maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kukkakaaliherkku + #ruokakuvantarina

Tein tässä yhtenä päivänä simppelin kukkakaaliruuan joka oli niin hyvää että pitää jakaa se täällä blogissakin.Tähän tuli kukkakaalille niin hyvin sopivaa tahinia,johon lisäsin soijakastiketta , ja tästä tuli superhyvää:) Käytin tähän tuoretta kukkakaalia,mutta yhtä hyvin tähän voi käyttää myös pakastekukkakaalia.

Kukkakaaliherkku
  • 1 keskikokoinen kukkakaali tai pussillinen pakastettua kukkakaalia
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl chilihiutaleita
  • ½ rkl curryjauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • 10 puolitettua kirsikkatomaattia
  • tuoretta korianteria koristeeksi( persiljakin käy)
Jos käytät tuoretta kukkakaalia niin jaa se pieniksi kukinnoiksi.  Sekoita tahini,soijakastike,öljy,vesi ja mausteet .Laita kukkakaalikukinnot kulhoon ja kaada kastike päälle.Sekoittele niin että kastiketta  on tasaisesti kukkakaalipalojen päällä. Asettele kukkakaalit ja kirsikkatomaatit uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada kulhosta mahdollisesti sinne jääneet kastikkeen loput päälle.Kypsennä uunissa 205 C asteessa 20-25 minuuttia,kunnes kukkakaalipalaset ovat saanet väriä pintaan ja kirsikkatomaatit pehmenneet. Ripottele korianterin lehtiä päälle ennen tarjoilua.
Prinsessakeittiössä esiteltiin joku aika sitten miten siellä syntyvät ruokakuvat ,ja päätin minäkin esitellä teille "kotistudioni"....Välimeren alueella asuminen takaa sen että valoa riittää suhteellisen hyvin talvellakin,ja asuntoni on aika valoisa mutta se valo ei osu optimaalisen hyvin ruokakuvia varten. Kuvassa näkyy osa keittiötäni ja kuvausalustani on yleensä hellan päällä. Sen takana on keittiöön tuleva valo joka tulee pesukoneen yläpuolelta . Minulla on kaksi puualustaa  (isomman alustan toisen puolen olen maalannut valkoiseksi) joita käytän sekä valkoinen kanvaspinta.  Omistan jalustan mutta käytän sitä aniharvoin sillä se on mielestäni liian matala. Päiväsaikaan kuvat helposti valottuvat,ja paras kuvanottoaika onkin iltapäivällä,kun aurinko alkaa laskea.Tomaatti on hellan päällä olevan tumman puualustan päällä,ja takana on kanvas,joka alkaa olla jo hieman likainen.....Otin kuvan päiväsaikaan ja tuossa huomaa selvän valottumisen.
Jos käännän tumman alustan keittiötä kohti ,niin valo osuukin jo paremmin  mutta minulla ei ole siinä seinää. Tuohon pitää keksiä joku ratkaisu ja esimerkiksi Prinsessakeittiön Veeran käyttämä valkoinen lastentuoli voisi olla hyvä ratkaisu.....

P.S Olen aiemmin esitellyt keittiötäni keittiöhaasteessa täällä

35 kommenttia:

  1. Hei,sulla on kivan näkönen keittiö..tilava !!!! :) hyviä kuvia sinä aina otat !! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli.en tykkää oikein keittiöstäni.On se aika tilava,mutta nuo värit....Mulla on sellaiset hiekanväriset rakeiset kaakelit tuolla,tekis mieli vaihtaa.....ja kiitos:) mutta välillä kyllä huomaa että se valo ei ole ihan oikein osunut kuvassa.

