"Nopi:The Cookbook" on äskettäin ilmestynyt Ottolenghin uusi keittokirja,jonka hän teki tällä kertaa Nopi-ravintolansa keittiömestarin Ramael Scullyn kanssa. Kirjassa on yli 100 ohjetta joissa kohtaavat Ottolenghin lähi-itäinen sekä Scullyn aasialainen tausta ja hienosti ne siinä kirjassa kohtaavatkin. Aiemmin postaamani ihanan herkullinen,Plenty More-kirjasta peräisin oleva myskikurpitsa jugurtilla -resepti on Nopi-kirjassa saanut pienen aasialaisen twistin ja voi miten hyvää tämäkin versio oli tuosta ihanasta annoksesta:) Ja annoksessa on myös niin kauniit värit:)
Paahdettua myskikurpitsaa,inkivääritomaatteja ja limejugurttia
- noin 800 gr myskikurpitsan viipaleita
- 6 isoa luumutomaattia (käytin kirsikkatomaatteja,niitä oli 20 kpl)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 sentin palanen inkivääriä
- 1 punainen chili,josta siemenet poistettu
- 2 valkosipulin kynttä
- 30 gr tummaa sokeria
- suolaa,mustapippuria
- 120 gr kreikkalaista jugurttia
- puolikkaan limen raastettu kuori
- 1/4 tl jauhettua kardemummaa
- 1,5 rkl limetin mehua
- tuoreen korianterin lehtiä
- (paahdettuja cashewpähkinöitä tai mantelilastuja)
Kuori myskikurpitsa,puolita ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Alkuperäisessä ohjeessa kurpitsaa ei kuorita mutta itse tykkään kuoria kurpitsaviipaleet ennen uuniin menoa. Lämmitä uuni 240 C-asteeseen. Laita palaset kulhoon ,lisää päälle 2 rkl oliiviöljyä, 2 tl suolaa sekä mustapippuria.Käännä palasia niin että öljyä on niiden pinnoilla.Asettele kurpitsanpalaset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kurpitsaa noin 40 minuuttia,kunnes palaset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Kurpitsan paahtuessa uunissa esivalmista tomaatit: ohjeessa käytettyjen isojen luumutomaattien sijaan käytin kirsikkatomaatteja. Tomaatit puolitetaan,ne asetellaan uunipellille ja niiden päälle ripotellaan suolaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Kun kurpitsat ovat kypsyneet uunin lämpötilaa alennetaan 170 C-asteeseen ja tomaatteja paahdetaan ohjeen mukaan 80 minuuttia...mutta koska käytin kirsikkatomaatteja jotka kypsyvät isoja tomaatteja nopeammin, olivat tomaattini uunissa vähemmän aikaa;kunnes ne olivat pehmenneet. Tomaattien paahtuessa uunissa sekoita hienoksi pilkottu chili,murskattu valkosipuli ja hienoksi raastettu inkivääri sekä tumma sokeri tahnaksi.Minä hienonsin nuo ainekset vähän sileämmäksi tahnaksi ja ripottelin tahnaa tomaattien päälle. Tämä tahna on se aasialainen twist ja antaa tomaateille aivan ihanasti makua;niistä tuli kuin karamelleja:) Annoin kirsikkatomaattien olla uunissa vielä puolisen tuntia kunnes seos oli karamellisoinut tomaatit.
Valmista limejugurtti: lisää jugurttiin limetin kuoriraaste ,mehu ,kardemumma sekä hieman suolaa.
Kokoa annos: asettele kurpitsapalaset laakealle lautaselle,lisää tomaatteja niidne väliin.Ripottele päälle limejugurttia ja korianterin lehtiä. Ottolenghin ohjeessa päälle lisättiin vielä paahdettuja cashewpähkinöitä;olisin mieluummin laittanut paahdettuja mantelilastuja rapeutta antamaan mutta nyt niitä ei ollut keittiössäni,
Upeaa Jael !!! Mitkä värit..kuin täällä nyt,Suomen syksy..ilman korianterin vihreyttä :). Ottolenghiltä uusi kirja - mielenkiintoista !!!
