvat täälläkin. Hyvää sunnuntaipäivää sinne.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta: tähän voi hyvin käyttää niitä pakastettuja mangokuutioita ,joita taitaa saada aika helposti.Joskus mango vähän äklöllä tapaa makea,ja tuo lime tasoittaa sitä hyvin. Rakastan limeä! Täällä sen aika on aika lyhyt,joten pakastan sen mehua ajaksi jollioin sitä ei ole. Kiitos,samoin sinulle hyvää sunnuntaita!

      Poista
  3. Mums, så fräscht och svalkande!

    VastaaPoista
  4. Oi että, melkein voin aistia tuon jäätelön raikkauden! Mango on hyvää sellaisenaankin, mutta pääsee parhaiten oikeuksiinsa tällaisissa herkuissa. Kookos vielä ihanasti pehmittää makua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva:lime tosiaankin raikastaa mangon makua. Hyvä mango on tosi hyvä;lajikkeitahan on valtavasti mutta hyvät ovat sitten tosi hyviä. Itse pidän mangoista eniten vähän "käsiteltyinä" eli salaateissa,juomissa,jälkiruuissa ym.Ja kookos sopi tosi hyvin tuohon:)

      Poista
  5. Ahaa, lime onkin siis vähän raaka sitruuna? Jotenkin tuo reseptisi sivujuoni jäi mieleen kummittelemaan, kasvien ystävä kun olen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,en tiedä onko se varsinaisesti raaka mutta nyt kun jäin tuota miettimään niin sehän taitaakin olla niin;D

      Poista
    2. Mutta siis limet ovat eri lajikkeita kuin ne keltaiset sitruunat-.

      Poista
  6. Oletpa taas laittanut herkkujäätelöä :)
    Tuo mansikkaguava on mielenkiintoisen näköinen hedelmä. Olisiko siitä mahdollsita saada kuvaa miltä se näyttää halkaistuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:kiitos,maistui.tosiaankin.hyvin helteellä:-) en.saanut noita.mansikkaguavojamukaani ,vaan.maistelin.niitä kahvilassa,jonne ystävän.ystävä niitä toi.Mutta pitääkin.kysyä voisiko.se.mansikkaguavspensaiden.omisyaka.kuvata mulle halkaistun.hedelmän

      Poista
  7. Mango, lime ja kookos ovat pettämätön yhdistelmä. Yleensä vain jaksan surautella niistä yksinkertaisen sorbetin, mutta varmasti viitseliäisyys palkittaisiin. Kiinnostava hedelmätuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,tosi hyvä kombo onkin:) Ja jätskinä näin erinomaista:)
      Mansikkaguyavoista en edes tiennyt ennenkuin niitä minulle tarjottiin;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...