      Poista
  2. Kukkakaalipaistosta olen usein tehnytkin, mutta nyt on kokeiltava näitä erilaisia mausteita, soijakastiketta, tahinia.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma:kiva vähän kokeilla muuta välillä,ja tämä oli tosi hyvää:)

      Poista
  3. Hienoa, tosi kiva nähdä keittiösi ja valokuvausstudiosi, hyvältä näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina: kiitos,vähän alkeellinenhan tuo studio on ,mutta se Veeran käyttämä valkoinen lastentuoli on nyt ostoslistalla;D

      Poista
  4. Gott och roligt att få se ditt kök, fint!

    VastaaPoista
  5. Nyt herahti vesi kielelle. Kukkakaali on mun herkkua ollut aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:sama juttu,nyt sitä on täällä joten tulee syötyä paljonkin.Kesällä kun ei täällä oikein näe kukkista kuin pakastealtaassa.

      Poista
  6. Onpa ihanan rapean näköinen kukkakaaliannos :) ja hauska päästä kurkistamaan keittiöösi, lisää näitä postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosi hyvä kukkisruoka oli;muutenkin olen ihan hulluna kukkakaaliin sekä parsakaaliin. Ja kiva että kurkistit keittiööni;D Enpä tiedä onko lisää näytettävää,,

      Poista
  7. Ompa vain herkun kuuloinen kukkakaaliherkku!
    Tuollaiset tasot ja taustat kuvausta varten olisivat kyllä kätevät. Olen jo aikoja ollut vähän epätoivoissani tuon kuvauksen kanssa. Liikaa väkeä häiriköimässä, liikaa sotkua ja liian vähän tilaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:tosi herkkua olikin ja on jo taas kukkakaali odottelemassa tuollaiseksi tulemista. Nuo tasot ovat ihan simppelit;isomman ostin K-Raudan tapaisesta liikkeestä ja pienemmän löysin jostakin. Voin kuvitella että pienten lasten kanssa ei ihan helposti järjesty se kuvaus.,...

      Poista
  8. Ja kerrankin joku jolla on valoa! Paitsi kesäilloin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna;hyvin riittää valoa täällä ,mutta tosiaankin kesäilloin teille tulee se valovoitto;D

      Poista
  9. Tosi kiva saada kurkistaa keittiöösi! :-) Valo-ongelmat ovat tuttua huttua, varsinkin talvella on aika epätoivoista meininkiä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:kiva kun kurkistit:;) Hyvin on vielä muistissa valonpuute talven pimeinä kuukausina...

      Poista
    2. Valonpuute vaivaa minuakin kovasti, varsinkin kun kuvani ovat vain iPhonella nopeaan räpsittyjä... aargh... talvella näyttää etenkin pahalta. :)

      Katselin eilen Ottolenghin seikkailuja ja kuten aina, tässäkin ohjelmassa tahinia käytettiin runsaasti. Olisiko sitä helppo tehdä itse vai osaatko sanoa jotain hyvää kaupan purkkiversiota? Olen joskus ostanut valmista purkissa, mutten ollut kovin vaikuttunut siitä...

      Poista
    3. Ulla:valoa ei talvella Suomessa ole todellakaan tarpeeksi;onneksi kesän valoisat päivät ja yöt hieman kompensoivat sitä. Jeps,vika jakso oli täällä kuvattu ja tahinia käytetään runsaasti vähän siellä sun täällä, Itse voi tietenkin jauhaa paahdettuja siemeniä (lisätä vähän öljyä ) ja sillä saa ihan ok tahinin,mutta kunnon tahiniperustan tekemiseen käytetään vähän järeämpiä laitteita. Etnisistä kaupoista kannattaa katsella löytyykö sieltä tahinia.Ja hyvin varustetuista K-ja S-marketeista.Ostin kerran ikuisuus sitten sellaista lasipurkissa olevaa Urtekrämin tahinia,josta en pitänyt,joten kannattaa etsiä vaikka sellaista joka tulee Libanonista tai Kreikasta. Tosi hyvää tahinia saa Helsingistä esim. Malminkadun Zaafran-kaupasta.

