tiistai 26. elokuuta 2014

LImetillä maustettuja energiapatukat

Elokuun alussa aloitin kuntosalilla käynnit lähes 10 kuukauden tauon jälkeen. Kunto oli jo aika maassa,ja kun ihan lyhyen kävelyetäisyyden päähän avattiin uusi kuntosali niin päätös aloittaa uudelleen olikin helppo. Salillä käynnin jälkeen kaipaan jotain pientä energiaa nostattavaa ,ja siihenhän energiapatukat ovatkin paikallaan.Tykkään tehdä niitä itse,ja tällä kertaa lisäsin patukoihin tummasta riisisistä paahdettuja muroja,joka antoi kivasti rapeutta näille patukoille. Patukat ovat semi-raakoja,sillä riisimurot (johon ei ole mitään lisätty) eivät  taida olla raakoja.Googlettaessa löysin samanlaisia muroja Suomesta täältä.Patukoissa maistuu limetti,joka antaa näille raikkaan maun,ja limettiä tulee näissä olla reilusti,että sen maku tuntuu.

Limetillä maustetut energiapatukat (10 kpl)
  • 15-20 medjoultaatelia (käyttämäni taatelit olivat hieman pieniä,joten niitä oli 20;jos taatelit ovat suuria niin 15 kpl varmaankin riittää
  • 2 dl tummasta riisistä paahdettuja riisimuroja (sokerittomia)
  • 3½ dl kookoshiutaleita (sokerittomia)
  • ½ dl idätettyä tattaria
  • ripaus suolaa
  • 2 limen kuoriraaste sekä mehu.
Jos taatelit ovat kuivahtaneita liota niitä jonkun aikaa pienessä vesimäärässä,mutta jos ne ovat pehmeitä niin eivät tarvitse mitään erikoiskäsittelyä.Jauha kaikki muut ainekset paitsi riisimurot  tasaiseksi massaksi.Lisää riisimurot käsin massaan massaan ja sekoita. 
Painelin massan patukkamuottiini,mutta jos tuollaista muottia ei ole saa niistä helposti käsinkin muotoiltua patukoita.

Patukkamuotin laitoin pakastimeen ja kun patukat olivat jähmettyneet ja melkein jäätyneet oli ne helppo poistaa muotista. Patukat ovat sinänsä noin jo valmiita,mutta yleensä kuivatan patukoita vielä kuivurissa joitakin tunteja,sillä ne pysyvät sitten paremmin koossa hieman kuivuneina. Kuivurin sijaan patukoita voi kuivatella jonkun aikaa uunin alhaisimalla lämmöllä.








Limetti tuntui näissä kunnolla,nam:) Tosi hyviä patukoita ja otan tällaisen aina mukaani salille mennessä,ja syön sitten kuntoilun jälkeen.
Näitä ihania tryffeleitä kävin viime viikolla ihailemassa Roy Chocolaten uudesssa kahvilakaupassa ihanassa Saronassa.
Ulkokahvila oli maan päällä ja kaunis suklaakauppa maan alla.Samaisen Royn interaktiivisella suklaaluennolla olin joitakin vuotta sitten,ja kiva juttu on se että Roy on puoliksi suomalainen:)

20 kommenttia:

  1. Hyvä välipala ja treenijälkeinen buusteri vinkki, tosi tervetullut tänne ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milma,kiitos,juu ja erinomainen buusteri tosiaankin treenin jälkeen:)

      Poista
  2. Minäkin olen ahkerasti suunnitellut salille menoa pitkän kesätauon jälkeen... Kiva ohje, pitääpäs kokeilla, jos sitä näistä saisi energiaa ja rohkeutta treenaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina;kuntoa pitää hoitaa jos vaan voi;D Nämä olivat kyllä hurjan hyviä,eka satsi meni ja toinen tulossa.

      Poista
  3. Energiapatukat on pienen nälän, ja miksei isommankin pikainen pelastus. Ihana tuo lime lisä ohjeessa, tuo raikkautta makuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta:todellakin,joskus kuittaan aamupalankin tällaisella,jos ei ehdi mitään muuta laittaa. Ja lime tuo ihanasti makua ja raikkautta näihin:)

      Poista
  4. Kivankuuloinen ohje! Tälläisiä olenkin viimeaikoina metsästellyt joten kiitosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuhovi:kiitos ja toivottavasti ohjeesta jotain hyötyä!

      Poista
  5. Reipasta tuo salilla käynti! Itse olen suurinpiirtein yhtä hyvässä kunnossa kuin keitetty spagetti ;D
    Patukoita on silti tullut monenlaisia yriteltyä, mutta jostain ihme syystä jälkikasvu kelpuuttaa vain valmiita patukoita ja on vielä merkkiuskollinenkin Cocoville!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula;hih ,mikä vertaus;D sulla kun on 2 pikkuista niin ymmärtää ettet oikein ehdi kuntoilemaan. Onpa jännää että jälkikasvu suosii vain yhtä merkkiä;D jospa teet näitä ja huijaat että on Cocovin;D

      Poista
  6. Raikkaan oloinen patukkaresepti. Tuollainen muotti olisikin kätevä. Jospa syntyisi vähän enemmän pro-patukoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,kiitos,ovat raikkaalla tavalla hyviä,rakastan kaikkea sitruksista:) Tuo muotti onkin tosi kätevä ja sitä on tullut paljon käytettyä kaikenlaiseen.

      Poista
  7. Mmm I like the look of these energy bars Yaelin! :D I make them for my husband at times for cycling so I must try yours!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: these kind of energy bars are so good for anybody doing sports:) and these were so yummy too!

      Poista
  8. Mikään, missä on noin ihanan paljon limeä, ei vaan voi olla pahaa! :-D Mäkin taas aloittelen liikkumista, pirhanan flunssa on pitänyt poissa lenkkipoluilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, niinpä,samaa mieltä olen minäkin! Ja paranemisiin!

      Poista
  9. Moi Jael, kävin taas täällä kuolaamassa sun ihanien reseptien äärellä, vaikka piti mennä nukkumaan. Sellasta piti kysyä, että ootko tehnyt haminia (cholent)? Mulla on ikävä israelilaisia sapattiaterioita ja ajattelin kokeilla haminin tekoa. Kai se onnistuu, vaikkei oiskaan sapattiliettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:Hih,blogeista tulee nälkä;D Kerran olen tehnyt haminia,sillä eksä piti siitä ja hankki mulle vielä jonkun keittokirjan,jossa oli sen ohje.Mutten itse sitä syönyt.Musta se pahaa...joten ei ole sen jälkeen tullut tehtyä ja tuskin tuleekaan,sillä se kuuluu inhokkiruokiini.Mutta ihan tavallisella kaasuliedellä sen silloin tein ja miksei myös sähköliedellä. Tai ehkä jos sen jättää muhimaan uuniin,alhaiselle lämpötilalle?

      Poista
  10. Nams mitkä energiapatukat, varmasti hyviä.
    Ja kiva juttu sekin, että on pikkuserkkuni ;) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenaminttu;näistä patukoista on tullut suosikkejani:) Ja hieno paikka tuolla pikkuserkkusi yrityksellä:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...