Jouduin eilen siivoamaan jääkaappini alahyllyn,sillä sinne oli kaatunut ylemmällä hyllyllä ollut muki,jossa appelsiinimehua.Hyllyä siivotessa huomasin,että luomukauraleisetteni viimeinen käyttöpäivä oli mennyt ohi puolitoista viikkoa sitten,mutta ihan hyvin niitä pystyi vielä käyttäämään,ja kun olen niitä säilyttänyt jääkaapissa
,niin olivat vielä ihan hyvän tuoksuiset ja makuiset. Ne joutuivatkin sitten ihaniin palleroihin,ja ehdin laittaa viimeisen hävikkipostauksenkin.
Herkkupallerot hävikkileseistä
- 2½ dl vehnä,ruis-tai kauralesettä(täällä on ainoastaan kaura-ja vehnälesettä,ja käytin kauraleseitä)
- 8 isoa liotettua Medjoul-taatelia (tai hieman isompi määrä pienempiä taateleita)
- ½ dl kookoshiutaleita (plus muutama rkl koristeluun)
- ½ dl vehnänalkioita
- ripaus aitoa vaniljaa
- ripaus ruususuolaa
- 1 dl tahinia
Laitoin kaikki ainekset uuteen monitoimikoneeseeni ,koristeluun tulevia kookoshiutaleita lukuunottamatta,ja jauhoin tasaiseksi massaksi. Massan laitoin jähmettymään puoleksi tunniksi jääkaappiin ,jonka jälkeen muotoilin siitä pallosia ,jotka kierittelin kookoshiutaleissa. Tosi herkulliset ja terveelliset pallerot,jotka maistuvat niin isoille kuin pienille!
Oih, onpa kivan näköiset pallerot! Tahini sopii varmaan hyvin niihin, taidan olla hieman koukussa tahiniin :D
VastaaPoistaAnni Minerva:Tahini on sellainen ruoka-aines,jota on aina pakko olla keittiössäni.Se on tosi monipuolinen ja terveellinen ,ja joskus jopa hamstraan sitä...no sitä kuluukin paljon;D Täällä se on onneksi niin yleinen ruoka-aines,että sitä on joka paikassa, ja valinnanvaraa laaduissakin on paljon.
VastaaPoistaKivat pallukat! Näyttävät vähän munkeilta, mutta taitavat olla rutkasti terveellisempiä.
VastaaPoistaAnkerias Vipunen:no munkkien terveellisyydestä voi olla monta mieltä,mutta nämä olivat sekä hyviä että terveellisiä;D
VastaaPoistaTaitaa olla pakko kokeilla! Mitä tahinia käytit? Täällä ei voi valita kuin vaalean kreikkalaisen ja Urtekamin tumman välillä. Medjoul-taateleita olen nähnyt Ekolo-kaupassa. Kauanko liotit niitä?
VastaaPoistaUteliaana taas kyselee
Suometar
Suometar;täällä on niin monta eri tahinivalmistajaa että on vaikeaa valita mutta käytin kuorimattomista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia.. Ja taateleita liotin puolisen tuntia. Kerro sitten miten onnistuit.Näistä ei tullut kauhean makeita koska pidän vain tosi miedon makeasta,joten voi lisätä joukkoon vaikka steviaa tai vastaavaa,jos haluaa makeampaa.
VastaaPoistaNam! Seuraavat palleroiseni voisivatkin olla tämän tapaisia. On tahinin käyttö jäänyt viime aikoina turhan vähälle ja tällä tavalla tahinista saisi helposti maistuvaa. Minä olen selvästi makean ystävä ja voisinpa vaikka tuplata taateleiden määrän :)
VastaaPoistaIhania palleroita!
VastaaPoistaPaula; Tahini on kyllä ihana raaka-aine moneen,sekä suolaiseen että makeaan:) ja sisältää paljon kalsiumia:) Taateleiden määrää voi lisätä ja ehkä steviaa,jotta palleroitten rakenne ei muutu.
VastaaPoistaMaria:olivat tosiaankin ihania:)
Simple and sweet- Sounds like a nice treat to make on hot days when you don't want to turn on the oven. :)
VastaaPoistaJust näin palleroita myös Paulan keittiössä tehtynä, täytyis varmaan tehdä. uskon että lapsosellekin maistuis :)
VastaaPoistaHannah;Simple and sweet indeed.And so easy to make!
VastaaPoistaMausteinen Manteli:katsoinkin myös Paulan pallerot.Nämä ovat tosi hyviä ja takuulla maistuisivat lapsellesikin:)
My mother in law makes these delicious balls and I always get so excited when I see them! :D
VastaaPoistaLesepallerot ovat hauska idea. Yleensä leseet sujahtavat sämpylöihin tai lettutaikinoihin, mutta miksipä ei herkkupallosiinkin.
VastaaPoistaLorraine;these are not Finnish balls;I guess you are referring to some other balls,but these are very delicious:)
VastaaPoistaOuti:Leseet ja muutkin ainekset yhdistyi aika kivasti herkullisiksi palleroiksi:)
Minulta meni Hävikistä herkuksi -tempaus vähän ohi, kun oli vieraitakin, mutta kyllä se monella tapaa pisti ajattelemaan. Tuntui tosi hölmöltä viimeisenä päivänä heittää kokonaisena mädäntynyt kurkku roskiin! Vielä, kun siitä saisi niin helposti kaikkea kivaa...
VastaaPoistaTahini on minulle jäänyt vieraaksi ruoka-aineeksi, vaikkakin kiinnostavaksi sellaiseksi. Mihin kaikkeen sitä käytät? Japanilaisessa ruoassa käytetään paljon seesaminsiemeniä esimerkiksi salaatinkastikkeisiin, sopisiko tahinikin sellaiseen? Nuo pallerot kyllä kuulostavat herkullisilta!
Pinea:Vaikka itselläni ei kauheasti hävikkiä synnykään,niin minullekin tuli paljon ajattelemisen aihetta tuosta tempauksesta. Yritän ostaa vihanneksia pienemmissä satseissa;D
VastaaPoistaTahini on sellainen aines, mitä käytän paljon.Teen sitä perustahinia,eli lisään vettä ,mausteita ,sitruunamehua,persiljaa,valkosipulia ja blendaan tahnaksi,.Lisään salaattikastikkeisiin paljonkin. Jos laitat hakusanaksi tässä blogissa (kakkosblogikohdan alla hakukenttä) niin siellä pitäisi löytyä tahini-ohjeita.Esim, olen sekoittanut tahinia mison kanssa ja tarjonnut papujen kanssa.
Suomettaren palleroraportti: hyviä tuli, vaikka ensin painiskelin konsistenssiongelman kanssa. Lisäsin taateleiden liotusvettä ja ongelma ratkesi ja sain sopivan tahnan aikaiseksi. Ja koska olen makean ystävä, lisäsin jälkiruokalusikallisen ruokosokeria. Taidan kokeilla ens kerralla taateleiden sijasta luumuja ihan uteliaisuuttani. Kiitos reseptistä, joka korvaa loistavasti esim. perunaleivokset jauhoja karttelevan herkkuna!
VastaaPoistaSuometar:kiitos raportista ja kiva ,että maistuivat,oli mukavaa kuulla miten joku toinen toteutti pallerot:)
VastaaPoista