perjantai 8. lokakuuta 2010

Antipastiterriini

Muutama viikko sitten söin eräässä ravintolassa  ihanaa antipastiterriiniä,ja siitä lähtien olen suunnitellut sitä tekeväni;niin hyvää se oli.Sen sijaan ,että olisin tehnyt ison terriinin English Cake-vuokaan,tein 3 pientä,yksittäistä annosta.
Antipastiterriini
  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 2 punaista paprikaa
  • pari tomaattia tai kourallinen kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä 
  • fetan tapaista juustoa (käytin pehmeähköä,3 % juustoa)
  • saksanpähkinän palasia
  • muutama tippa luomubalsamietikkaa
  • persilja-basilikatahnaa muutama ruokalusikallinen
  • suolaa,pippuria
  1. Leikkasin munakoisot pituussuuntaan ohuehkoiksi siivuiksi,asetin ne uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle,ja levittelin siveltimellä öljyä päälle.Myös paprikat paloittelin suuriksi paloiksi,laitoin uunipellille,ja öljysin.Paistoin niitä 200 C asteessa,kunnes olivat saaneet väriä.Paprikanpalaset laitoin muovipussiin "hikoilemaan",kunnes kuorikalvo irtosi niistä helposti.Valmiiden munakoisosiivujen päälle ripottelin suolaa,mustapippuria  ja hieman balsamietikkaa
  2. Käytin tähän 3 pikkuvuokaa,jotka vuorasin talouskelmulla.
  3. Asettelin munakoisosiivuja vuokiin niin,että suurin osa jäi ulkopuolelle.Laitoin pohjalle paahdettuja paprikanpalasia.
  4. Paprikoiden päälle laitoin juustoa,johon olin sekoittanut saksanpähkinän palasia.Päälle tuli kirsikkatomaattiviipaleita(ravintolan terriinissä oli kuivattua tomaattia), ja sen päälle persilja-basilikatahnaa(jauhoin persiljaa ja basilikaa suolan ja oliiviöljyn kanssa) Tavallinen pesto käy myös.
  5. Taitoin munakoisosiivut täytteen päälle.
  6. Muovikelmun taiton myös päälle,ja kierritin sitä niin,että se oli tiukasti munakoisoterriinin ympärillä.Laitoin terriinit jääkaappiin muutamiksi tunneiksi,jonka jälkeen poistin muovikelmut.

26 kommenttia:

  1. Ihanat ainekset! Oli varmasti hyvää, kuten kaikki, missä on munakoisoa :)

    VastaaPoista
  2. Aioin juuri kirjoittaa täsmälleen samaa kuin Okriinakin. Ihanat ainekset!:) Kiva, kun ovat tuollaisina yksittäisinä annoksina, vaikka enemmän onkin työtä niitä tehdä.

    VastaaPoista
  3. Vau mikä makuyhdistelmä! Tämän täytyy olla hyvää.

    VastaaPoista
  4. Ja tätä minä kokeilen! Kiitos vinkistä Jael!

    VastaaPoista
  5. Kiinnostavaa. Tämä sopii minullekin, munakoiso nyt onkin jo mieliruokaani. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  6. Nayttaa hyvalta! Isannalle vaan tuppaa tulemaan narastys munakoisoista.

    VastaaPoista
  7. Okriina;Ainekset tosi hyvät,eikä niitä edes ole paljon.Minäkin rakastan kaikkea missä on munakoisoa!

    Kmsu:kiitos:-)Itse asiassa ei ollut mitenkään vaikeampaa tuolla tavoin laittaa.Tuollainen on kiva alkupalana jos on vieraita,ja on tosi hyvää!

    Anna;:tämä on ihan mielettömän hyvää:-)

    Leena;kokeile ihmeessä ,on todella hyvää!

    Unelma:On tosi hyvää ja vähähiilihydraattistakin.

    Anu:Enpäs tiennytkään,että munakoisosta voi tulla närästystä.Mutta tämä on todella hyvää.

    VastaaPoista
  8. Näyttää ihanalta! Kokeilisin jos munakoisonsietokykyni olisi parempi.

    VastaaPoista
  9. Nam mikä ohje! Menee testilistalle :)

    VastaaPoista
  10. Kuulostaa hyvälle, toivottavasti ehtisi väkertää jossain välissä myös itsekin.

    VastaaPoista
  11. Hanna;no harmi jos munakoiso tuottaa vaikeuksia,se kun on aika monipuolinen kasvis.

    Katja:on aivan mielettömän hyvää!

    Johki:Ei loppujen lopuksi ole kauhean vaikeaa väkertää ja lopputulos on herkullinen:-)

    VastaaPoista
  12. Ihanat makuyhdistelmät! Varmasti tooosi hyvää, nams.
    Hauskaa, että ravintolasta paljastivat näinkin paljon :) Ja kun nopeasti kokeilee, muistaa vielä maut hyvin.

    VastaaPoista
  13. Omenaminttu:tämä oli todella hyvää,ja tulen tekemään jatkossakin. Tuolla ravintolakahvilan menussa oli tosiaankin hyvin esillä kaikkien annosten ainekset;D

    VastaaPoista
  14. Nyt minä tiedän millä tytärtä hemmottelen ensi kerralla. Hän rakastaa munakoisoruokia, ja tässä on jotain ihan uutta ...

    VastaaPoista
  15. Ihanaa, kuulostaa todella herkulliselta!! Pidän hurjasti munakoisosta ja tämä yhdistelmä näyttää juuri sopivalta! :) Italiassakin paljon käytetään munakoisoa ja paprikaa alkupalojen tekoon, mutta ihan tällaista en ole syönyt. Heti alkoi tekemään mieli! :D

    VastaaPoista
  16. Reija:Tämä oli niin hyvää,että tyttäresikin varmasti tästä pitää;-)


    Italiansalaatti: Todellakin herkullinen kombo ja aika helppo toteuttaakin.

    VastaaPoista
  17. Tama klassikko maku-sekoitus on aina yhta hyva! Kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  18. Maria:nuo maut tosiaankin ovat ihanassa harmoniassa keskenään:-)

    VastaaPoista
  19. Kuulostaa tosi herkulliselta.Pitaa joskus kokeilla.Rakastan munakoisoruokia.

    VastaaPoista
  20. Sateenkaari:on tosi hyvää! Minäkin rakastan munakoisoruokia!

    VastaaPoista
  21. ihana idea alkupalaksi, kun tuo munakoiso ei niitä ihan huonoimpia raaka-aineita ole ;)

    VastaaPoista
  22. Merituuli:Munakoiso onkin ihana raaka-aine! Tein näitä uudestaan tällä viikolla kun oli vieraita.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...