      Poista
    4. Okkei, katson ensi kerralla että mistä se tahini purkki tulee. :)
      Zaafran ei ole minulle tuttu, pitää käydä tutustumassa.

      Poista
  10. Hei! Kiva postaus, kun saa kurkistella hieman kulissien taakse :) ja todella herkullisen näköinen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:Kiva että tykkäsit:) Tuo olikin todella herkkua:)

      Poista
  11. Minäkin kurkistelin keittiöstudioosi. valoa sinulla on tosiaan, täällä Suomessa onneksi alkaa sitäkin saada lisää joka päivä. Kestäisi vaan tämä ilo. Minä olen ollut tuhman laiska kokkaamaan oikeastaan koko talven. Muutenkin bloggaus on hiipunut, mutta jahka tässä virkistyy, niin alan taas kirjoitella. Mukavaa kevään alkua sinulle sinne kauas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maireanna:valoa riittää hyvin mutta ihan pian teillä on jo pidemmät päivät kuin täällä.Ja talven pimeimpään aikaan täälläkin tulee pimeää jo ennen klo 17, Ihanaa että teillä se valo lisääntyy joka päivä:) Mukavaa kevättä sinnekin!

      Poista
  12. Minäkin kurkistelin keittiöstudioosi. valoa sinulla on tosiaan, täällä Suomessa onneksi alkaa sitäkin saada lisää joka päivä. Kestäisi vaan tämä ilo. Minä olen ollut tuhman laiska kokkaamaan oikeastaan koko talven. Muutenkin bloggaus on hiipunut, mutta jahka tässä virkistyy, niin alan taas kirjoitella. Mukavaa kevään alkua sinulle sinne kauas...

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana kukkakaaliresepti. Tämän kokeilen heti tulevana viikonloppuna =)

    Ihanaa kun sulla on kaasuliesi. Olen alkanut himoita sellaista, mutta saa nähdä saanko kaasuliettä koskaan... Kuvasi ovat aina olleet herkullisia, joten aito on hyppysissä.

    Oikein maukasta ja aurinkoista viikonjatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  14. Herkullinen kukkakaaliherkku, teen sitä heti viikonloppuna =)

    Ihanaa kun sulla on kaasuliesi, olen himoinnut sellaista jo kauan.

    Oikein upeaa ja aurinkoista viikonjatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:oli kyllä niin namia että piti tehdä lähes heti uudestaan;D Olen heikkona kukkakaaliin!
      Täällä käytetään kaasuliesiä,sähköiset taitavat olla harvinaisia.Kaasuliedessä voi tehdä sellaista mitä ei voi tehdä sähköisellä,kuten vaikka kypsentää munakoisoja;D Samoin teille aurinkoista viikonjatkoa,toivottavasti takatalven lumet pian sulavat pois.

      Poista
  15. Oh! Tuo menee kokeiluun. Sain juuri intoleranssitesteistä vahvistuksen, että gluteenia on vastedes vältettävä... Ensiksi tuntui kauhealta, nyt jo hengittelen. Nämä sinun reseptisi taitavat olla pääosin gluteenittomia, eikö? Ryhdyn tekemään kaikkia heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:voihan kurjuus,että joudut välttelemään gluteenia.Minulla on jonkinlaista herkkyyttä ainakin valkoisista jauhoista,tulee turvotusta ja epämiellyttävä olo,joten itsekin yritän vältellä. Sen vuoksi tässä blogissa onkin paljon gluteenittomia ohjeita,mutta ei pelkästään niitä. Hih,kerro sitten mitä teit;D

      Poista
  16. Ruokia kuvatessa kyllä tulee säädettyä jos jonkinlaisten somisteiden kanssa, pitäisi kyllä omaan keittiöönkin hankkia puualustoja, näyttää sen verran kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppu: tuollaiset ihan simppelit alustatkin saavat kuvista tosi hyvän näköisiä:)

      Poista
  17. Miten tää on mennyt multa ohi?? Mahtava postaus!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...