torstai 28. elokuuta 2014

Maissimaito x 2 ja jäätelökin....

Näin eräänä  päivänä  täkäläisen nettikaupan sivustolla maissimaitopakkauksen ja aloin ihmetellä,että mikä ihmeen maissimaito. Etelä-Amerikassa asuneena erilaiset maissista valmistetut juomat ovat minulle tuttuja,mutta en ollut aiemmin kuullut maissimaidosta. Kun sattumalta olin juuri ostanut paketillisen maissia niin laitoin kokeiluun,ja Googlen avulla selvisi että  maissimaito on suosittua Thaimaassa,kuten myös joissain muissa Aasian maissa.Tein kaksi versioita:raakaversion sekä keitetyn version ja tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy raakaversio.

Raaka maissimaito
  • 1 tähkää varten tarvitaan 2 dl vettä
  • ½ tl  kanelia
  • hieman vaniljaa
Mitä tuoreempi ja makeampi maissi,sitä makeampi juoma.
Maissista poistetaan mahdolliset säikeet ja vihreät osat,ja vedetään veitsellä maissinjyvät irti tähkästä.Maissinjyvät,kanelia,vaniljaa  ja vettä laitetaan tehosekoittimeen ja jauhettu seos laitetaan  joko siivilään tai harsokankaaseen ,ja siitä puristetaan irti kaikki mahdollinen neste.Miltä tuo maistui? Hieman maissiselta...ja koska maisseissa on luonnollista makeutta ei lisämakeutta tarvita jos maissi on todella makeaa.Jos makeutta ei ole tarpeeksi,voi maidon makeuttaa hunajalla. Raaka maissimaito säilyy jääkaapissa 2 vuorokautta ja se käy vaikka smothien pohjaksi.
Keitetty maissimaito
  • samat ainekset kuin raakamaissimaidossa 
Valmistetaan ensin raaka maissimaito,joka kaadetaan kattilaan,ja maitoon lisätään ruokosokeria maun mukaan. Seosta keitellään miedolla lämmöllä lähes  koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia,kunnes seos paksunee.

Keitettäessä osa maidosta paksunee ja jää pohjalle ja pinnoille. Maissin sokerit alkavat muuttua tärkkelykseksi pian sadonkorjuun jälkeen.Anna maidon jäähtyä. Kun maito on jäähtynyt,maista ja lisää makeutusta tai mausteita jos siltä tuntuu,Blendaa seos tasaiseksi,niin että tärkkelys sulautuu nesteeseen.Laita jääkaappiin,jossa se jähmettyessään hieman paksunee  ja juo kylmänä. Pidin tästä enemmän,ja tämä sopiikin hyvin pohjaksi jälkiruokiin;kuten vanukkaisiin tai vaikka jäätelöön.




Ja sitä jäätelöä tulikin tehtyä tuolla keitetyllä pohjalla. Vajaa 3 dl keitettyä maissimaitoa,1 banaani,1 dl pakastemustaherukoita,jonkun verran  glukoosisiirappia ja ½ tl ksantaania.Maissin maku ei tässä tuntunut;hyvää oli.

17 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen juttu. Minä en ole tuollaista tullut koskaan ajatelleeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna,vähän erilainenhan maito tuo on,Tykkään tehdä kokeiluja;D Mutta tosiaankin maissista tehdyt juomat on mulle ennestään tuttuja;esim. Perussa join ihanaa violetista maissista valmistettua chicha moradaa.

      Poista
  2. Jag har inte hört eller sett majsmjölk tidigare. Låter spännande.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn,när jag märkte att det fanns sånt så var jag tvungen att försökä göra det också:D

      Poista
  3. Aasiassa maissimaidot ja muutkin maissijuomat tulivat tutuiksi, turkkilaiset tykkaavat sellaisesta fast-foodista jossa on keitettya maissia, siis palasia ja sekaan laitetaan ketsuppia ja majoneesia :D taalla on monissa paikoissa tallaisia maissikioskeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:huomasinkin että siellä on kun etsin tietoa. Ketsuppia ja majoneesia maissin kanssa;D täällä taas näkee joissain paikoissa grillattuja maissintähkiä myytävänä.

      Poista
  4. Käyköhän tuohon täkäläiset esikypsytetyt maissintähkät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:tarkoitatko esikeitettyjä? Vaikeaa sanoa,sillä luulen että osa siitä tärkkelyksestä on kadonnut ehkä keitinveteen.

      Poista
  5. no oho! taas opin jotain uutta - en ollut maissimaidosta koskaan kuullutkaan! kuulostaa kyllä makoisalta... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana:blogimaailma on kyllä ihanan avartava;D

      Poista
  6. Enpäs ole koskaan kuullutkaan moisesta maidosta... varmasti maistuvaa :) Nyt ei taida tuoreita maisseja olla tarjolla, mutta ensi kesänä sitten.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta:pidin enemmän tuosta keitetystä,raaka maissimaito oli ehkä vähän liialti maissin makuista kun taas se maku hävisi keiteyssä.

      Poista
  7. Corn milk is absolutely amazing! Just looking at your photo makes me so thirsty... Mmm!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah,it is indeed quita amazing and so versatile:)

      Poista
  8. Voi miten ihanaa. Olen tottunut maissiin, mutta tästä en kuullunut. Tästä ei saa tuoretta maissia, mutta minulla on pakastimessa muutaman. Luuletko että ne kelpaavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja,jos olet ne tuoreena pakastanut,niin ehkä toimisi niillä. Kerro sitten jos kokeilit...

      Poista
  9. Olen kerran ostanut valmista kaupan maissimaitoa, mutta en tykännyt kyllä. Tätä voisikin testata. Sattuu olemaan pari tuoretta maissin tähkää juuri jääkaapissa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...