tiistai 4. marraskuuta 2008

Energiapikkuleivät

Viime talvena innostuin laittamaan usein pikkuleipiä,mutta vähän erilaisia mihin olin aikaisemmin tottunut.Inspiraatiota sain elävän keittiön resepteistä.
Nämä pikkuleivät ovat aivan ihania!! Ne ovat aika kaloririkkaita, mutta niinhän melkein kaikki herkut on..Näistä voi tehdä vaikka minkälaisia variaatioita ja ne ovat hyvin energiapitoisia: niitä voi ottaa mukaan, jos urheilee, ja tarvitsee liikunnan jälkeen täydentää energiavarastojaan. Ne ovat myös hyvä välipala, ja ne eivät sisällä minkäänlaisia lisäaineita.Jäin aivan koukkuun näihin ja nyt voisin taas alkaa tekemään näita, tekee mieli! Tein ne tällaisessa kauniissa silikonijutussa, mutta taikinasta voi tehdä myös pieniä palloja, jotka painetaan leivinpaperin päällä litteiksi.Kuvassa on kahdenlaisia pikkuleipiä, vaaleita ja tummia, ja tässä resepti, niinkuin sen muistan.Mulla ei taaskaan ole määriä, olen ne aina tehnyt ilman tarkkaa reseptiä,pitäisi seuraavan kerran kirjoittaa tarkat määrät ylös.
1. Vaaleat lime kookos energiapikkuleivät
Kupillinen pähkinöitä(manteleita, cashew pähkinöitä, saksanpähkinöitä) Pähkinöitä voi vaihdella maun mukaan. Jauha pähkinät ja lisää 2/3 kupillista kultaisia rusinoita.Lisää kupillinen kookosta. Näihin pikkuleipiin jauhan ensin kookoksen erikseen, mulla on sellainen pieni mylly, jossa kookoksesta tulee tosi hienoa. Tähän voi myös käyttää aasialaisissa kaupoissa myytävää creamed coconut tankoa, josta raastetaan noin kupillinen pähkinöiden joukkoon.Jauha kunnes massa on yhtenäistä muttei liian hienoa. Lisää makeutusaineeksi vähän hunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia, jota ei tarvitse olla paljon , sillä rusinat ovat makeita. Lisää nyt limemehua maun mukaan, limen raastettu kuori ja tilkka suolaa.
2.Tummat kaakao (carob) energiapikkuleivät
Jauha kupillinen saksanpähkinöitä , noin kupillinen kookosta, 5-6 isoa taatelia, kunnen massa on yhtenäistä, lisää pari kolme ruokalusikallista kaakaota, hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia sekä vaniljaesanssia tai vaniljauutetta ja hieman suolaa.(itse käytän täällä taatelisiirappia, mutta saakohan sitä Suomesta??)Korvasin näissä myös osan kaakaosta carob(Johanneksen leipäpuu)jauheella, mutta kaakao yksinään on myös hyvä.Itse pidän kovasti kaakaon ja carobin yhdistelmästä: carobissa on jännä maku ja siinä ei ole lainkaan rasvaa, monet käyttävät sitä kaakaon korvikkeena.
Muodosta taikinoista palloja, ja laita ne uunipellille.Paina ne litteiksi ja paista noin 20 min. vajaa 100 C asteessa. Tarkoitus on kuivata näitä, ei varsinaisesti paistaa. Nämä ovat todella hyviä! Nämä kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja ottaa esille noin 15 min ennen käyttöä.

7 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia! Urheilevana kasvissyöjänä olen se, joka rouskuttaa joka välissä pähkinä- ja myslipatukoita proteiinin toivossa ja on pitänyt kokeilla niiden tekoa itse. Täytyy panna nääkin joskus testiin :)

    VastaaPoista
  2. Mari, kokeile ihmeessä, nämä on tosi hyviä!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa maukkaalta. Vielä kysyisin, että onko reseptissä virhe? Alussa on maininta "2/3 kupillista kultaisia pähkinöitä", tarkoittanet kai rusinoita, kun rusinoista mainitset reseptin lopussa?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, kiitos että huomasit virheeni, korjaankin sen heti...

    VastaaPoista
  5. Hola! These look so similar to panellets :D. Too bad I don't understand :(. I'll use the translator.

    VastaaPoista
  6. Nuria, no conozco pannellets, pero estos dulces son hechos de nueces, pasas,datiles, cacao, coco, y edulcorantes como jarabe de agave, maple syrup o miel.Son sin harina o grasas animales.

    VastaaPoista
  7. Muchas gracias Yaelian!!! Tu español es muy bueno y tus dulces también :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...