keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Salaattia persimonilla ja tahini-taateli kastikkeella

Nyt on se aika vuodesta ,jolloin persimonit ,eli sharon hedelmät, ovat taas ilmestyneet kauppoihin. Teki mieli tehdä salaattia,johon yhdistin hedelmää. Tässä salaatissa käytin vihreää salaattia, kevätsipulia, tomaattia sekä baby leaf mix salaatinlehtiä, palasiksi leikattua persimonia sekä valkoista kotijuuston tapaista juustoa.
Kastike oli seuraavanlainen:
Tahini-taateli vinaigrette
½ dl vettä
1/4 dl valkoviinietikkaa
3 rkl tahini seesamitahnaa
1 tl sinappia
suolaa, pippuria
3/4 dl oliiviöljyä
1 ½ rkl taatelisiirappia (tämän tilalla voisi käyttää yhden ison taatelin)
Sekoita kaikki ainekset paitsi öljy tehosekoittimessa, lisää öljy pieninä määrinä vähitellen.Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.

8 kommenttia:

  1. Nuo persimonit ovat kyllä aivan ihania hedelmiä, jos ne vain ovat sopivan kypsiä. Ei ole kyllä koskaan tullut mieleen laittaa niitä salaattiin, mutta sopivat siihen varmaan tosi hyvin, varsinkin vielä tuon juuston ja kastikkeen kanssa! Kiva ohje!

    VastaaPoista
  2. Viimein taalla ja kommentoimassa! Ihanan herkullinen sun blogisi! Sori, etta heti utelen mutta ootko itse siis vegaani? Sopiiko, etta linkitan sut?

    VastaaPoista
  3. Minä pidän hedelmäisistä salaateista ja usein niihin sopii juusto mukaan. Hyvää salaattia varmasti.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Hippu ja Arleena.Mamae, en ole varsinaisesti vegaani, koska syön myös joskus juustoa,jugurttia ja kalaa,mutta syön aika pääpainotteisti vegaaniruokaa.

    VastaaPoista
  5. Hei, vasta nyt huomasin etta sinulla on oma blogi! Kiva, linkitankin heti. Mielenkiintoisia ruokaohjeita.

    VastaaPoista
  6. Ulkomaisia eväitä, joita suomalainen laittaa, miten hauskaa! Olen nähnyt nikkisi kommenttilootissa, mutta sinulla on uusi blogikin perustettuna, hieno homma! Kiva kun kävit Melukylässäkin. Laitan blogisi listalleni, enkä edes kysele ja tiedätkö, ilahduin tuosta tahinin käytöstä. Mulla on sitä purkki jääkaapissani, kun se näytti hyvältä marketin hyllyssä, mutten yhtään tiedä, että mitä sillä voisi tehdä! :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos Krisu:) Tahini on monipuolinen (ja hyvä kalsiumin lähde..)Se käy tahnaksi sitruunan, suolan, valkosipulin, persiljan ja veden kanssa, jos siihen lisää hunajaa, tuo se mieleen halvan ....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...