keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Frozen yogurt

Tänään keskipäivällä täällä oli taas melkein hellettä ja alkaa jo huolestuttamaan se, ettei talvea näy vielä missään. Sateita on tullut, muttei tarpeeksi:viime talvi oli niin vähäsateinen että toinen peräkkäinen vähäsateinen talvi olisi katastrofaalinen. Harmitellessani lämpöä (Suomen talvi sopisi mulle just nyt...) teki samalla mieli frozen jugurttia.Mitenköhän tuota kutsuisi suomeksi?Jäätynyt jugurtti ei mielestäni kuulosta yhtä houkuttelevalta kuin frozen yogurt, josta Sari Teksasin Taivaan Alla-blogissa on tehnyt kivan postauksen.
Frozen yogurtti on todella hyvää ja täälläpäin on viimeisen vuoden aikana noussut jugurttipaikkoja kuin sieniä sateella. Jonkinlaisen frozen yogurt-version voi valmistaa ihan kotikonsteillakin eli näin:
Frozen yogurt
1½ banaani joka on palasina jäädytetty
1 maustamaton jugurtti 200 ml
2 tl hunajaa
tilkka vaniljaa
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna laitteen käydä kunnes seos on sileätä.Laita seos pakastimeen tunniksi ja laita uudelleen tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen ja voilà! Frozen yogurt!

18 kommenttia:

  1. Tää on niin helppo, että onnistuu multakin :D

    Taisit olla eka, joka kuuli uudesta kuvablogistani. Silloin oli vielä suljetussa tilassa, jos satuit ehtii kurkkimaan mutta nyt ovi auki eli tervetuloa. :)

    (sorry kun joudut muuttamaan blogilistaasi, kun tunisiakuvablogi jää historiaan vaikkakin edelleen nähtäville)

    VastaaPoista
  2. Kiitti Marita:)

    Ei se mitään, kyllä mä sinne uuteenkin kuvablogiin löydän...

    VastaaPoista
  3. Kiva ja helppo ohje, Yaelian! :-) En oo koskaan kokeillut frozen yogurtia, kun olen luullut, että siinä tarvitaan välttämättä jäätelökonetta, jota meillä ei ole (koska muuten meikäläinen olisi jatkuvasti sen kimpussa :-D)... Tällainen jäätelökoneeton versio on tosi kiva! Hedelmiäkin voisi varmaan vaihdella - ainakin mango ja papaija saattaisivat sopia hyvin!

    VastaaPoista
  4. Hippu, kiva kuulla susta taas:)Mä ajattelinkin kun tein tuota että varmaan olisi hyvää jos lisäisi pakastemarjoja esimerkiksi.

    VastaaPoista
  5. Et kyllä mitenkään kaipaa ainakaan Helsingin talvea!
    Loskaa on napaan saakka ja lisää tulee taivaan täydeltä. Välillä lämpötila tippuu nollan alapuolella ja loskanalus jäätyy ja joka askeleella saa pelätä henkensä puolesta ja sitten kun ollaan plussan puolella, niin risteyksissä pitäis kaivaa snorkkeli esiin, että pääsee kadun yli. Lisäksi on pilkkopimeää vuorokaudenajasta riippumatta.
    Mä jo näen itseni huomenna 05.20 puskemassa kohti bussipysäkkiä vastatuuleen täysin ummikkona kun alijäähtynyttä vettä vihmoo naamaan niin, että silmiä ei voi pitää auki..

    Ai miten niin mä en tykkää talvesta? :D:D

    Ihana jogurtti, sitä ja kirkasvalolamppua mulle, kiits.

    VastaaPoista
  6. Veera, kuinka mä olinkaan ton unohtanut vaikka siitä on vasta pari vuotta....tollainen talvi on just sellainen syy minkä takia en kestä talvea Hesassa...kai mun sit täytyy iloita tästä lämmöstä kuitenkin.;)Yritäpähän kestää siellä sitä pimeyttä ja loskaa.

    VastaaPoista
  7. Jogurttijäätelöksi tätä kai suomeksi kutsutaan. Herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  8. Joo siis et todellakaan kaipaa tänne kylmään pimeyteen.. Mä odotan jo tuli pyllyn alla matkaa kuumaan ja kosteaan pois täältä palelemasta ;)

    En olekaan kokeillut vielä näitä jädejoguja mun koneella ja tuo näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  9. Vaikka täällä ollaan pakkasen puolella, tuota "jäädytettyä "jogurttia pitää tehdä joku päivä.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, kiitos! Jogurttijäätelöhän se olikin...

    Rossana, kiva että pian pääset lämpöön:)Itse asiassa mä kärsin aina kylmästä pimeydestä ,joten pitää nauttia tästä lämmöstä:)

    Arleena,tämä jädejogurtti oli hyvää. Kaikista parhaiten siihen mielestäni sopii vähän kirpeä jugurtti.

    VastaaPoista
  11. Mä tein eilen tota jogujädee ja se oli tosi hyvää! Tein ihan rasvattomasta jogurtista ja vaan hunajalla makeutettuna niinkuin sullakin tossa oli. Jogurtti jääty muuten jotenkin tosi nopeesti jätskikoneessa.

    VastaaPoista
  12. Rossana, laitoitko siis ilman banaania? Itse en laittanut tuota banaanijogurttijäätelöä jäätelökoneessa,mutta pitäisi seuraavan kerran kokeilla...

    VastaaPoista
  13. Niin siis joo, mulla ei ollu banskuja niin tein ananaksesta ja mangosta. Oli oikein onnistunutta! Jädekoneessa tuli tosi nopeasti ja näppärästi.

    VastaaPoista
  14. Nami, ananaksen ja mangon kanssa, kuulostaa hyvältä.Täytyypi kokeilla.Mä lähinnä pistin banaania sen kermaisuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  15. Kiitos kivasta ohjeesta! Tein juuri tuon mukaan monitoimikoneella ja hyvää tuli. Tein hiukan isomman annoksen ja lisäsin joukkoon vielä yhden mandariinin. Seuraavaksi kokeilen samaa ohjetta jäätelökoneella, nyt tunti ei ihan riittänyt jäädytysajaksi.

    VastaaPoista
  16. Katriina, kiitos:)Mandariinin kanssa varmaankin oli tosihyvää.Mäkin kokeilen ensi kerran jäätelökoneella tätä ohjetta.

    VastaaPoista
  17. tosi hyvän näköistä. Pitää varmaan uskaltaa kokeilla jotain tommosta lähiaikoina :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...