Taas kasvispihvejä...mutta kasviksistahan saa tehtyä niin monenlaisia kasvispihvejä, ja aina on kiva keksiä niistä uusia versioita. Tämän kertaiset kasvispihvit ovat kurpitsasta, ja tarjosin ne pikantin korianteritahnan kanssa. Kurpitsaiset kasvispihvit ovat hyviä sellaisenaan, tai vaikkapa pitaleivän sisällä, salaatin ja jonkun tahnan kanssa. Kurpitsapihvi sopii myös tavallisen leivän täytteeksi/ päälle.
Kurpitsapihvit
Kurpitsapihvit
- 3 dl kurpitsasosetta (mieluiten uunissa paahdetusta kurpitsasta, ja käytin tässä myskikurpitsaa)
- 1.5 dl silputtuja yrttejä (minulla oli persiljaa, korianteria ja hieman minttua)
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1.5 dl kikhernejauhoa
- 1 rkl perunajauhoa
- 1/4 tl ruokasoodaa
- ½ tl paprikaa, 1 tl curryjauhetta, ½ tl juustokuminaa, mustapippuria, ripaus chilijauhetta
- öljyä
Ainekset ennen sekoittamista
Tein kurpitsasoseen uunissa paahdetusta myskikurpitsasta, mutta kurpitsaa (kuutioituna) voi myös keittää; mutta tulee katsoa että kurpitsapalat ovat kuivia kun ne soseutetaan, eli jos kurpitsaa keitetään, tulee palojen antaa kuivua ensin lävikössä.
Kurpitsasoseeseen lisäsin pilkottuja yrttejä, valkosipulia, mausteita, kikhernejauhoa, leivinsoodaa sekä perunajauhoa, ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. En lisännyt suolaa ennenkuin lopussa, ja silloinkin vain ihan pienen määrän, koska käytän vain vähän suolaa. Mausteita voi tietenkin laittaa oman maun mukaan näihin kasvispihveihin.
Anna taikinan turvota jonkun aikaa, ja muotoile sen jälkeen taikinasta öljytyin käsin litteitä pihvejä, joita kypsytellään 225 C -asteisessa uunissa, 15-20 minuttia . Ennen tätä sivellään öljyä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja ennen paistamista öljyä sivellään myös pihvien päälle. Loppuvaiheessa käänsin pihvit, ja annoin toisenkin puolen saada väriä.
Pihvejä varten tein yrttisen tahnan korianterista, valkosipulista , chilistä ja oliiviöljystä, mutta pihvit maistuvat hyvin myös tahini-tai jugurttikastikkeen kanssa, tai vaikka yrttisen majoneesikastikkeen kanssa.
Kurpitsapihvit:)
Runebergin päiväksi tein saman kadun varrella asuvan ystävän tyttärelle Runebergin torttuja, gluteenittomana koska tytär välttää gluteenia. Äiti kertoi hotkaisseensa tortut, eikä tyttärelle jäänyt kuin jämät;D
Tein kurpitsasoseen uunissa paahdetusta myskikurpitsasta, mutta kurpitsaa (kuutioituna) voi myös keittää; mutta tulee katsoa että kurpitsapalat ovat kuivia kun ne soseutetaan, eli jos kurpitsaa keitetään, tulee palojen antaa kuivua ensin lävikössä.
Kurpitsasoseeseen lisäsin pilkottuja yrttejä, valkosipulia, mausteita, kikhernejauhoa, leivinsoodaa sekä perunajauhoa, ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. En lisännyt suolaa ennenkuin lopussa, ja silloinkin vain ihan pienen määrän, koska käytän vain vähän suolaa. Mausteita voi tietenkin laittaa oman maun mukaan näihin kasvispihveihin.
Anna taikinan turvota jonkun aikaa, ja muotoile sen jälkeen taikinasta öljytyin käsin litteitä pihvejä, joita kypsytellään 225 C -asteisessa uunissa, 15-20 minuttia . Ennen tätä sivellään öljyä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja ennen paistamista öljyä sivellään myös pihvien päälle. Loppuvaiheessa käänsin pihvit, ja annoin toisenkin puolen saada väriä.
Pihvejä varten tein yrttisen tahnan korianterista, valkosipulista , chilistä ja oliiviöljystä, mutta pihvit maistuvat hyvin myös tahini-tai jugurttikastikkeen kanssa, tai vaikka yrttisen majoneesikastikkeen kanssa.
Kurpitsapihvit:)
Runebergin päiväksi tein saman kadun varrella asuvan ystävän tyttärelle Runebergin torttuja, gluteenittomana koska tytär välttää gluteenia. Äiti kertoi hotkaisseensa tortut, eikä tyttärelle jäänyt kuin jämät;D
Nuo pihvit näyttävät niin herkulta. Näyttävät sellaisilta, että sopisivat vegehampurilaisiinkin <3
VastaaPoistaOuti;:kiitos ihanainen:) Todellakin sopivat myös hampurilaissämpylän väliin:)
PoistaNäyttävät kyllä niin hyviltä nuo pihvit ja Runebergin tortut myös:) Mukavaa viikon jatkoa❤
VastaaPoistaPäden paja:Kiitos paljon:) Molemmat olivat hyviä, naapuri maistoi Runebergin torttuja ekan kerran ja niin tykkäsi:) Mukavaa viikonloppua sinulle:)
PoistaKopsasin reseptin, ovat niin herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaMukavaa tulevaa viikonloppua!❤
Hanne:toivottavasti tykkäät jos teet:Kiitos:) Ja samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:)
PoistaVad goda biffarna ser ut och vilka fina Runebergstårtor du bakat.
VastaaPoistaHovkonditorn: Tack så mycket, biffarna var goda, och min granne tyckte att Runebergstårtorna var jätte goda:)
PoistaAi ai miten ihanan näköiset kurpitsapihvit. Teen niitä heti maanantaina, kun viikonlopun ruuat on ostettua ja suunniteltukin.
VastaaPoistaJoskus sitä ei vaan malta olla syömättä kaikkia herkkuja, sama tilanne olis oikein hyvin voinut tapahtua minullekin =D
Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3
BIrgitta:kiitos ihanainen,ja toivottavasti tykkäät jos teet:) Hyvin olen osannut välttää makeeta yli 2 kk, nyt oli pakko vähn maistaa;D Ihanaa viikonloppua sinullekin Birgitta:)
PoistaTänä vuonna en nauttinut edes yhtä runebergintorttua, kiitos sokerittoman helmikuun : )
VastaaPoistaVoisiko nuo pihvit tehdä ilman soodajauhetta? Kasvissyöjä kamu ei kestä soodaa ollenkaan.
Ihana tuo korianterikastikekin!
Heli:Hattua nostan ,ei helppoa:) Olen nyt ollut 2.5 kk ilman sokeria ja vehnää, mutta hieman lipsahdin tässä.. .Varmaankin onnistuu ilman soodaakin. Kiitos, olen ihan hulluna yrttisiin tahnoihin ja soosseihin:)
PoistaKurpitsapihvi ja yrttitahna näyttää megalomaanisen hyvältä. Rubebergin hommelit eivät ole oma hommeli, tykkään kosteimmista kakkusista. Ihanaa viikkistä <3
VastaaPoistaNam! Herkullisen näköiset pihvit. :)
VastaaPoista