perjantai 6. joulukuuta 2013

Lempiraastesalaattini aasialaistyylisellä kastikkeella ja kiva torikäynti:)

Pidän paljon erilaisista raastesalaateista mutta yksi on ylitse kaiken,ja maku tähän tulee kirpeästä vihreästä omenasta sekä ihanasta aasialaistyylisestä  kastikkeesta.Voisin varmaan syödä tätä melkein joka päivä! Salaatti on helppotekoinen eikä sen tekemiseen mene paljon aikaa.  Yleensä nämä tähän käyttämäni kasvikset ovat vakiona  mutta niitä voi myös vaihdella maun mukaan.

Lemppariraastesalaattini
  • 1 kyssäkaali
  • 1 keskikokoinen punajuuri
  • 2 keskikokoista tai yksi suuri porkkana
  • 1 suurehko Granny Smith-omena
Kuori kasvikset ja omena ja ota niistä Julienne-leikkurilla suikaleita. Käsittele punajuuri viimeiseksi.  Näyttävän tästä saa kun kasvissuikaleet  kootaan keoksi lautaselle ja kastiketta kaadetaan päälle.
Valmista kastike.

Aasialaistyylinen kastike raastesalaatille
  • 2 rkl oliivi-tai muuta öljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl riisietikkaa (muukin etikka käy)
  • 3 rkl soijakastiketta (Tamari)
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • kourallinen pieneksi silputtua korianteria
  • 1 rkl kuivalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset,lisää seesaminsiemenet kastikkeen joukkoon.Kaada kastiketta raastesalaatin päälle.
Mmmm,lisää tätä....
Tänään ystäväni tarjosi lounaan torin ihanassa ruokapisteessä,jossa olen tämän samaisen annoksen syönyt varmaankin viisi tai kuusi kertaa.Annoksessa (grillattuja kasviksia ,tahinia,chimichurria,pestoa,leipää,oliivieja) kasvikset vaihtuvat tarjonnan mukaan mutta tämä annos on aina niin yksinkertaisen hyvää.Tällä kertaa siinä oli kukkakaalia,punajuurta, tomaattia,munakoisoa,kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Ystävä oli minulta kuullut tästä paikasta paljonkin mutta vasta nyt kokeili ensimmäistä kertaa ja tykkäsi:)
Annos valmistetaan silmien edessä. 
Samalla voi tarkkailla mitä torilla tapahtuu....
Chimichurria ja pestoa,jota saa lisää pyydettäessä....
Ennen lounasta olin käynyt espressolla torin pienessä kahvikaupassa.Pienessä kaupassa on valtavan tee-ja kahvitarjonnan lisäksi pieni tiski ja muutama tuoli ja pari erillistä pikku pöytää ,joiden ääressä voi istua kahvia juomassa.Kahvia tilatessani huomasin että vierelläni istui Tom Franz,(wikisivut vain saksaksi)tämän vuoden Masterchef-voittaja täällä. Tom oli saksalainen asianajaja Kölnistä,joka tunsi jonkinlaista vetoa tänne,muuttikin tänne ,kääntyi juutalaiseksi ,löysi paikallisen puolison ja voitti Masterchef-kisan. Voiton jälkeen hänestä kirjoitettiin paljon,etenkin Saksan mediassa.Tomilta on ilmestynyt keittokirja täkäläisestä keittiöstä,mutta se taitaa löytyä vain saksankielellä (kirjan kuvat tosi houkuttelevia).Olin törkeä ja keskeytin(tosin anteeksi pyytäen) Tomin keskustelun toisen henkilön kanssa,ja pyysin ottaa hänestä kuvan.Tom ei lainkaan ärtynyt siitä ja poseerasi;tosi sympaattinen mies!
Tomin kirja
Tein tällä viikolla myös megasuuren satsin piparkakkuja,vapaaehtoispaikkani lapsille.Tein nämä tällä kertaa Jennin piparkakkuohjeella x 3. Piparit olivat tällä kertaa kaikki sydämenmuotoisia.Eilen illalla nämä sitten matkasivat vapaaehtoispaikan juhliin.

27 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttävät sekä raaste että torieväät. En olekaan raakaa punajuurta muistaakseni syönyt koskaan. Kannattanee käyttää tuoretta eikä kuukausia varastossa oleillutta eli täällä odottaa ensi kesään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä raastesalaatti on namia:) Raaka punajuurikin on tosi hyvää vaikka jotkut sitä vierastaa.....

      Poista
  2. Ihanan oloinen salaatti - tuo täytyy pistää mieleen sillä ainekset löytyvät Suomessakin suht helposti vielä näin talvellakin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo omppu ja kastike tekee tuosta tosi hyvän: ) ja helposti löytyykin tuon aineksetkin:)

      Poista
  3. Aivan ihana salaatti sekä kastike! Tykkään tosi paljon aasialaisista raastesalaateista, niitä pitäisi kyllä tehdä enemmänkin kun ovat niin helppoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi paljon tykkään tästä ja teenkin aika usein. Aasialaistyyppiset kastikkeet antavat ihanasti makua:)

      Poista
    2. Tein tämän innoittamana hyvin samanlaisen salaatin eilen ja punajuuri kyllä kruunasi koko komeuden :) kiitos inspiraatiosta!

