Asuessani Venezuelassa tutustuin sikäläiseen munatotiin nimeltä Ponche Crema. Munatotiahan on monennimistä - ja laista, kuten Advocaat Hollannissa, Rompope Meksikossa ja Eggnog englanninkielisissä maissa. Niitä yleensä nautitaan jouluna. Huono puoli niissä on se, että ne ovat kovin raskaita ja tuhteja, sillä valmistuksessa käytetään paljon kananmunia. Venezuelassa valmista Ponche-juomaa oli sekä tavallisena sekä kahvinmakuisena juomana.
Kotitekoinen "kevyempi" Ponche Crema
1/4 l vaaleaa rommia
1 purkki sokeroitua maitotiivistettä(kondensoitua maitoa)
½ lasillista jääkuutioita
½ lasia maitoa
vanilja uutetta/esanssia
Vaniljan, rommin ja maitotiivisteen yhdistelmä kuulostaa taivaalliselta.
VastaaPoistaMun maitotiivisteet porisi (uskalsinpas) kattilassa neuvojesi mukaan ja tein sitä linkittämääsi jädeä. Postailen sen varmaan alkuviikosta. Kiitos tosi herkullisesta reseptistä!! Mies sanoi, ettei ole ikinä syönyt niin hyvää jäätelöä.
Mä voin kuvitellakin että siitä jäätelöstä tuli tosi herkullista:-)
VastaaPoistaKuulostaa aivan ihanalta :-) Slurps!
VastaaPoistaIhanaa juotavaa, pitäåäpä kokeilla
VastaaPoistaArleena, suosittelen :-)
VastaaPoista