Ostin torilta nipun parsaa ja mietin mitä siitä valmistaisin,sillä en ollut pitkään aikaan ostanut parsaa,vaikka sitä täällä saakin ympäri vuoden nykyään.Mutta keväthän on parasta parsa-aikaa! Minulla oli jääkaapissa kimpale tofua ja halusin yhdistää sen parsaan ja Viet World Kitchen-blogista sain inspiraation.Siellä oli ohje wokatulle parsalle katkarapujen kanssa,mutta minulla siis oli tuo tofu ja kalakastikkeen korvasin kokonaan soijakastikkeella ja osterikastikkeen hoisin-kastikkeella,joten tästä omasta versiostani tuli vegaaninen.
Parsaa ja tofua
- noin 300 gr kiinteää tofua
- 3 valkosipulin kynttä
- nippu parsaa
- 1 tavallinen tai salottisipuli(minulla ei ollut salottia,mutta tavallinen sipuli sopi hyvin)
- 3½ rkl soijakastiketta
- 1 tl aasialaista hoisin-kastiketta
- 1 tl miriniä
- mustapippuria
- ½ tl +4 rkl öljyä
Parsat torilla |
Sekoita kastike:soijakastike,½ tl öljyä ja hoisinkastike sekoitetaan keskenään. Lämmitä wokissa 2 ruokalusikallista öljyä ja kuullota valkosipulia 15 sekuntia kunnes se saa hieman väriä.Lisää tofu ja sekoita.Lisää myös ruokalusikallinen kastiketta joukkoon ja paista sekoitusta noin 4 minuuttia kunnes tofu saa väriä.Kaada paistettu tofu astiaan ja pyyhi wokki kuivaksi talouspaperilla ja lämmitä siinä 2 rkl öljyä.Paista sipulirenkaita kunnes ne ovat hieman ruskistuneet ja lisää parsa joukkoon sekä loput kastikkeesta.Lisää nyt myös tofu ja sekoita.Ripottele päälle mustapippuria.Anna seoksen kypsyä 5-6 minuuttia ja kaada lopussa mirin joukkoon.Tarjoa lämpimänä.
Parsa oli erinomaisen hyvää myös tällä tavoin tehtynä:)
Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaItse asiassa oli niin hyvää,että käytin toisen parsanippuni toiseen satsiin! Pidän muutenkin tämän tyyppisistä wokkiruuista.
PoistaTällaiset simppelit reseptit ovat ihan parhaita, kun lautasella on ihanat tuoreet raaka-aineet. Onneksi täälläkin on pian taas paras parsa-aika.
VastaaPoistaJonna,simppelit ohjeet ovatkin usein ne parhaimmat ohjeet:) Ja kiva että teillä pian taas saa tuoretta parsaa:)
PoistaTääs yksi hieno idea sinulta :)
VastaaPoistaKiitos Adrianmeren rouva:)
PoistaOstin tänään parsaa kokeillakseni valmistaa sitä hollandaisekastikkeen kanssa. Koko nippua en kyllä pelkän kastikkeen kanssa saa syödyksi, joten nappaanpa tämän ohjeen korvan taakse! :)
VastaaPoistaParsa hollandaisen kanssakin on tosi hyvää:) Tämä tällaisena oli tosi herkullista:)
PoistaKuulostaa loistavalta! Aasialainen makumaailma tofun ja parsan kanssa, väkisinkin hyvää.
VastaaPoistaParsaa minullakin ostettuna, mutta ajattelin keittää keiton :)
Pidän paljon aasialaisesta ruuasta:) Ja parsakeitto onkin ihana klassikko:)
PoistaTuota kun pääsisi hotkimaan! Suomiparsaa odotellessa...
VastaaPoistaToivottavasti se suomiparsa pian jo kypsyy...sais jo kunnon kevät tulla teille...
PoistaParsasta on moneksi. Kautta odotellessa... :)
VastaaPoistaOuti,parsa onkin ihanan monipuolinen aines ja sopii moneen ruokaan:)
PoistaNammm, hyvä ohje! :) Tuo kuvan taustalla näkyvä muki näyttää varsin ihanalta sekin, tykkään paljon värikkäistä astioista :)
VastaaPoistaKiitos:) Tuo muki on kaunis kiinalaiskuvioinen teemukini;tykkään juoda päivittäin siitä vihreää teetä:)
PoistaHitsi, toi tofu on mulle vielä se vaikea pala niellä,mutta haluaisin kovasti tykätä siitä. Oon kerran syöny tofua ja ei oikein pudonnu. Niissäkin on varmasti eroja ja oliko se miten tehty,en tiedä... Joskus pitää yrittää kokeilla kokkailla jotai hyvää tofusta. Mutta parsa maistuu aina,nam!
