Tämä lettu syntyi kun katselin jo hieman nuukahtanutta kesäkurpitsaani, ja mietin mitä valmistaa siitä, Käytin lettuun kikhernejauhoa, joka on keittiössäni nykyään usein käytössä; se kun sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Letusta tuli tosi hyvä, ja tätä voisi tarjoilla vaikka salaatin kanssa. Tein yhden ison letun, josta riittää annos kahdelle , mutta samasta taikinasta voi tehdä pienempiäkin lettuja.
Gluteeniton kesäkurpitsalettu
- 1 dl kesäkurpitsaraastetta (karkealla terällä raastettua)
- ½ kevätsipulin varsi, paloiteltuna
- 3 rkl kikhernejauhoa
- 2 rkl perunahiutaleita
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- ½ vihreä chili
- 1 kananmuna
- 1 tl paprikaa, 1/3 tl curryjauhetta , suolaa ½ tl
- 3/4 dl vettä
- 1½ rkl öljyä paistamiseen
- Raasta kesäkurpitsa ja purista siitä pois liiat nesteet.
- Sekoita kananmuna, mausteet, kikhernejauho, perunahiutaleet, valkosipuli ja vesi sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Yhdistä kesäkurpitsaraaste, kevätsipuli ja lettutaikina.
- Lämmitä öljy keskilämmöllä paistinpannussa (parhaiten tähän sopii paistokasari). Kun öljy on lämmennyt , levittele lettutaikinaa pannulle , tasaiseksi letuksi. Voit tehdä myös pienempiä lettuja. Peitä pannu kannella , ja anna letun pohjan paistua sekä yläpinnan hyytyä, noin 7-8 minuuttia , tai kunnes letun alapinta on ruskistunut.
- Käännä lettu varovasti, nosta hieman lämpötilaa, ja anna letun toisen puolen paistua ilman että kansi on päällä, kunnes letun toinenkin puoli on ruskistunut. Tarjoile lämpimämä, mutta lettu maistuu kylmänäkin.
Lettutaikinaan voi lisätä myös juustoraastetta, jolloin siitä tulee vieläkin herkullisempi.
Pieniä vauvakesäkurpitsoja torilla.
Nam, kiitos ohjeesta! Tässä tekee jo lettuja mielikin kun vähän viileämpää niitä väkästää joten taidan yllättää itseni :)Mukavaa viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaEsther:Ole hyvä vaan:) Meillä on vielä tosi kuumaa mutta näiden tekemisessä ei ollut niin kauheasti työtä joten jaksoin tehdä:) Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa:)
PoistaOnpa hyvännäköinen lettunen! Ihanan värikäs torikuva.
VastaaPoistaMukavaa lauantai-iltaa sinulle Jael <3
Outi:kiitos ihanainen, olikin hyvää:) Ja tori aina niin värikäs. OIkein hyvää alkavaa viikkoa Outi.
PoistaJa lagade också nyligen zucchiniplättar. Så goda!
VastaaPoistaHovkonditorn:Det blir nog gott med zucchini:)
PoistaTäytyy käydä katsomassa löytyisikö meidän kaupasta kikhernejauhoa, en muista ainakaan nähneeni sellaista. Toimisiko tämä jos vain pistäisi herneet sellaisenaan mukaan?
VastaaPoistaBirgitta: Jos ei teidän kaupasta löydy niin sitten varmaan RUohonjuuresta ym. Mä en oikein luule että toimii ihan kikherneillä,pitää kyllä olla jauhomuodossa tässä.
PoistaNo käyn katsomassa Ruohonjuuressa :)
PoistaBirgitta:)
PoistaAivan mieletön resepti, rakastan kaikenlaisia erilaisia lättysiä ja taas uusi vinkki miten käyttää kesäkurpitsaa.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita Jael <3
Tiia:Kiitos Tiia ihanainen, minäkin tykkään lätyistä ja etenkin suolaisista sellaisista , ja niitä onkin niin monta erilaista:) OIkien ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin:)
PoistaThis omelet looks so delicious, I would love to make something like this for dinner soon. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.
VastaaPoistaWorld of Animals