Tällainen hieman erilainen hillo oli ollut mielessäni jo pitkään ja nyt sain sen keitettyä;lämpimästä säästä huolimatta.Kun balsamietikkaa ja sokeria keittää kokoon tulee siitä herkullisen makuista balsamisiirappia ja tässä omena vielä täydentää makua tai balsamisiirappi omenan makua.Hillosta tuli herkullinen: ei liian makea ja se sopii mainiosti juustojen seuraksi mutta myös leivän päälle tai jäätelöä /jugurttia maustamaan.Etikkainen makuhan häviää keittäessä kokonaan pois.
Balsaminen omenahillo
- noin 700 gr kuorittuja ja pieneksi kuutioituja omenia (käytin Granny Smith-omenia)
- 5 rkl balsamietikkaa
- muutama ruokalusikallinen sitruunamehua
- Atamonia purkkien huuhteluun
- 3½ dl ruokosokeria + 3 rkl ruokosokeria
- hieman yli puoli tl Melatin hilloamisainetta
Omenat kuoritaan ja leikataan pieniksi palasiksi. Laitoin ensin pelkästään omenakuutiot ja sitruunamehun kattilaan ja annoin omenien pehmentyä hieman,jonka jälkeen lisäsin balsamietikan. Annoin omenien pehmentyä lisää ja kiehua etikan kanssa muutaman minuutin jonka jälkeen lisäsin sokerin,sekoittelin hyvin ja alensin lämpötilaa. Loput sokerit (3 rkl ) sekoitin Melatin hilloamisaineen kanssa ja lisäsin vasta loppuvaiheessa. Annoin nesteen kiehua kokoon;siinä prosessissa omenien väri muuttui tummaksi.Kun nestettä oli vielä jonkun verran jäljellä lisäsin sokeriin lisätyn Melatin hilloamisaineen ja annoin hilloni kiehua vielä muutaman minuutin ,kunnes lähes kaikki neste oli haihtunut pois. Hilloin annetaan jäähtyä jonka jälkeen sitä säilötään Atamonilla huuhdelluihin purkkeihin. Toin nyt Atamonia mukanani: ennen Suomen matkaani loppuun käyttämäni mustikkahillo oli säilynyt sillä huuhdelluissa purkeissa kuin juuri tehtynä muutaman vuoden.Viime vuonna olin ostanut Melatin hilloamisainetta,joka sopii sellaisille hilloille joiden sokerimäärä on pienempi,kuten tämän omenahillon.Oikeastaan Atamonin olisi tässä voinut jättää pois sillä Melatinissa on myös säilöntäainetta.
Ennen Suomen matkaa olin laittanut rommilla maustettua aprikoosihilloani jugurtin kanssa raikkaiksi puikoiksi,jotka muistin kotiin palattunai. Olivatpa raikkaan makuisia!
P.S, Kesäkuun lopussa olin mukana ruokakierroksella Helsingissä. Siitä voi lukea täällä,englanniksi.,
P.S, Kesäkuun lopussa olin mukana ruokakierroksella Helsingissä. Siitä voi lukea täällä,englanniksi.,
Tupa jännä omenahillo ! Ihastuin yhtenä vuonna balsamietikkaan niin että lorauttelin sitä vähän joka ruokaan - kunnes kyllästyin ja heitin pullon loput menemään :D
VastaaPoistaRita:ja tästä tuli tosi hyvää:) Älä' sitten ensi kerralla heitä balsamietikkapulloa menemään;D
PoistaOooo namnam...näyttää oikein herkulliselle.
VastaaPoistaNelli:hyvää tästä tulikin:)
PoistaOi miten kekseliäitä reseptejä, nami! Kivaa viikonloppua Jael <3
VastaaPoistaTiia:kiitos Tiia ja kivaa viikonloppua sinullekin!
PoistaTuo olis kuule herkkua vaikka vohveleiden päällä tai paahtoleivän kanssa, nam!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Outi,hyvä idea vohveleiden kanssa:) Ja jugurttiin sekoitettuna oli myös tosi hyvää)
PoistaNyt vain odottelemaan, että omenat kasvaisi puussa ja tippuisi, jotta pääsisi keittelemään hilloa! Vaikutti sellaiselta, että josko uskaltautuisi kokeilemaan:)
VastaaPoistaMysterious M:eihän tässä enään kauhean pitkä aika ole siihen. Tämä oli tosiaankin aika helppotekoista ja hyvä lopputulos:)
PoistaKivan kuuloinen ohje! Pistän korvan taakse, sillä pihan omppupuut alkavat kohta taas notkumaan.
VastaaPoistaMerja: hieman kade noista omista omppupuista,tekisin tätä varmaan hurjat määrät;D On tosi hyvä hillo:)
PoistaOlen aivan varma, että äitini tykkäisi tästä. Pitää varmaan yllättää hänet jonain päivänä. :)
VastaaPoistaMaria:tämä on kylllä niiin hyvää että olen varma että äitisi pitäisi siitä:)
PoistaKuulostaa hyvältä 😀
VastaaPoistaAni>kiitos,hyvää onkin:)
PoistaLåter mycket gott och att ha tillsammans med ost eller glass, mums! Dina glassar ser också så goda ut.
VastaaPoistaHovkonditorn: Jättegott och passar så bra med olika rätter.Tack,nu när det är varmt så smakar glass bra;)
Poista