Munakoiso on yksi suurista rakkauksistani, en varmaan ikinä kyllästy tuohon kasvikseen, sillä aina siitä voi tehdä jotain uuttakin. Tällä kertaa vinkki siihen miten paistetut munakoisoviipaleet onnistuvat kaikkein parhaiten; niin että niistä tulee ihanan rapeita. Täällä monessa falafel-paikassa annokseen kuuluu myös paistettuja munakoisoviipaleita, jotka lisäävät niin paljon makua annokseen. Paistetut munakoisoviipaleet ovat myös sabich-annoksen tärkeimpiä elementtejä. Seuraavat vinkit ovat Tel Avivin trendikkäimmän falafel-paikan, HaKosem-falafelin , antamia. ja niitä noudattamalla paistetuista munakoison viipaleista tulee lähes täydellisiä:)
Rapeat munakoisoviipaleet
- 1 munakoiso
- suolaa
- hyvin kuumuutta kestävää öljyä paistamiseen (4-5 rkl )
- muutama lusikallinen vehnäjauhon ja Maizenan sekoitusta (yhtä paljon kumpaakin) . Itse käytin pelkkää Maizenaa, toimii hyvin niinkin,
Ravistin ylimääräiset jauhot pois |
- Munakoisosta leikataan kannat pois, ja tässä vaiheessa munakoison voi myös kuoria jos haluaa. En kuorinut munakoisoani, mutta kuorimalla viipaleista tulee vieläkin parempia. Munakoiso leikataan viipaleiksi pituussuuntaan.
- Munakoisoviipaleet asetellaan ritilälle, ja niiden päälle ripotellaan reilusti suolaa. Munakoisojen annetaan valua vähintään 45 minuutin ajan. Munakoisoissa on nestettä : nesteen valutus poistaa kitkeryyttä , ja kuivemmat munakoisoviipaleet imevät myös vähemmän öljyä paistettaessa. Suolaus ja valutus on etupäässä nesteiden poistoa varten.
- Munakoisoviipaleet huuhdellaan vedellä, ja niiden annetaan kuivua vielä ritilän päällä noin puolisen tuntia. Munakoisoviipaleiden pintaa voi myös kuivata talouspaperilla.
- 2 rkl vehnäjauhoa ja 2 rkl Maisenaa sekoitetaan keskenään. (käytin pelkkää Maizenaa, toimii niinkin). Munakoisoviipaleet käännellään jauhoseoksessa, ja niistä ravistellaan pois ylimääräinen jauho.
- Öljy lämmitetään kuumaksi paistokasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Munakoisoviipaleita paistellaan muutama kerrallaan kuumassa öljyssä , 2-3 minuuttia kumpikin puoli, kunnes ne ovat ruskistuneet.
- Munakoisoviipaleet asetellaan talouspaperin päälle. Lopuksi ripotellaan suolaa päälle.
Herkullisia sellaisenaan, lisukkeena, leivän päällä:) 🍆🍆
Munakoisoni ostin torilta.
Torin pääkadulle, ja sen monille sivukaduille ilmestyy koko ajan uusia ruokapaikkoja, joiden ainekset tulevat tietenkin torilta..
Maissia ja papuja.
Viikunoita näkee nyt paljon.
Namis. Täytyykin kokeilla Maizenaa. Minä itketän munakoisoni aina talouspaperin päällä. Olisikohan ritilä parempi...?
VastaaPoistaLeena:tosi namia:) Maizenalla tuli hyvä tulos,ja ilman gluteenia:) Luulen että ritilä on parempi koska munakoisoista irtoaa tosi paljon nestettä.,
PoistaHyvälle kuulostaa, kiitos ohjeesta. Torit ovat sitten aarreaittoja!
VastaaPoistaEsther:Kiitos, näin tehtyinä noista viipaleista tulee tosi hyviä:) Ja torit, todellakin aarreaittoja:)
PoistaMunakoiso on kyllä niin hyvää! Se on myös tosi monipuolinen. Minä enää harvoin itketän koisoja, eikä kitkeryyttä ole ollut.
VastaaPoistaMerituuli:tosi monipuolinen onkin, täälläpäin ja yleensä koko alueella käytetään tosi paljon munakoisoa. : Totta , nykyisissä munakoisolajikkeissa ei enään ole sitä kitkeryyttä, mutta on nestettä, ja sitä on hyvä saada pois ennen paistamista.
PoistaHerkullinen ohje. En ole tainut syödä munakoisoa muuten kuin moussakassa.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael <3
Outi:Kiitos:) Munakoiso on tosi hyvää ja monipuolista, siitä saa tehtyä vaikka mitä:) KIitos, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle Outi:)
PoistaHyvältä näyttää ja kuulostaa😍 Leppoisaa sunnuntaita💕🌻
VastaaPoistaPäden Paja:kiitos, hyvää onkin ,etenkin jos rakastaa munakoisoa:) Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Päivikki:)
PoistaJag tycker också mycket om aubergine och det här låter gott!
VastaaPoistaHovkonditorn: Aubergine är nog så gott och mångsidigt:) Tack:)
PoistaThat is some good looking eggplant, my friend! I find it very hard to get properly crisped, but that texture looks perfect.
VastaaPoistaHannah; thank you dear Hannah:) With a combination of flour and corn starch dusting (or only cornstarch , like I did) the eggplant does get a crispy coating:)
PoistaSöin joskus Lanzarotella 10 vuotta sitten juuri samantyylisiä rapeita munakoisoranskiksia, ne jäi elävästi mieleen ja makumuistoihin, pitää kokeilla ohjeellasi jos tulisi edes lähelle samanlaisia!
VastaaPoistaHeli:mUnakoisoranskikset kuulostaa herkulta. NÄmä ovat palasina sen verran isompia etten tiedä tulee ko niistä ihan sellaisia mutta ainakin jonkinverran rapea pinta ja ihana maku oli näissä:)
PoistaTämä on yksi mun suosikeista munakoison suhteen vaikka onkin niin ihanan yksinkertainen, voisin syödä tätä melkein joka viikko. Suomessa ei ole totuttu paistamaan kuumassa rasvassa ja usein se on musta ongelma ettei saada rapsakoita viipaleita.
VastaaPoistaPetra: Samoin, mä voisin syödä tätä joka päivä! Onneksi ei tarvitse aina itse paistaa kun sitä on valmiiksi paistettuna monessa falafel.ym- paikassa:) Joo pitää olla ne tietyt niksit että saa niistä palasista rapsakoita, ja että ovat sitten hyviä:)
PoistaAi mitä herkkuja oletkaan taas tehnyt. Munakoiso on niiin hyvää :)
VastaaPoistaBirgitta>kiitos ihanainen, munakoiso on niin hyvää:) Eilen kävin tuossa mainitsemassani paikassa falafelilla, ja puolikkaan pitaleipäni (otin puolikkaan annoksen) sisällä oli tietenkin tuolla tavoin tehtyä munakoisoa, nam:)
Poista