torstai 13. marraskuuta 2008

Cashew maito

Cashew on mielestäni todella upea pähkinä, sillä kermaisen rakenteensa vuoksi siitä voi tehdä melkein mitä vaan.Se on myös luonnostaan hieman makea. Joskus teen siitä cashew maitoa, jota oikeastaan voisi kutsua cashew kermaksi, sillä se muistuttaa enemmänkin kermaa kuin maitoa, rasvapitoisuutensa vuoksi.Sen takia cashew maito sopii hyvin kahviin kerman sijasta, sitä voi lisätä aamumuroihin tai syödä granolan kanssa.Sitä voi myös käyttää vegaanisiin jäätelöihin ja sillä voi korvata kerman keitoissa ja kastikkeissa, sekä myös leivonnassa. Hyvä puoli on se ,että se on kolestrolitonta, huono puoli taas se, että se ei ole vähärasvainen, mutta hei, nämähän on niitä hyviä rasvoja.......
Cashew maito (kerma)
1 dl paahtamattomia cashew pähkinöitä
2-2½ dl vettä
Liota pähkinöitä vedessä parisen tuntia.Siivilöi ja huuhtele hyvin. Sekoita cashewit tehosekoittimessa ensin pienen vesitilkan kanssa, lisää vettä vähitellen, kunnes cashew maito on täysin sileätä ja tasaista. Aluksi cashew maidossa on hyvä vaahto,joka vähitellen laskeutuu. Maidon voi makeuttaa vaikka tilkalla vaahterasiirappia, vaniljalla, jne.Säilytä maitoa jääkaapissa 3-4 päivää.
120 ml cashew maitoa-
kcal 79
rasvaa 6.4 g
hiilihydraatteja 4.5 g
proteiinia 2.1 g
kuitua 0.4 g

8 kommenttia:

  1. Aikas vinkeä pähkinämaito:) Aina oppii uutta. Voisikohan tuota tehdä muistakin pähkinöistä tai sekoittaa eri pähkinöitä?

    VastaaPoista
  2. Rossana, käy se muistakin pähkinöistä,esim. mantelit, mutta niitä pitää siivilöidä ja erottaa pähkinämassa maidosta erikseen,kun taas cashewin kanssa ei sellaista tarvitse tehdä,kun sillä on erilainen rakenne.

    VastaaPoista
  3. Voi vitsit sentään, että hieno idea tuo cashewmaito! Mulla on yksi jälkkäriohje, johon taidan kokeilla tuota cashewmaitoa heti. Tämä sun ideasi tuli kyllä nyt aivan kuin tilauksesta...:-)

    Nuo cashewpähkinät ovat tosiaankin monipuolisia. Intiassakin niitä käytetään sekä makeissa ja suolaisissa ruoissa ja sekä kokonaisina että soseutettuina. Hyviäkin vielä ovat, itse asiassa vähän liiankin hyviä...:-)

    VastaaPoista
  4. Joo, Hippu, munkin mielestä cashew pähkinät on todella mahtavia.En kyllä koskaan syö niitä ihan noin vaan, vaan aina teen niistä jotain. Jännää, mitä jälkkäriä laitatkaan tuosta cashewista.....

    VastaaPoista
  5. Pitaa ehdottomasti kokeilla. En ole koskaan kuullutkaan.

    VastaaPoista
  6. En mäkään syö noita cashewtä koskaan sellaisenaan, paitsi silloin jos ne on maustettu oikein kunnolla mm. chilillä. Maustettuina ja paahdettuina ne on aivan superherkkua, ja siksi niitä ei kovin usein viitsi tehdäkään, koska sitten tulee käytyä siellä purkilla jatkuvasti :-D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...