tiistai 17. joulukuuta 2013

Tabboulehista inspiksen saanut kvinoa-kukkakaalisalaatti sekä esittelyssä neiti Bataatti

Sain tässä yhtenä aamuna kantakahvilani Sugarissa talon puolesta pienen annoksen ,jota he kutsuivat kukkakaalitabboulehiksi:siinä oli reilusti paahdettua kukkakaalia,bulguria, ,persiljaa sekä aurinkokuivattua tomaattia ja muutakin.Kukkakaali ei ihan aamulla oikein maistu,mutta en kuitenkaan malttanut olla maistamatta ja annos oli tosi hyvää. Kotona yritin tehdä hieman samanlaista paitsi että bulgur muuttui tässä kvinoaksi.Tästä tulikin hurjan hyvää ja nousi heti suosikkilistalleni:)

Kvinoa-paahdettu kukkalaalisalaatti(vegan)
  • 3 dl kvinoaa ennen keittämistä
  • 3 dl uuniissa paahdettua kukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä (plus öljyä kukkakaalin paahtamiseen.
  • 3 rkl silputtua sileälehtistä persiljaa
  • ½ dl sitruunamehua
  • suolaa,mustapippuria maun mukaan
  • 1 murskattu valkosipulin  kynsi
  • 3 rkl hienoksi pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi;laita kukkakaalikukinnot kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljyä sekä suolaa niin että öljyä tulee kukkakaalin pinnoille.Paahda uunissa kunnes  kukkakaali saa väriä. Keitä sillä välin kvinoa kypsäksi. Anna kukkakaalin sekä kvinoan hieman jäähtyä ja kokoa salaatti. Lisää kvinoan päälle öljy,sitruunamehu,suolaa ,pippuria,valkosipulia   sekä persiljaa ja sekoita.Lisää nyt paahdetut kukkaalipalat sekä pilkottu aurinkokuivattu tomaatti ja sekoita salaatin joukkoon.On hyvää sekä lämpimänä että kylmänä.Pidin tästä niin paljon että taidan taas lähteä kukkakaaliostoksille.
Mmm,olipa hyvää!
Ja saanko esitellä neiti Bataatin,ihanan köynnöskasvini. Tiesittekö,että bataatista saa helpolla kasvatettua tosi kivan huonekasvin...
Suippo pää laitetaan veteen ja jonkun ajan kuluttua (minulla kesti vajaa 2  viikkoa) siihen ilmestyy kunnon juuret.Vettä pitää olla astiassa koko ajan.Jonkun ajan kuluttua bataatin yläosaan tulee pieniä köynnösalkuja ja jos täällä olisi nyt sisällä lämpimämpää,olisi tuo neiti Bataattini kasvanut paljon nopeampaa vauhtia mutta hyvässä vauhdissa ollaan nytkin:)

19 kommenttia:

  1. Taidanpa ostaa bataatin kun kotiudumme. Tai muutaman niin saa soppaakin. Istutatko neidin multaan vai pidätkö sen vesiviljelyssä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vasta ensimmäinen kerta kun olen kasvattanut bataattia,sen jälkeen kun olen tuollaisia (jo reheviä)köynnöksiä ihaillut muitten luona.Ihan vesiviljelyssä tuo on ,kai sen voi multaankin istuttaaa mutta vastapäisen talon tuttu pitää sitä edelleenkin vedessä ja köynnös sen kun kasvaa ja leviää.....