VastaaPoistaAnneli:tässä olikin upeat värit js ihanat maut, kiitos. Ottolenghin ohjeet ovat aina niin mahtavia😃
PoistaMeillä on pihalla vielä yksi iso kurpitsa, se on niin kiinteämaltoista lajiketta, että tämä ruoka voisi onnistua hyvin. Valmistusaika tuntuu vaan niin pitkältä, olen vähän malttamaton kokki. Valmista pitäisi tulla nopeasti. Hyvältä näyttää tämä ruokasi.
VastaaPoistaUnelma. En minäkään jaksa noun pitkien kypsytysaikojen kanssa, joten tomaatit paahdoin kirkeammalla lämpötilalla ja lyhyemmän aikaa.Kiitos,hyvää oli
PoistaIhanan kuuloinen ja näköinen resepti.
VastaaPoistaOlen huomannut, että ei pitäisi lukea ruokablogeja nälkäisenä :)
Kivaa lauantaita Jael <3
Outi:tässä oki värit niin kau iit että oli melkein sääli pilata annos syömällä se... Jeps, ruokablogit lihottavat ;-) ihanaa lauantaita sinullekin Outi
PoistaKaunista <3
VastaaPoistaTiina;:kiitos:)
PoistaOih, nam!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Heidi:oli kyllä aika nam;Ottolenghin ohjeet eivät petä:;)
PoistaSer otroligt gott ut!
VastaaPoistaHovkonditorn:tack,det var också jättegott:)
PoistaNo huhheijaa, mikä herkku! Jääkaapista löytyykin sopivasti myskikurpitsaa ja turkkilaista jugurttia, ei puuttuisi kuin muutama ainesosa... Kiitos tästä ohjeesta!
VastaaPoistaMarika:no sulla onkin hyvin jo ainekset koossa tätä varten:)
PoistaVoi että mikä herkku! Ostin tänään myskikurpitsan ja piti valmistaa piirakkaa, nyt kyllä suunnitelma muuttuu;) Ja sen kirjan on pakko hankkia, kun Lähi-idän ja aasialainen keittiöt ovat minun ehdottomat suosikit:)
VastaaPoistaVoi että mikä herkku! Ostin tänään myskikurpitsan ja piti valmistaa piirakkaa, nyt kyllä suunnitelma muuttuu;) Ja sen kirjan on pakko hankkia, kun Lähi-idän ja aasialainen keittiöt ovat minun ehdottomat suosikit:)
VastaaPoistaMama Gastro;tosiaankin herkku;Ottolenghin ohjeet eivät petä. Ja ihan sama juttu minullakin noiden lempikeittiöiden suhteen:)
PoistaThis looks great! His recipes are always so reliably good and I can't wait to see this new cookbook! :D
VastaaPoistaLorraine>Ottolenghi's recipes are always so yummy! And the new book seems to have lovely recipes:)
PoistaIHANA resepti! Ja joskus tuoksun voi melkein tuntea ruudun läpi...Vähän samantyyppistä teimme täällä bataatista, pitää ihan kokeilla tuosta myskikurpitsasta, josta yleensä teen keittoja. Kaunista viikonalkua!
VastaaPoistaHeli-Hannele:Kiitos:) Värit tuossa ovat ihan huikeat. Bataatinkin kanssa voi tuo olla tosi hyvää. Myskikurpitsa sopii keittojen lisäksi moneen muuhunkin.Kiitos samoin!
PoistaVautsi, ihanan värikkäät kuvat ja herkullinen resepti. Jokohan kohta pitäisi aloittaa kurpitsakausi...
VastaaPoistaLuimupupu:kiitos,tuo oli todellakin kauniin värinen annos. Ja myös herkullinen:)
PoistaGuuuuuud, va gått det ser ut!!!!! Slurp!
VastaaPoistaSofia:vackert eller hur;D Och jättegott!
VastaaPoista