perjantai 20. joulukuuta 2013

Munakoisoa.tomaattia,paprikaa ja chiliä-yksinkertaista ja niin hyvää!

Paahdettua munakoisoa,tomaattia,paprikaa ja chiliä:;maustettu sitruunalla ja valkosipulilla.Ohje yksinkertainen ja helppo ja lopputulos hurjan hyvää;joko sellaisenaan tai vaikka leivän päällä. Ei tähän voi paljon muuta enään lisätä ,sillä tämä on vain yksinkertaisen hyvää!
Munakoisoa,tomaattia,paprikaa ja chiliä-salaatti
  • 1 suuri munakoiso
  • 2-3 punaista paprikaa (myös muun värisiä voi laittaa)
  • 2 -3 tomaattia
  • 1 chilipippuri (tämä ei ole välttämätön,mutta mielestäni antaa tarvittavaa potkua tälle salaatille)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl hyvää oliiiviöljyä
  • suolaa,pippuria
  • persiljaa koristeeksi
Ota paprikoista kantaosa pois. Paahda kaikki kasvikset joko kaasuliekin päällä tai uunissa grillivastuksen alla (kuten minä tein). Lämmitin uunin 200 C-asteeseen ,laitoin kasvikset leivinpaperin päälle grillavastuksen alle ja paahdoin kasviksia 20 minuuttia,jonka jälkeen käänsin kasvikset ja annoin niiden paahtua vielä toiset 20 minuuttia. Paahtumisen  jälkeen paprikat ja chilipippurit laitetaan hikoamaan ja jäähtymään muovipussiin,kunnes kuoren saa helpolla irrotettua. Tomaateista irroitetaan kuori ja poistetaan siemenet sekä leikataan keskikokoisiksi palasiksi.Kun paprikat ovat tarpeeksi hikoilleet,poistetaan niistä kuori ja mahdolliset siemenet ja leikataan samoin palasiksi.
Munakoisosta leikataan kantaosa irti ja munakoiso laitetaan lävikköön,leikattu osa alaspäin.Jäähtyessään munakoisosta irtoavat samalla ylimääräiset nesteet. Munakoiso kaavitaan kuoripinnasta ja leikataan sopivan kokoisiksi palasiksi,jotka lisätään tomaattien,paprikoiden ja chlin joukkoon.
Kasvisten sekaan lisätään oliiviöljy,murskattu valkosipuli sekä sitruunamehu.Maustetaan suolalla ja pippurilla,maun mukaan.Tämä salaatti on parhaimmillaan kun sen annetaan olla jääkaapissa joitakin tunteja. Koristellaan persiljalla.Nami:)
Veljeni tuli käymään täälläpäin ja sain makeana tuliaisena Fazerin joulusuklaata. Hyväähään tämä on ja jouluisen makuista,mutta mieluiten syön suklaani ilman sattumia.Entä te,rakkaat lukijat....haluatteko suklaanne sattumilla vai ilman?
Tapasimme kantakahvilassani Sugarissa (missäs muuten;D) ja yllätyimme iloisesti ,kun eteemme kannettiin ,talon puolesta,kaksi jälkiruokaa ,vaikka olimme tilanneet ihan vain juomista. Vasemmalla oleva metsämarja-omenacrumble oli  taivaallisen hyvää! Se oli laitettu suuren kahvikupppiin ;kiva esillepano! Toinen annos oli hyvin suklainen mousse ,joka toi enemmänkin mieleen suklaaganachen.Siitä jaksoimme syödä vain muutaman lusikallisen,mutta hyvää sekin oli.

14 kommenttia:

  1. Tää on niin just tämän hetken ruokaa: Yritän aina ennen joulunpyhiä syödä kaikkea muuta kuin jouluherkkua, saa olla myös mielellään arkista ja edullista, tämän kanssa taitais tuntua jo juhlalta, arvelen maun olevan juuri niin ihanan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna,mulle tämä on aina vähän sellaista tämän hetken ruokaa. Kevyttä,hyvää eikä vaikeatekoista. Ja maku on tosiaankin ihana,mikä ei olekaan ihme,kun on kyse paahdetuista kasviksista:)

      Poista
  2. Mina taidan laittaa tata meilla joulunaikaankin, tana jouluna meilla ei laiteta juurikaan suomalaista jouluruokaa vaan mita sattuu, tama munakoisosalaatti on tosi yleinen juuri taalla Izmirin alueella ja musta ehka yksi parhaita mezeita, siihen ei kyllasty koskaan! Ah tuo joulusuklaa on musta ihanaa sattumien kanssa, sita kun saisi taallakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:tämä on kyllä tosi hyvää ,ja luulen että alkuperäisessä salaatissa on myös sipulia,jota en itse tähän laittanut.Ja tosiaankin ,ihan mahtava meze-alkupala! Minä taas tykkään enemmän suklaasta ilman noin suuria sattumia;tuossa joulusuklaassa niitä on aika paljonkin...

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta tuo alkupala.
    Minä ostin Fazerin piparisuklaata ja totesin hyväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen alkupala tosiaankin:) Minä taas tykkään pipareista pipareina ja suklaasta suklaana,eikä yhdessä....

      Poista
  4. tykkään kovasti munakoisosta, on tosi kiva saada inspiraatiota eri ohjeisiin! ja ohjeita jotka menee myös leivän kanssa eväspaketissa l- nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina,minäkin rakastan munakoisoa yli kaiken! Ja tämä tosiaankin sopii myös leivän väliin;)

      Poista
  5. Joulusuklaa on ihanaa juurikin niiden sattumien vuoksi. Aah! Makuja on monia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu makuja on monta;D minä taas tykkään pipareista ihan sellaisenaan eikä suklaassa.

      Poista
  6. On se munakoiso vaan niin hyvää... Tein itse juuri pitsaa marinoiduilla munakoisoilla, ja nyt harmittaa etten tehnyt tuplasatsia munakoisoja. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se! Ja tosiaankin sopii ihanasti pizzohinkin:)

      Poista
  7. tämä on aivan kuni tunisialainen mechouia salaatti,joka tehdään samoin ilman munakoisoa vain ja mausteeksi lisäksi jeeraa. aivan ihanaa. Pitääpä laittaa seuraavan kerran myös munakoiso. Hyvä blogi sulla.luen säännöllisesti .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tina: Tämä on tosiaankin aivan ihanan hyvää:) Kiitos,kiva saada tällaista palautetta:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...