Sitrusten aikaan tulee käytettyä paljon sitruksia. Viime viikolla ostin sataman maatilatorilta ihania veriappelsiineja, ja niistä piti heti tehdä jotain. Veriappelsiinin kaunista väriä ja makua päätyi näihin kookosmaitopohjaisiin vanukkaihin, joita täälläpäin kutsutaan malabiksi. Malabit tai muhallebit ovat yleensä maitopohjaisia , ja vanukkaiden alkuperä löytyy Iranista. Samasta jälkiruuasta on olemassa lukuisia versioita, esimerkiksi suolaisena versiona. Täällä Israelissa malabit ovat niin suosittuja että on olemassa jopa tähän jälkiruokaan perustuvia ruokapaikkoja. Kookospohjainen malabi on myös helppotekoinen jälkiruoka.
Kookosmalabi veriappelsiinisiirapilla (2-3 annosta)
- 2.5 dl kermaista kookosmaitoa
- 1 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- muutama tippa ruusuvettä
- 1/4 dl vettä + 2.5 rkl Maizenaa
- 2 rkl paahdettuja kookoshiutaleita
Veriappelsiinisiirappi
- 1.5 dl veriappelsiinimehua
- 1 dl sokeria
Siirapin voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä: Mittaa veriappelsiinimehu ja sokeri kattilaan, ja keitä seosta keskilämmöllä , kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi.
Vanukasta varten keitä kookosmaitoa, vettä , sokeria ja ruusuvettä , kunnes seos saavuttaa kiehumapisteen. Sekoita toinen vesimäärä ja Maizena keskenään, ja kaada suuruste nauhana kiehuvaan kookosmaitoseokseen. Sekoita seosta vispilällä 2 minuutin ajan. Älä keitä seosta sen enempää sillä muuten suurusteen teho heikkenee. Kaada seos heti tarjoiluastioihin, ja anna vanukkaiden jäähtyä ja jähmettyä, minkä jälkeen ne siirretään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi ennen tarjoilua. Veriappelsiinisiirappia kaadetaan vanukkaiden päälle, ja päälle ripotetaan vielä kuivassa pannussa paahdettuja kookoshiutaleita. Kookoshiutaleet voi korvata vaikka pähkinärouheella.
Veriappelsiinit 💗
Appelsiinit ostin maatilatorilta.
Veriappelsiinit 💗
Appelsiinit ostin maatilatorilta.
De ser väldigt goda ut och kokos och citrus passar bra ihop.
VastaaPoistaTack Katarina, goda och lättgjorda.) Kokos och citrus är nog en bra kombination:)
PoistaOi nam... Toi on varmasti tosi herkkua. Minulla on jonkinlainen kookoskausi menossa, kun tungen sitä joka paikkaan. Nämä sopisivat hyvin sarjan jatkoksi (kunhan nyt ensin syödään tuo tänään leipomani juustokakku - ilman kookosta ;-)
VastaaPoistaMinna: Kookos on aina kuulunut suosikkeihini, ja ihan kaipaan Venezuelasta sitä että pystyi kadunkulmissa ostamaan tuoreen kookoksen johon oli laitettu pilli. Se juustokakkusi näytti kyllä tosi herkulliselta:)
PoistaVoi, miten ihana ohje taas!!
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa täydelliselle herkulle.
Kaunista viiknloppua sinulle ja toivottavasti nilkka on jo parantunut.
Susanna: Kiitos, tämä on kiva ohje koska on helppotekoista mutta kuitenkin näyttävää, ja päällyksiä voi vaihdella . Oikein kaunista sunnuntaita sinulle ; nilkka vähän parempi mutta nyt olen varovainen muutaman päivän, kiitos:)
PoistaOi oi just tällaiset jälkkäri on munkin herkkua, tosin tuon siirapin olen keittänyt hunajalla ja näin korvannut valkoisen sokerin. Mä niin söisin tuota nytkin, mut kukahan sen valmistaisi 😊.
VastaaPoistaToivottavasti sun nilkka paranee pian ja jos omistat sen nilkkatuen nii käytä sitä ainakin pari kolme viikkoa.
Kaikkea hyvää sinulle 😘
Sari:Näitä on niin kiva tehdä kun ovat helppotekoisia ja hyviä. En yleensä käytä valkoista sokeria, mutta sitä on jemmassa jos en halua tällaisista jutuista ruskehtavia... Kiitos, nilkkaan ei enään satu mutta pitää olla varovainen jonkun aikaa. Juu on nilkkatuki onneksi kun ei ole ensimmäinen kerta tällainen nyrjähdys , ja päällä on nytkin:) Kiitos Sari ihanainen; oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)
PoistaOnpa jännittävän näköinen ja kuuloinen jälkiruoka. Varmaan tosi hyvää! Onko tuo kuinka makeaa?
VastaaPoistaSatu:todella helppo mutta kaunis ja näyttävä. EI ole mitenkään makea koska aika vähän sokeria tuli itse vanukkaaseen mutta tuo siirappi tietysti lisäsi makeutta.
PoistaMalabi olikin mulle ihan uusi nimi. Näin sitä oppii joka päivä jotain uutta :)
VastaaPoistaTuplaespresso: Ruokabloggailu avartaa:;D Täällä tosiaankin tuollaiset malabit ovat todella suosittuja :)
PoistaOnpas ihastuttava jälkkäriannos. Kookos on herkullista! :)
VastaaPoistaKaura:Kiitos paljon, helppotekoinen ja kaunis:) Minäkin pidän kookoksesta tosi paljon:)
PoistaVarmasti hyvää. Ja jo heti ensimmäiseksi nautin noista erityisen kauniista kuvista. Ne ovat onnistuneet ihan täydellisesti!! Tuota herkkuakin aion myöhemmin kokeilla. Kiitos Jael!
VastaaPoistaLeena:Kiitos Leena, hyvää onkin. Ja kiitos myös sanoistasi, kamerani ei enään toimi erityisen hyvin,mutta nyt oli valo ihan täydellinen, ja ovathan nuo sitruksetkin niin kuvauksellisia:)
PoistaAnother stunning citrus and coconut pairing! I especially love that hint of rosewater... It sounds so delicate and complex.
VastaaPoistaOijoi kun kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä❤
VastaaPoista