Keittiönpöydällä olevia nahistuneita bataatteja katsellessa tuli mieleen että voisin taas kokeilla tehdä bataattileipää ,joka viime kerralla oli vähän epäonnistunut kokeilu:tässä leivässä nimittäin tuo bataatin määrä on hyvin tärkeä;jos sitä on liikaa niin leivästä tulee aivan liian pehmeää... Pehmeää tämän leivän kuuluukin olla mutta nyt tuntuu siltä että sain tämän leivän laitettua niin että mittasuhteet siinä ovat juuri ne oikeat.
Bataattileipä
- 200 gr hienoksi raastettua bataattia
- 11 dl vehnäjauhoa
- 1 tl sokeria
- 3 rkl leipämallasta
- suolaa maun mukaan
- 1,5 rkl soijakastiketta
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ litraa lämmintä vettä
Tein taikinan monitoimikoneellani koneen taikinakoukkua käyttäen. Ensin laitoin kulhoon jauhot,hiivan,sokerin ja mallasjauheen sekä lämpimän veden ja soijakastikkeen.Annoin koneen käydä ja kun seos oli taikinamaista lisäsin bataattiraasteen sekä suolaa. Soijakastike taikinassa ei tunnu maussa mutta minusta soijakastike on tosi hyvä makupari bataatille ja laitan sitä lähes aina kun paahdan bataattia uunissa ja soijakastiketta on ollut mm. näissä bataattiohjeissa. Bataattiraasteen lisäyksen jälkeen taikinaa vaivataan koneella vielä niin kauan kunnes bataatti on hyvin sekoittunut taikinaan.
Tein taikinasta 3 matalaa leipää;itse asiassa tämä taikina sopiikin parhaiten tällaisia matalempia leipiää varten. Annoin taikinan kohota jauhotetussa astiassa (jauhoa myös taikinan päälle) liinan alla muutaman tunnin,sen jälkeen iskin taikinan matalemmaksi ja annoin kohota uudelleen. Taikina on tarttuvaista joten muovailin siitä kostutetuin käsin 3 matalaa limppua uunipellille.Taikinasta voi myös tehdä sämpylöitä. Annoin leipien kohota pellillä liinojen alla ja paistoin leivät 225 C-asteessa kunnes leivät olivat saaneet kunnolla väriä pintaan. Bataattileivän kypsyminen uunissa kestää hieman kauemmin kuin normileivän. Bataattileipien kannattaa antaa jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Ja Appelsiineja ja Hunajaa-blogi on ehdolla Indiedaysin inspiroivin ruokablogisarjassa.Jos blogini on inspiroinut niin
Kiva uusi leipäresepti taas. Itse käytän aamupuuron ja perunamuusin loput leipätaikinoissa, tulee muuten tosi pehmoista leipää.
VastaaPoistaMukavaa lauantaita Jael <3
Outi:kiitos:) Kaikenlaiset jämät onkin tosi hyviä leivissä ja niin saa tehtyä kaikenlaisia kivoja leipiä:) Kiitos samoin sinulle mukavaa lauantaita Outi.
PoistaNam ja porkkana on niin hyvää leivässä myös ja bataatti minulle jotain uutta. :) Menen ehdottomasti äänestämään blogiasi Jael <3
VastaaPoistaTiia:kaikenlaiset juurekset ym,. ovat niin hyviä leivissä ,nyt päätyi makea bataatti:) Kiitos Tiia ihanainen:)
PoistaBataatti on ollut minulle vähän ongelmallinen, tätä taidan kokeilla!
VastaaPoistaJa äänestin sinua! <3
Campasimpukka:edellisen kerran leivästä tuli vähän mössöä kun laitoin liikaa bataattia mutta nyt onnistui:) Kiitos Campa:)
PoistaLåter mycket gott och saftigt med sötpotatis i bröd. Jag har röstat på dig!
VastaaPoistaHovkonditorn>Ja det blev ganska gott:) Och tack snälla du:)
PoistaPitääpä kokeilla. Bataatti kun on tän perheen herkkua.
VastaaPoistaNelli:bataatti on tosiaankin herkkua:)
PoistaOnpa herkullisen näköistä, tätä pitää päästä itsekin kokeilemaan.
VastaaPoistaP.s. Ääni annettu inspiroivalle bataattileivälle!
Jerry:bataatti on kyllä kiva aines monessa,oli hyvää:) Ja kiitos;D Bataattileipä kiittää;D
PoistaJust herkuttelin bataattiranskiksilla. Olisipa hyvää tämä leipäkin!
VastaaPoistaTerhi:bataattiranskikset ovat niin hyviä! En välitä normiranskiksista mutta bataattiranskikset ovat niin koukuttavia:)
PoistaVoisin kyllä elää bataatilla! Ihanan herkulliset kuvat...Uusin oma villitys on tuo kurpitsa, sitäkin saa kyllä aika maukkaita juttuja aikaiseksi mm. focaccia-leipään sitä tuli laitettua viimeksi!
VastaaPoista