perjantai 28. marraskuuta 2008

Munakoison puolikkaat tahinijugurttikastikkeella

Munakoisoja käytetään täällä Israelissa paljon ja reseptejä on satoja.Kävin tällä viikolla ruokamessuille, joissa sain tahininvalmistajan reseptivihkosen.Tätä munakoisoruokaa olen syönyt pari kertaa ravintoloissa,mutta nyt valmistin sitä ensi kertaa kotona, reseptivihkosesta.
Munakoison puolikkaat tahinijugurttikastikkeella
2 munakoisoa
3/4 dl tahini seesamitahnaa
1 dl jugurttia (käytin lampaanjugurttia,mutta kreikkalaistyylinen jugurtti sopisi hyvin tähän)
1 sitruunan mehu
3 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa , pippuria
2 keskikokoista tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
"Poltin" munakoisoja kaasuhellallani liekin päällä, kunnes ne olivat sisältä kypsiä ja ulkopuolelta hiiltyneitä, mutta nämä voi myös laittaa kokonaisina uuniin grillivastuksen alle, 20 minuuttia molemmat puolet, tai kunnes munakoisot ovat sisältä pehmeitä ja ulkoa hiiltyneitä. Pistele munakoisoihin reikiä haarukalla ennenkuin laitat ne uuniin.
Valmista sillävälin kastikkeet: Sekoita tahini,jugurtti, sitruunamehu, valkosipuli , suola sekä pippuri tahnaksi. Raasta tomaatit raastimen karkealla puolella.
Kun munakoisot ovat valmiit, halkaise ne puolikkaiksi.Laita päälle tahinijugurttikastiketta sekä raastettua tomaattia. Tiputtele oliiviöljyä puolikkaiden päälle.Päälle voi laittaa myös timjaminlehtiä.Tarjoile lämpimänä. Hyvää oli!

17 kommenttia:

  1. Namskis, oli varmaan hyvää, uskon sen :-) Tulipa nälkä! Munakoisoresepteihin törmää aivan liian harvoin, joten kiva kun sulta saa uusia ideoita :-)

    Onnistuisikohan nuo mitenkään ilman grillivastuksia ja kaasuhellaa...? Ainakin paprikat saa "hiillettyä" tavallisessa uunissakin ilman grillivastuksia, mutta se ei ehkä onnistuisi noilla munakoisoilla, kun ne ovat niin paksuja...

    Kuinka noi munakoisot yleensä syödään, ihan noin vaan, vai jonkun lisukkeen kanssa?

    VastaaPoista
  2. Hippu, mä en ole ihan varma jos se onnistuu ilman grillivastusta, mutta voihan sitä kokeilla.Kun se paahdetaan esim. kaasuhellalla, se saa kivan maun ja grillin alla siitä tulee aika ok myös.Siitä kuoresta tulee kova,kuiva ja halkeileva ja sisus on pehmeä.Tätä syödään ihan noin alkuruokana.

    VastaaPoista
  3. Hyvalta nayttaa!

    Sulle on haaste blogissani :)

    VastaaPoista
  4. Rakastan munakoisoa. Ihan harmittaa, ettei nyt ole munakoisoa kotona, haluaisin tehdä tätä heti! Kokeilen pian. Meillä syödään munakoisoa paljon, se on jopa 2-vuotiaan poikani lempivihannes.

    VastaaPoista
  5. Sirpa, mäkin rakastan munakoisoa,jännää että pieni poikasikin siitä tykkää,mun nimittäin pienenä inhosi sitä.....

    VastaaPoista
  6. Samaa mieltä kuin Hippu; munakoisoreseptejä on aivan liian vähän (mulla ainakin)! Jopa meidän puskasta saa tahinia joten tätä voisin tehdä ihan oikeilla aineksilla :) Hassu käytännön kysymys vielä: millä pidit kiinni kokonaisista munakoisoista kun paahdoit niitä siinä kaasuhellan liekin päällä? Kauanko sulla suurinpiirtein meni paahtamiseen?

    VastaaPoista
  7. Mamae, en pitänyt mistään kiinni, ne pysyi ihan hyvin siinä.Aina välillä siirsin ja ne oli valmiit,kun painaessa tuntui pehmeiltä sisältä.En osaa tarkalleen sanoa aikaa.Sitten patakintaalla otin kiinni ja otin pois.Nehän pehmenee ja nestettä tuloo ulos.Ja jotta ei tulisi liikaa sotkua, vuorasin koko hellan hopeafoliolla(reikä liekkikohtaan) ennen paahtamista.

    VastaaPoista
  8. Maistuu varmasti ihanalta! Tulee mieleen Kreikka, jossa kesällä lomailin. Muutenkin blogissasi on todella mielenkiintoisia reseptejä.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Anskuliini.Kävit katsomassa blogiasi, tosi upean näköistä ja hienoja reseptejä:)

    VastaaPoista
  10. NAM!!! Siis nämä ovat ihan tajuttoman namin näköisiä!Aiompa testata tätä heti kun munakoisot tulevat tarjoukseen.. :P

    VastaaPoista
  11. Mieletön resepti, kuola valuuuuuuu!

    VastaaPoista
  12. Tämä oli kertakaikkisen hyvää! Voin vain kuvitella, miltä se maistuu siellä, kun munakoisojen sitruunan ja tomaatin maku on vähän eri luokkaa.. Seuraavaksi onkin pakko kokeilla tuota munakoisosalaattia.

    VastaaPoista
  13. Ilona :-) Munakoisot on vaan niin hyviä.....

    VastaaPoista
  14. Olin tosiaan unohtanut tämän, mutta nyt mulla on munakoisot odottamassa, että viikonloppuna teen tätä! Tuli mieleen, että voisiko munakoisot kypsentää grillissä? Täällä on tullut ihan grillaussää!

    VastaaPoista
  15. Tämä oli todella hyvää. Mieskin oli ihan mykistynyt. En malttanutkaan odottaa viikonloppuun, vaan tein jo tänään, kun mies tuli kotiin lounaalle. Oli ihan sokissa, kun oli odottanut varmaan jotain hätäisesti kyhättyjä avokadoleipiä tai munakasta. Varsinainen juhlalounas. Ne valmistui tosi nopeasti grillivastuksen alla uunissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...