sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Nami, kvinoaa!

Kvinoaan ihastuin heti kun maistoin sitä ensimmäisen kerran nelisen vuotta sitten. Pidän erityisesti sen rakenteesta, joka tuntuu kivalta ja maustakin pidän.Lisäksi kvinoa on tosi monipuolinen.Tällä kertaa tein sen ihan yksinkertaisesti,paiston vihanneksia, yrttejä sekä sieniä ja lisäsin siihen kvinoaa.
Kvinoa-vihannes-sienipata
2 dl kvinoaa
3 dl vettä
varsiselleriä, paprikaa, sipulia, valkosipulia,persiljaa
sieniä (käytin osterivinokkaita) 1 ½ rkl öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria kuivattua oreganoa
Huuhtele kvinoa pari kertaa lävikössä ja siivilöi.
Silppua kaikki vihannekset hienoksi silpuksi. Paloittele sienet isoiksi paloiksi.Kuullota vihanneksia,persiljaa ja sieniä kattilassa kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kvinoa, kuullota hetken ja lisää vesi sekä oregano.Peitä kattila kannella, ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15-20 min. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Suklaakokeilu
Tänä viikonloppuna on Helsingissä suklaafestivaali, ja suklaan ystävänä vähän harmittaa , ettei voi olla paikan päällä.....Tel Avivissa tosin on suklaakauppoja todella runsaasti: yhdellä pääkadulla jopa niin monta, että sitä joskus kutsutaan suklaakaduksi. Pieniä suklaanvalmistajia, chocolatiers, on useita ja tämäkin maailmalla menestynyt suklaateemainen yritys on täältä kotoisin ja oli suunnannäyttäjä paikallisille suklaamestareille. Ikkunoista on ihana katsella kauniita konvehteja, ja monet näistä kaupoista on myös sisustettu todella houkuttelevasti. Suklaa-innostuksesta johtuen täältä löytää helposti suklaan raaka-aineita,kuten esim. kaakaovoita sekä kaakaopavun palasia ja joskus tekee mieli kokeilla tehdä niistä jonkinlaista kotitekoista suklaata, jossa ei ole mukana "oikeata suklaata".Jauhoin suklaapavun palaset jauhoksi, sulatin kaakaovoin, lisäsin jauhetut kaakaopavut, kaakaota, chiliä, hieman suolaa, lesitiiniä, taatelisiirappia, vaniljaa sekä cashew pähkinää ja sekoitin kaikki hyvin.Tulos oli hyvän makuista,mutta rakenne muistutti enemmänkin toffeeta...Kokeilut kotikeittiössä jatkuvat....

7 kommenttia:

  1. Kvinoa resepti on kiva, sillä ostin juuri luomukaupasta kvinoaa, mutta reseptejä ei paljon vielä ole.

    Eilonwy
    http://luomulaakso.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa taas hyvältä! Nälkä alkoi heti kurnia vatsassa, kun näin tuon kvinoan :-) Vaikuttaa helpolta ja nopealta ohjeelta. Lisäksi tuo on semmoinen ruoka, johon voi varmasti dumpata kaikki vihannesten jämät jääkaapista, mikä on aina plussaa.. :-)

    VastaaPoista
  3. Ah suklaata! Rakastan kaikenlaista suklaata. Joulu on siksi hyva juttu, silloin saa kauheat maarat suklaata lahjaksi ja kaupat pursuaa konvehteja. ;D

    Tuula

    VastaaPoista
  4. Piti katsoa Wikipediasta tuosta kvinoasta. Tuota taytyykin kokeilla, se voi olla hyvaa.

    Tuula

    VastaaPoista
  5. Eilonwy, Hippu ja Tuula,kiitos!
    Joo,Hippu, laitoin sinne niitä vihanneksia mitä mulla oli ja ne sienet sopi tosi hyvin siihen.Helppoa tehdä kanssa....

    VastaaPoista
  6. Herkulliselta näyttää, Sinulla on upeita ideoita!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...