lauantai 25. elokuuta 2018

Gluteeniton kesäkurpitsalettu

Tämä lettu syntyi kun  katselin jo hieman nuukahtanutta kesäkurpitsaani,  ja mietin mitä valmistaa siitä,   Käytin lettuun kikhernejauhoa,  joka  on keittiössäni nykyään usein käytössä; se   kun sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.  Letusta tuli tosi hyvä,  ja  tätä voisi tarjoilla vaikka salaatin kanssa. Tein yhden ison letun,  josta riittää annos kahdelle ,  mutta samasta taikinasta voi tehdä pienempiäkin lettuja.

Gluteeniton kesäkurpitsalettu
  • 1 dl kesäkurpitsaraastetta (karkealla terällä raastettua)
  • ½ kevätsipulin varsi, paloiteltuna
  • 3 rkl kikhernejauhoa
  • 2 rkl perunahiutaleita
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • ½ vihreä chili
  • 1 kananmuna
  • 1 tl paprikaa, 1/3 tl curryjauhetta , suolaa ½ tl 
  • 3/4 dl vettä
  • 1½ rkl öljyä paistamiseen
  1. Raasta kesäkurpitsa  ja purista siitä pois liiat nesteet.
  2. Sekoita kananmuna, mausteet, kikhernejauho, perunahiutaleet, valkosipuli ja vesi sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  3. Yhdistä kesäkurpitsaraaste,  kevätsipuli  ja lettutaikina.
  4. Lämmitä öljy  keskilämmöllä paistinpannussa (parhaiten tähän sopii paistokasari). Kun öljy on lämmennyt ,  levittele lettutaikinaa  pannulle , tasaiseksi letuksi.   Voit tehdä myös pienempiä lettuja. Peitä pannu kannella , ja  anna letun pohjan paistua  sekä yläpinnan hyytyä,  noin 7-8 minuuttia , tai kunnes letun alapinta on ruskistunut.
  5. Käännä lettu varovasti,   nosta hieman lämpötilaa,   ja anna letun toisen puolen paistua ilman että kansi on päällä,  kunnes letun toinenkin puoli on ruskistunut. Tarjoile lämpimämä,  mutta lettu maistuu kylmänäkin.
Lettutaikinaan voi lisätä myös juustoraastetta,   jolloin siitä tulee vieläkin herkullisempi.
Pieniä vauvakesäkurpitsoja  torilla.

13 kommenttia:

  1. Nam, kiitos ohjeesta! Tässä tekee jo lettuja mielikin kun vähän viileämpää niitä väkästää joten taidan yllättää itseni :)Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther:Ole hyvä vaan:) Meillä on vielä tosi kuumaa mutta näiden tekemisessä ei ollut niin kauheasti työtä joten jaksoin tehdä:) Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa:)

      Poista
  2. Onpa hyvännäköinen lettunen! Ihanan värikäs torikuva.
    Mukavaa lauantai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihanainen, olikin hyvää:) Ja tori aina niin värikäs. OIkein hyvää alkavaa viikkoa Outi.

      Poista
  3. Ja lagade också nyligen zucchiniplättar. Så goda!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Det blir nog gott med zucchini:)

      Poista
  4. Täytyy käydä katsomassa löytyisikö meidän kaupasta kikhernejauhoa, en muista ainakaan nähneeni sellaista. Toimisiko tämä jos vain pistäisi herneet sellaisenaan mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: Jos ei teidän kaupasta löydy niin sitten varmaan RUohonjuuresta ym. Mä en oikein luule että toimii ihan kikherneillä,pitää kyllä olla jauhomuodossa tässä.

      Poista
    2. No käyn katsomassa Ruohonjuuressa :)

      Poista
  5. Aivan mieletön resepti, rakastan kaikenlaisia erilaisia lättysiä ja taas uusi vinkki miten käyttää kesäkurpitsaa.

    Ihanaa sunnuntaita Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:Kiitos Tiia ihanainen, minäkin tykkään lätyistä ja etenkin suolaisista sellaisista , ja niitä onkin niin monta erilaista:) OIkien ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin:)

      Poista
  6. This omelet looks so delicious, I would love to make something like this for dinner soon. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.


    World of Animals

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...