Tämän ohjeen porkkanat maustuvat kokoon keitetyssä granaattiomenamehussa ja saavat makua myös kanelista ja chilistä. Kiva lisäke,etenkin kylmänä.Ohje on saanut inspiraationsa täkäläisen kokin keittokirjasta,mutta ohje muuttui jonkun verran käsittelyssäni,ihan senkin vuoksi ettei minulla ollut kaikkia aineksia mitä ohjeessa oli ja myös lisäsin tähän aineksia oman pääni mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään violetteja porkkanoita,joita minulla ei ollut ja salottisipulia,joka vaihtui tässä punasipuliin. Lisäsin kanelia ja chiliä sekä tipan sokeria,jotka tekivät tästä vieläkin paremman,mielestäni.Maussa tuntuu sekä kirpeyttä,että makeutta,suolaista ja pikanttia.Ja vaikka en käyttänytkään violetteja porkkanoita niin aika kivasti porkkanat saivat väriä tuosta granaattiomenasta:)
Kanelilla ja granaattiomenalla maustetut porkkanat
- 4 porkkanaa
- noin 4 dl granaattiomenista puristettua mehua (tai valmista granaattiomenamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hienoksi pilkottua punasipulia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl chilihiutaleita
- ½ tl mustapippurirouhetta
Leikkaa porkkanapuolikkaat noin 3 sentin kokoisiksi palasiksi
Purista granaattiomenasta mehu. Minulla oli todella mehukas granaattiomena,joka oli jo aika nuhjuisen näköinen,mutta siitä ja vielä yhden granaattiomenan puolikkaasta tuli lähes 4 dl mehua.Laita porkkanapalat kattilaan,lisää granaattiomenamehu ja suola ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia,kunnes porkkanapalat ovat pehmenneet. Ota nyt kansi pois ja lisää sokeria,kaneli ja chili. Jatka keittämistä kunnes mehu on kiehunut kokoon ja on melkein siirappimaista. Porkkanoiden kiehuessa paloittele punasipuli pieneksi.Kun granaattiomenamehua on vain pieni määrä jäljellä ja on siirappimaista,ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon punasipuli,punaviinietikka ja oliiviöljy.Lisää myös mustapippurirouhe
Tarjoa kylmänä
Tein puolukkavalkosuklaata.Puolukkajauhetta sain kesällä lahjaksi ja nyt käytin sitä tähän suklaaseen.Puolukkapilkut kaunistivat valkosuklaalevyä:)
Låter mycket fräscht och gott. Chokladen fick en fin färg!
VastaaPoistaTack,ganska gott (och passar julen).Choklad fick jättefin färg fast man inte precis känner där lingonsmak....
PoistaTaas ihana ohje! Miten puristat granaattiomenasta mehun? Mä saan aina pilkutettua puoli keittiötä siementen irroituksessakin.
VastaaPoistaKiitos Luimupupu:) Käytin ihan sellaista pientä appelsiinimehupuristinta ja lopuksi sitten ihan käsivoimin puristin mehut.,Ei tullut edes pahasti sotkua....
PoistaMieheni veikkasi siis puristustavan oikein ;).
Poista;D
PoistaTaas niin kiehtova ohje! Upean näköinen tuo puolukkavalkosuklaalevy. :) Teitkö suklaankin itse vai käytitkö valmista levy sulatettuna?
VastaaPoistaKiiitos Anni Minerva,tässä oli kiva makuyhdistelmä ja minusta sopii hyvin jouluksikin.Mulla on paremman luokan valkosuklaata,sellaisina nappeina,ja lisäsin puolukkajauheen lisäksi myös hieman kaakaovoita,
PoistaSöin eilen poikani kanssa tuoretta granaattiomenaa, sopii hienosti banaanisiivujen kera sellasenaan (hän osti kaksi isoa granaattiomenaa eurolla).
VastaaPoistaOli varmaankin hyvää ja eivät edes kalliita hos er Hannele;D
PoistaNammm! aivan ihana porkkanaresepti :) muuten, olisiko sulla niitä tofun kuorrutus / panerointivinkkejä? mainitsit tuolla omassa blogissani että olet paneroinut / kuorruttanut tofun erilailla ja kiinnostuin heti mistä on kyse ;)
VastaaPoistaAnnemi:oli hyvää ja nätin näköistä.Se tofupanerointini on tosi simppeliä,en edes tiedä voiko sitä varsinaiseksi paneroinniksi sanoa mutta silläkin saa kivasti rapean kuoren tofun päälle,etenkin paistettaessa.
Poista'
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/07/rapeat-ja-maustetut-tofupalat-uunissa.html
Kiitos :)
PoistaIhanan jouluisan väristä! Meilläkin sotketaan, kun syödään granaattiomenaa lusikalla kuoresta. Pitääkin kokeilla mehun puristamista.
VastaaPoistaTosiaankin tuli tuosta mieleen että sopisii hyvin joulupöytäänkin.Aika helpostihan sitä sotkee tuolla granaattiomenalla ,ellei ole varovainen;D
Poista