      Poista
  2. Vau, onpa hieno neiti bataatti! hauska idea huonekasviksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä jo aika hieno ja jokapäivä' näkyy vähän uutta kasvua:)

      Poista
  3. Kuulostaa oikein ihanalta ja minulle maistuvalta ruualta. Meilläkin on tehty monet tabboulehin innoittamat ruuat. On se tabbouleh niin mainio keksintö, että sietää sitä varioidakin :)
    Viehkon näköinen bataatti. Täällä myydään kesäkukiksi koristebataatin nimellä olevia kasveja. Eivät ole niin pitkiä köynnöksiä vaan tiiviimpiä ja väri on usein joko tumma purppura tai lime. Tosi kivoja kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,tuo oli tosi hyvää ja kävinkin jo ostamassa uuden kukkakaalin,muut ainekset oli ennestään jo.Tabbouleh tosiaankin on sellainen jota on helppo varioida:)
      Tuosta koristebataatista en ollutkaan kuullut,joten googlasin sen ja näyttikin erilaiselta.Tämä ihan normi-bataatistakin kasvatettu köynnös on nätti:)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä.Pitääpä kokeilla bataatin kasvatusta ja kertoa muillekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja-Leena;tuosta bataatista saa kylllä kivan kasvin itselleen:)

      Poista
  5. Herkullisen näköiseltä toi kukkakaalisalatti ja ajattelinkin tehdä sitä tässä lähipäivinä, kun paahdat kukkakaalit niin mitä on uuninlämpö?olis kiva kun vastaisit terv. Tarja Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tarja,tuo kukkakaali kvinoalla onkin tosi hyvää:) Yleensä paahdan kukkakaalia 200 asteessa-.Laitoin ensin kukkakaalin kukinnot isoon kulhoon ja lisäsin pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoitin niin että sitä öljyä meni varmasti kaikkien kukintojen päälle.Siitä sitten siirsin ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahdoin kunnes ne saavat väriä ja ovat pehmentyneet.

      Poista
  6. ihana ihana ohje..!!! "kaalihullulle" just sopiva !! ehdottomasti listalle !! kiitos Jael !! Ja toi bataattiköynnös juttu ihan mieletön !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:tuosta Sugarista tulee aina välillä hyviä inspiksiä;D Ja käyn joka päivä tarkistamassa neiti Bataatin kasvua;D

      Poista
  7. Nyt on ilta, johtuneeko siitä, mutta mun tekisi kovin maistaa tätä. Ajatuksissa jo tulee: aahhh, nam =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta,tämä oli kyllä sen verran hyvää ettei ihme;:D

      Poista
  8. quinoa sekä kukkakaali-tabbouleh ovat molemmat herkullisia ja epäilemättä niiden kombokin :) Bataatissa on todella kauniit lehdet ja ihanan siro tuo kasvisi. Koristebataatteja myydään meilläkin kesäkukkana. Kokeilin tosin kerran ihan ruokabataattiakin, mutta ei ihan meidän kesä riittänyt kasvuun.

    VastaaPoista
  9. Outi, tämä oli todella hyvää,olen tehnyt jo muutaman kerran.Mulle oli uusi juttu tuo koristesbataatti ja nätti ja siro tuo neiti Bataatti onkin. No jos ei bataatti kasva Suomen kesässä niin ainakin huonekasvina se voi siellä kasvaa; D

    VastaaPoista
  10. Tämä oli tosi hyvää! Ei malttanut lopettaa syömistä. Kun maustuu vähän jääkaapissa, on vieläkin parempaa eli hyvää tähderuokaa! Ei olisi välttämättä tarvinnut, mutta jääkaapissa oli tahini-kastiketta, jota olin tehnyt salaattikastikkeeksi, joten laitoin hieman sitäkin päälle. Nami!
    Varmasti teen uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninarose;kiitos palautteesta:) Minustakin tosi hyvää ja tein jo toisen kerran ,ja totta,kun se vähän "seisoo" niin se on vieläkin parempaa:)No mun täytyy sitten seuraavan kerran laittaa vähän tahiniakin päälle;D

      Poista
  11. No niin, teen tätä jo toisen kerran ja vien joulupöytään vanhempieni luokse :) Prismassa ei kyllä hitsi vie ollut kvinoaa, mutta ostin täysjyväkuskusia. Katsotaan miten maistuu sen kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...