VastaaPoistaTykkään tosi paljon tofusta (mutten lihasta;D) ja sehän ei sellaisenaan maistu millekään,joten tekotapa tosianakin vaikuttaa.Myös rakenteissa voi olla joskus eroa.Sun pitäisi kyllä joskus maistaa jotain hyvää tofuruokaa;D Ja parsa on aina hyvää:)
PoistaWe have some great asparagus in season at the moment and pairing it with tofu makes it a delicious dinner! :D
VastaaPoistaFresh asparagus is so tasty:) And it really paired well with tofu,did it twice already:)
PoistaOnpa kiva resepti, kevät on niin ihanaa aikaa kun täältä Suomestakin saa taas parsaa :)
VastaaPoistaTämä olikin tosi herkullista:) Ja keväisin parsa onkin parasta,myös täällä vaikka sitä saa ympäri vuoden.
Poistaihanan herkullisen näköistä, ja kevyttä ton tofun kera...vihreä parsa muutenkin parhaimmillaan grillattuna tai paistettuna, ei keitettynä.;)
VastaaPoistaKiitos ,oli hyvää:) Olen ihan samaa mieltä;esim, grillattuna parsa onkin tosi hyvää:)
PoistaKiva kun laitoit reseptin tänne.
VastaaPoistaAllu:)
Poistaonpas teidän parsat kauniita! Sä saat kyllä nuo vegeruoat näyttään ja kuulostaan niiiiiin herkullisilta!
VastaaPoistaParsat ovatkin nyt tosi kauniita.Jättimarketissa tänä aamuna aikaisin oli myös valkoista parsaa joka oli vain hitusen paksumpaa kuin nuo.Ja kiitos komplimentista:)
VastaaPoistaJubii - parsaa on täälläkin kaupan hyllyillä, ja tofua olen oppinut ohastelemaan .. . nam nam - resepti lähtee heti kokeiluun!
VastaaPoistaParsa on kyllä hyvää ja sopii moneen;tofun kanssa oli tosi hyvää:) Toivottavasti tykkäät!
PoistaKiva parsaresepti.:) Täälläkin parsaa on näkynyt läpi talven, mutta nyt vasta on tullut ostettua kevätparsaa. Ei se parsa talvella ole näyttänyt yhtään houkuttelevalta, ja hintakin on ollut kovempi. Vihreää parsaa on syöty pari kertaa, valkoista täytyy saada seuraavaksi. Molemmat parsat on hyviä, mutta valkoinen on enemmän meidän mieleen.:)
VastaaPoistaTämä oli tosi hyvää,joten oli pakko tehdä toistekin ja eilen tein vielä uudelleen,mutta nyt sokeriherneillä parsan sijaan. Täällä parsa näyttää hyvältä ympäri vuoden,paikallista kun on eikä kaukaa rahdattua,mutta ehkä vanhasta tottumuksesta tulee ostettua sitä keväisin:D Melkein aina otan vihreää,pitäisi joskus kokeilla valkoistakin parsaa.
PoistaKyllä kasvikset ja hedelmät näyttävät siellä niin freeseiltä, että herkkuruokaa tulee taatusti, 1 luokkaa. Herkulliselta näyttää enkä ihmettele yhtään että teet "uusintoja"
VastaaPoistaKaunista kevättä Sinulle Jael :-)
Maireanna:Tofu on hyvää kun tietää miten siitä saa hyvää.Tämä oli tosi herkullista ja myös paprikan ja sokeriherneiden kanssa,kuten tein eilen:)
PoistaTodella herkullisen näköistä! Ja aivan ihanat myös noi astiat :-) Mulla onkin jääkaapissa paketti tofua, ajattelin tehdä siitä huomenna jotain herkkuruokaa :-)
VastaaPoistaKiitos:) Olikin tosi hyvää ja tästä tuli sellaista,jota tulen varmaan aika useinkin tekemään,vaihtamalla kasviksia sesongin mukaan.Tuo lautanen on joskus ikuisuus sitten ostettu Helsingissä en edes muista missä mutta jostain aasialaisesta se kai oli. On itse asiassa melaniimia eli ihan simppeli mutta nätti:)
PoistaIhanan näköistä ja kyllä parsat näyttävät paremmilta mitä täältä olen löytänyt.
VastaaPoistaParsa on täkäläistä eli näyttää hyvältä ja sitten kuin teille tulee kotimasta parsaa niin varmaan sekin on yhtä hyvän näköistä:)
Poista