perjantai 21. marraskuuta 2008

Täytetyt pyöreät kesäkurpitsat

Rakastan kokkiohjelmia!! Ja on loistojuttu, että joitakin ohjelmia voi nähdä netissä koska haluaa, jos ei muuten ehdi. Viikko sitten täkäläinen lempikokkini, jolla on jokapäiväinen ohjelma televisiossa, teki täytettyjä pyöreitä kesäkurpitsoja. En ole ennen sellaisia käyttänyt, joten uteliaisuus heräsi ja ryntäsin supermarkettiin niitä ostamaan. Tosin olisi pitänyt katsoa ohjelma uudestaan ennen kauppaan menoa, sillä ajattelin vaan kurpitsoja, en täytettä...Eli ainekset kokin reseptin täytteeseen puuttuivat ,joten piti improvisoida. Täyte voi kuitenkin olla mitä tahansa. Näitä voi tietenkin valmistaa myös tavallisista kesäkurpitsoista,jos tällaisia ei satu löytymään.Onkohan näitä Suomessa,en muista nähneeni....

Täytetyt pyöreät kesäkurpitsat 6 kesäkurpitsaa 2 sipulia nippu persiljaa 2 valkosipulin kynttä 6-7 kalamata oliivia (tai muita oliiveja) 1 dl korppujauhoja 3 rkl pestoa suolaa, pippuria 1 rkl oliiviöljyä Pese ja kuivaa kurpitsat.Jos käytät pyöreitä kurpitsoja, leikkaa niistä pieni pala alaosasta, niin että ne ”seisovat” tasaisesti alustalla. Leikkaa yläosasta osa lakiksi, ja kaiverra kurpitsojen sisus pois. Tämän ylimääräisen poiskaiverretun kurpitsan voi käyttää vaikka keittoihin. Öljyä hyvin kurpitsan ulkopinnat. Valmista täyte: silppua sipuli,valkosipuli sekä persilja, lisää joukkoon korppujauho, pesto, paloitellut oliivit, oliiviöljy, suolaa sekä pippuria. Täytä koverretut kurpitsat seokselle.Pane kurpitsan ”lakit” paikoilleen. Asettele täytetyt kurpitsat uuniastiaan, lisää astiaan 2 rkl öljyä sekä 1½ dl vettä. Paista uunissa 190 C 40 minuuttia.

TV-kokin täyte(8 kurpitsalle) oli paljon parempi eli tällainen:

½ dl paloiteltuja kalamata oliiveja 2 valkosipulin kynttä 1 vihreä paloiteltu chili 1 silputtu punasipuli 1 dl korppujauhojanippu persiljaa 1 dl parmesaania 1 rkl timjamia 5 rkl pinjansiemeniä suolaa , pippuria, oliiviöljyä

13 kommenttia:

  1. Minusta tuli aikoinaan Israelissa asuessa vege juuri sen vuoksi, etta siella oli aivan ihanan uskomattoman paljon tarjolla kaikenlaisia kasviksia ja hedelmia. Ja niita oli tarjolla ympari vuoden. Ei tarvinnut muuta kuin lahtea torille ja kulkea siella ja poimia kaiken sen ihanan mita tarvitsin. Niita aikoja kaipaan!

    Tuula

    VastaaPoista
  2. Totta Tuula, mustakin on ihanaa tuo kasvisten ja hedelmien runsaus. Suomessa hedelmät ja vihannekset, ja varsinkin yrtit, on niin kalliita.

    VastaaPoista
  3. Oi kun suloisia pikku pympyriäisiä! En ole Suomessa enkä Amerikoissakaan moisia nähnyt... ilmeisesti maku oli kuitenkin sama kuin tavallisessa pitkulaisessa?

    VastaaPoista
  4. Hups, laitoin nettiosoitteen nimikenttään... sitä se on kun kukkuu yönsä meijeröimässä :-D

    VastaaPoista
  5. Onpa jänskä idea tuollainen tapa valmistaa kesäkurpitsaa. Tykkään paljon kesäkurpitsasta, mutta aina sitä tulee syötyä samalla tavalla eli paistinpannussa lämmittämällä sipulin kera.

    Itse en siis tykkää kokata, mutta mies tykkää kokeilla kaikkea. Voisinkin ehdottaa hänelle tällaista.

    VastaaPoista
  6. Niin juu, enpä ollut ennen kuullutkaan noista pyöreistä kesäkurpitsoista!

    VastaaPoista
  7. Virva ja Elegia, tämä oli mun ensimmäinen kokeilu näiden pyöreitten kesäkurpitsojen kanssa.Näitten ulkopinta on jonkun verran kovempi kuin tavallisten pitkulaisten ja sopii nimenomaan täyttämiseen,mutta pitkulatkin sopivat siihen hyvin kun ne jaetaan kahtia ja kaiverretaan sisus pois.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköisiä nuo pyöreät kesäkurpitsat. En ole täällä ainakaan koskaan nähnyt muuta kuin niitä pitkiä. Kaupoissa on yleensä vaan ihan pieniä myytävänä. Omasta kasvimaasta olen saanut suurempia.
    Yleensä paistan pannulla sipulin kanssa.

    VastaaPoista
  9. Naitakin ma kokeilen! Nayttavat tosi hyvilta :) Ja taalta saa pyoreita kesakurpitsoja.
    On sun lempikokilla ohjelmia mita voi katsoa netista?
    Ma katson yhden israelilaisen kokkausohjelman netissa joka sunnuntai. En muista sen nimea, mutta siina se kokki vierailee ihmisten kodeissa tai ravintoloissa ja tekee erilaisia ruokia heidan kanssaan.

    VastaaPoista
  10. Täällä ei ole noita vihreitä pyöreitä kurpitsoita. Mutta tässä voisi käyttää erivärisiä paprikoita samalla idealla ja täytteellä.

    VastaaPoista
  11. nhyyh, saat kaikkea kivaa kaupasta, epäreilua! ;)
    Kokkiohjelmien suurkuluttajaksi minäkin tunnustaudun, ne ovat ihan ykkösiä.

    VastaaPoista
  12. Krisu, vihannes/hedelmä/yrttivalikoima on todellakin täällä ihan omaa luokkaansa, mutta mä en saa esim. kunnon hapanta ruisleipää:( Joo, kokkiohjelmiin voi jäädä pahasti koukkuun...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...