      Poista
    3. Kiva kuulla:) Ja punajuuri tosiaankin kaunistaa tuota salaattia:)

      Poista
  4. Hienoa kun salaatissa on kyssäkaaliakin - kokeiluun menee!
    Onpa hieno piparimuotti kun sillä tulee tuollaisia kohokuvioitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä työnnän tuota kyssäkaalia vähän joka paikkaan;D Tuo muotti on oikeastaan sellainen kakunkoristusmuotti,mutta hienosti sillä tuli piparitkin tehtyä;D

      Poista
    2. Kokeilin tätä tänään kun saatiin hannan sopan pariskunta vieraaksi. Tykkäsin kovasti! Laitoin palsternakkaa, punajuurta, omenaa, porkkanaa ja valkokaalia. Kyssäkaaliakin piti mutta oli mennyt huonoksi. Kastiketta tein vaan liian niukasti, sitä ensi kerralla enemmän. Kiitos ihanasta ohjeesta!

      Poista
  5. Upeat kuvat..upea salaatti...ja se hauskannäköinen poitsu...juu,siellä syödään seur.kerran kera naapurin viinipuodin juoman kans !!!?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli:) Ja ny vasta huomasin,että tuossa ruokanurkassakin on viiniä,a 10 shekeliä lasi,varmaankin haettu vastapäisestä viinikaupasta eli ei tarvitse molemmista hakea erikseen.Juu ensi kerralla sitten tuonne:)

      Poista
  6. Miten sait salaatin noin kauniisti, ettei punajuuri varjannyt kaikkea!

    Mika tuo torin ruokapaikka on nimeltaan? Sinnehan on viime aikoina avattu kaikenlaisia.

    Piparitkin onnistuivat hienosti, vaikka sinua ei niin kauheasti niita huvittanutkaan kai tehda :) Ja varmasti maistuivatkin.

    VastaaPoista
  7. Laitoin kaikki erikseen ,siis tein niitä julienne -suikaleita 4 kasaan ja sitten kokosin ne.
    Kun mä en tiedä mikä sen paikan nimi on mutta se on ihan Pereg-maustekauppaa vastapäätä...
    No vähän ajattelin etten jaksa sellaista isoa määrää tehdä mutta hyvinhän tuo meni;tein taikinan illalla ja leivoin seuraavana päivänä....

    VastaaPoista
  8. Herranjestas, miten komea MC!

    Ja kyssäkaalia; kuulostaa niin mun salaatilta, tästä saa taas pientä twistiä. minä kun teen aina niitä kahta samaa aasialaismausteista salaattia, vietnamilaista kanasalaattia ja Jamien nuudelisalaattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna,hyvä jos löytyi jotain pientä twistiä tästä;D Jamien nuudelisalaattia en olekaan kokeillut...
      Jeps,Tom on aika komea (ja tosi pitkä) MC;ihailin jo keväällä ruudun kautta ja nyt livenä oli vieläkin parempi;D

      Poista
  9. Those brilliant colors are a treat for the eyes! I love a light, refreshing salad with any meal, and this is one that I can easily make all year round.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Hannah:) I also love the different colours in that salad:) Easy to make and so good!

      Poista
  10. Voi hitsi miten ihanan kuuloinen ja näköinen salaatti. Tätä mä niin teen pian. :-)

    Jos olisi isot taskut, niin laittaisin tuo Masterchef-herran taskuuni ja veisin kotiin. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuuluu tosiaankin lemppareihini,joten toivottavasti sullekin maistuu!
      He he,kieltämättä tuo Tom on naisten mieleen;D

      Poista
  11. Tama kuulostaa ihanalta kastikkeelta! Samanlaista juuressalaattia olen tehnyt viime aikoina useastikin, tosin ilman kyssakaalta, mutta tuon kastikkeen kanssa varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastike onkin tässä''niin hyvää ja kirpeä omena sopii tähän niin loistavasti:) Kyssäkaali on sellaista mitä lykkään vähän joka salaattiin;D

      Poista
  12. Hei vau – tuohan on kuin aasialainen raakaversio rosollista! Kuulostaa ja näyttää kerrassaan ihanalta.

    Uskomattomia ruokapaikkoja ja upeita torinäkymiä teillä siellä lämmössä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih,en tullut lainkaan miettineeksi rosollia tätä tehdessä mutta yhdistäviä tekijöitähän tuossa löytyykin:) Tel Avivia ja Israelia muutenkin pidetään nyt tosi hottina paikkana mitä ruokaan tulee ja yksi amerikkalainen tv-asema kävi just kuvaamassa siitä tv-sarjan amerikkalaiseen telkkariin.

      Poista
  13. Kiinnostava tuo Tom Franzin tarina. Mutta enpä ollenkaan ihmettele vetoa sikäläiseen ruokakulttuuriin ;) Ja ihana raastesalaatti, joka on omiakin lemppareitani. Jos saisin valita, eläsin varmaan pääosin sellaisella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomin tarina on tosiaankin mielenkiintoinen.Hän on tosi taitava ja suosikkejani MC-ohjelmassa heti alusta lähtien. Aasialaistyyppiset raastesalaatit ovatkin ihania:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...