lauantai 26. syyskuuta 2015

Paahdettua myskikurpitsaa ja inkivääritomaatteja à la Nopi

"Nopi:The Cookbook" on äskettäin ilmestynyt  Ottolenghin uusi  keittokirja,jonka hän teki tällä kertaa Nopi-ravintolansa keittiömestarin Ramael Scullyn kanssa. Kirjassa on yli 100  ohjetta joissa kohtaavat Ottolenghin lähi-itäinen  sekä Scullyn aasialainen tausta ja hienosti ne siinä kirjassa kohtaavatkin. Aiemmin postaamani ihanan herkullinen,Plenty More-kirjasta peräisin oleva myskikurpitsa jugurtilla -resepti on Nopi-kirjassa saanut pienen aasialaisen twistin ja voi miten hyvää tämäkin versio oli tuosta ihanasta annoksesta:) Ja annoksessa on myös  niin kauniit värit:)

Paahdettua myskikurpitsaa,inkivääritomaatteja ja limejugurttia

  • noin 800 gr myskikurpitsan viipaleita
  • 6 isoa luumutomaattia (käytin kirsikkatomaatteja,niitä  oli 20 kpl)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 sentin palanen inkivääriä
  • 1 punainen chili,josta siemenet poistettu
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 30 gr tummaa sokeria 
  • suolaa,mustapippuria
  • 120 gr kreikkalaista jugurttia
  • puolikkaan limen raastettu kuori
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa
  • 1,5 rkl limetin mehua
  • tuoreen korianterin lehtiä
  • (paahdettuja cashewpähkinöitä tai mantelilastuja)
Kuori myskikurpitsa,puolita ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Alkuperäisessä ohjeessa kurpitsaa ei kuorita mutta itse tykkään kuoria kurpitsaviipaleet ennen uuniin menoa. Lämmitä uuni 240 C-asteeseen.  Laita palaset kulhoon ,lisää päälle 2 rkl oliiviöljyä, 2 tl suolaa sekä mustapippuria.Käännä palasia niin että öljyä on niiden pinnoilla.Asettele kurpitsanpalaset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kurpitsaa noin 40 minuuttia,kunnes palaset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Kurpitsan paahtuessa uunissa esivalmista tomaatit: ohjeessa käytettyjen isojen luumutomaattien sijaan käytin kirsikkatomaatteja. Tomaatit puolitetaan,ne asetellaan uunipellille ja niiden päälle ripotellaan suolaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Kun kurpitsat ovat kypsyneet uunin lämpötilaa alennetaan 170 C-asteeseen ja tomaatteja paahdetaan ohjeen mukaan 80 minuuttia...mutta koska käytin kirsikkatomaatteja jotka kypsyvät isoja tomaatteja  nopeammin, olivat tomaattini uunissa vähemmän aikaa;kunnes ne olivat pehmenneet. Tomaattien paahtuessa uunissa sekoita hienoksi pilkottu chili,murskattu valkosipuli ja hienoksi raastettu inkivääri sekä tumma sokeri tahnaksi.Minä hienonsin nuo ainekset vähän sileämmäksi tahnaksi  ja ripottelin tahnaa  tomaattien päälle. Tämä tahna on se aasialainen twist ja antaa tomaateille aivan ihanasti makua;niistä tuli kuin karamelleja:) Annoin kirsikkatomaattien olla uunissa vielä puolisen tuntia kunnes seos oli karamellisoinut tomaatit. 
Valmista limejugurtti: lisää jugurttiin limetin kuoriraaste ,mehu ,kardemumma sekä hieman suolaa.
Kokoa annos: asettele kurpitsapalaset laakealle lautaselle,lisää tomaatteja niidne väliin.Ripottele päälle limejugurttia  ja korianterin lehtiä. Ottolenghin ohjeessa päälle lisättiin vielä paahdettuja cashewpähkinöitä;olisin mieluummin laittanut paahdettuja mantelilastuja rapeutta antamaan  mutta nyt niitä ei ollut keittiössäni, 

25 kommenttia:

  1. Upeaa Jael !!! Mitkä värit..kuin täällä nyt,Suomen syksy..ilman korianterin vihreyttä :). Ottolenghiltä uusi kirja - mielenkiintoista !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:tässä olikin upeat värit js ihanat maut, kiitos. Ottolenghin ohjeet ovat aina niin mahtavia😃

      Poista
  2. Meillä on pihalla vielä yksi iso kurpitsa, se on niin kiinteämaltoista lajiketta, että tämä ruoka voisi onnistua hyvin. Valmistusaika tuntuu vaan niin pitkältä, olen vähän malttamaton kokki. Valmista pitäisi tulla nopeasti. Hyvältä näyttää tämä ruokasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma. En minäkään jaksa noun pitkien kypsytysaikojen kanssa, joten tomaatit paahdoin kirkeammalla lämpötilalla ja lyhyemmän aikaa.Kiitos,hyvää oli

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen ja näköinen resepti.
    Olen huomannut, että ei pitäisi lukea ruokablogeja nälkäisenä :)
    Kivaa lauantaita Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tässä oki värit niin kau iit että oli melkein sääli pilata annos syömällä se... Jeps, ruokablogit lihottavat ;-) ihanaa lauantaita sinullekin Outi

      Poista
  4. Oih, nam!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi:oli kyllä aika nam;Ottolenghin ohjeet eivät petä:;)

      Poista
  5. No huhheijaa, mikä herkku! Jääkaapista löytyykin sopivasti myskikurpitsaa ja turkkilaista jugurttia, ei puuttuisi kuin muutama ainesosa... Kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika:no sulla onkin hyvin jo ainekset koossa tätä varten:)

      Poista
  6. Voi että mikä herkku! Ostin tänään myskikurpitsan ja piti valmistaa piirakkaa, nyt kyllä suunnitelma muuttuu;) Ja sen kirjan on pakko hankkia, kun Lähi-idän ja aasialainen keittiöt ovat minun ehdottomat suosikit:)

    VastaaPoista
  7. Voi että mikä herkku! Ostin tänään myskikurpitsan ja piti valmistaa piirakkaa, nyt kyllä suunnitelma muuttuu;) Ja sen kirjan on pakko hankkia, kun Lähi-idän ja aasialainen keittiöt ovat minun ehdottomat suosikit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro;tosiaankin herkku;Ottolenghin ohjeet eivät petä. Ja ihan sama juttu minullakin noiden lempikeittiöiden suhteen:)

      Poista
  8. This looks great! His recipes are always so reliably good and I can't wait to see this new cookbook! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine>Ottolenghi's recipes are always so yummy! And the new book seems to have lovely recipes:)

      Poista
  9. IHANA resepti! Ja joskus tuoksun voi melkein tuntea ruudun läpi...Vähän samantyyppistä teimme täällä bataatista, pitää ihan kokeilla tuosta myskikurpitsasta, josta yleensä teen keittoja. Kaunista viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:Kiitos:) Värit tuossa ovat ihan huikeat. Bataatinkin kanssa voi tuo olla tosi hyvää. Myskikurpitsa sopii keittojen lisäksi moneen muuhunkin.Kiitos samoin!

      Poista
  10. Vautsi, ihanan värikkäät kuvat ja herkullinen resepti. Jokohan kohta pitäisi aloittaa kurpitsakausi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kiitos,tuo oli todellakin kauniin värinen annos. Ja myös herkullinen:)

      Poista
  11. Guuuuuud, va gått det ser ut!!!!! Slurp!

    VastaaPoista
  12. Sofia:vackert eller hur;D Och jättegott!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...