lauantai 3. joulukuuta 2022

Taateli&kurpitsamuffinit

Nämä taateli&kurpitsamuffinit tein viime kuussa, kun olin kutsuttu amerikkalaiseen  Kiitospäivätapahtumaan, ja tuomisissa piti olla kurpitsaa. Näistä tuli hyviä, ja koska sekä taateleissa että kurpitsassa makeutta, niin nämä olivat vähäsokerisia. Pahoittelen huonoja kuvia:olen jo kesästä ollut ilman tietokonetta, ja kännykällä otetut kuvat välillä onnistuvat, välillä eivät... 

Taateli&kurpitsamuffinit
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 1.5 rkl perunajauhoa
  • 2 dl paahdettua myskikurpitsaa
  • 8 vedessä liotettua taatelia
  • 2.5 dl taatelin liotusnestettä 
  • 1.5 tl piparimaustetta +ripaus muskottipähkinää
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 3/4 dl appelsiinimehua
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa 
  • (päälle sulatettua valkosuklaata) 
Käytin näissä valmiiksi paahtamaani myskikurpitsaa, mutta paahdetun kurpitsan voisi kyllä korvata samalla määrällä raastettua kurpitsaa. 

Vaahdotin munat ja sokerin. 

Lisäsin muussatun kurpitsan, taatelit(joista kivi poistettu ja myös mahdollisimman paljon kuorta). Seoksen joukkoon lisäsin vaniljauutteen, öljyn, appelsiinimehun, taatelien liotusnesteen ja mausteet, ja sekoitin kaikki ainekset soseeksi (sauvasekoittimella). 

Kuivat ainekset sekä appelsiinikuoriraaste sekoitellaan, ja lisätään märkään seokseen. 
Kaadoin taikinaa kevyesti öljyttyihin, paperisiin muffinivuokiin. 

Muffinit kypsyttelin  180 asteen lämmössä puolen tunnin ajan, tau kunnes muffiniin laitettu tikku tulee kuivana ulos, ja muffineiden pinta on saanut väriä. 
Uunista otetut muffinit saavat kunnolla jäähtyä, ja olla muutaman tunnin jääkaapissa, ennenkuin ne poistetaan muoteista. Pinta näissä oki vähän rosoinen, ja lisäsin myöhemmin päälle appelsiinilla maustettua valkosuklaata, mutta siitä unohdin ottaa kuvat...

9 kommenttia:

  1. Så gott med pumpa och de ser så saftiga och goda ut! Ha en fin helg Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina :Pumpa funkar nog så bra i bakning🎃Tack, de blev nog så goda. Ha en fin söndag💐

      Poista
  2. Not only does the recipe sound fantastic, but the little cakes themselves are adorable! I love the colorful papers. They create such an sweet little cylinder shape too.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:Thank ypu so much❤️These could be easily veganized💚I love too those colorful paper muffin moulds.

      Poista
  3. Olen sitä mieltä, että kaikki missä on taatelia maistuu hyvältä. Ihana idea yhdistää maku makeaan kurpitsaan.
    Herkkuisaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:ihan oikeasa olet, ja antaa makeutta niin että tarvitsee vähemmän sokeria. Kurpitsa ja taateli toimivat tosi hyvin yhdessä🎃❤️Oikein ihanaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa Outi❤️

      Poista
  4. Nam., taatelileivonnaiset maistuvat milloin tahansa. Vähäsokerisuus myös tosi yess! Kaunista joulun odotusta sinne kauas : )

    VastaaPoista
  5. Taatelit ja kurpitsa - varmasti herkullinen makupari!

    VastaaPoista
  6. Kylläpä ovat suloisia, ihan ilman valkosuklaatakin :) Taatelikakku on jouluherkkuani, mutta nämä pienet leivonnaiset olisivat varmasti kiva lisä kahvipöytään.

    Ihanaa joulukuun alkua sinulle Jale <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...