tiistai 4. helmikuuta 2014

Idän makeita herkkuja

Käväisin Levinsky-torilla ostamassa tahinia,ja samassa kaupassa oli suuri valikoima Lähi-idän makeita leivonnnaisia,joista en itse erityisemmin välitä,paitsi jossain tapauksissa voin ottaa ihan pienen palasen.Kuvassa pistaasipähkinäherkut.
pähkinöillä täytettyjä filotaikinakääryleitä
pähkinäiset pesät
Uppopaistetut shabkia.zoolbia,jalebi----rakkaalla lapsella on monta nimeä...vähän kuin tippaleivät mutta nämä upotetaan paistamisen jälkeen hunajaiseen sokerisiirappiin....
Niin ja laiton minäkin Runebergin torttuja,toissa viikolla...Ja naapuri ja ystävä tykkäsivät.Tosin ei ollut vattuhilloa,joten se vaihtui mustikkahilloksi....

22 kommenttia:

  1. Onpa houkuttelevia herkkuja! Ihan samaan sarjaan menisivät nuo runebergitkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen tykkäsin tuollaisista makeista,mutta nyt kyllä valitsisin tuon Runebergin tortun ekaksi;D

      Poista
  2. Kirjastossa oli eilen Sirpan tekemia Runebergin torttuja, hyvia!!

    VastaaPoista
  3. Minun olisi vaikea kulkea ohi ostamatta, tosin yritän hillitä itseni. Usein olen jo ojentanut käden herkkuja kohti, mutta vielä olen saanut vedettyä ajoissa takaisin
    Sellaista tämä on, pitää kieltäytyä ettei kaduta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena;minä olen aika hyvin oppinut hillitsemään itseäni. Mutta aina sitä pitää käydä jonkinlaista taistelua itsensä kanssa....muuten on menoa...

      Poista
  4. Nam, mutta onneksi niitä ei voi montaa syödä ilman, että tulee aika äklö olo ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula,ihan totta,vain joskus harvoin voi tuollaista syödä.Ennen kyllä maistui paremmin mutta makean himo ei ole onneksi enään sellainen kuin joskus...

      Poista
  5. Mielenkiintoista varmaan sikäläisillä päästä maistamaan sinun tekemiäsi suomalaisia siellä eksoottisia juttuja, kuten myös täällä lueskella sikäläisistä herkuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:Runebergin tortussa on kuitenkin aika tuttuja aineksia kuten mantelit ja nuo tortuthan ovat niin hyviä,ettei ihmekään että niistä tykätään:)

      Poista
  6. Voi ei, nyt alkoi tehdä ihan vastustamattomasti mieli baklavaa. :-)

    Jalebi on minulle tuttu Intiasta (siellä tavallisemmin jilebi), ja se on kyllä aika hyvää. Tai jilebeissäkin on aika paljon eroja - joitakin en pysty syömään ollenkaan, kun maistuvat niin omituisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu;D Huomasinkin Wikistä että myös Intiassa on tuollaisia,mutta eri maissa taikinan koostumuksessa on eroja.En olekaan koskaan maistanut tuollaisia...

      Poista
  7. ah - mulla on ollut tässä jo jonkin aikaa ihan hillitön baklavahimo :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana,no sitten sun täytyy tehdä tuollaisia,sehän ei edes ole vaikeaa.Sitä tavallista baklawaa tuli joskus Helsingissä tehtyä kun kaverit tykkäsivät siitä.

      Poista
  8. Hassu juttu, vaikka muuten en välitä erityisemmin makeasta, nuo Lähi-idän herkut ovat sellaisia, joita mielelläni maistelen, jos vain jossain on tarjolla :) Runebergin tortuista taas en niin piittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,mulla oli ennen noihin makeisiin herkkuihin suorastaan himo,nyt voisin ottaa vain pienen palan joskus harvoin,Runebergin torttu sen sijaan,supernamia;D

      Poista
  9. Oooh, mä voin sit syödä sunkin osuuden noista herkuista, ihanan näköisiä! Varsinkin nuo pähkinäpesät näytti just mun jutulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riiita,no ota sitten munkin osani;D no itse asiassa joskus arabialaisen kahvin kanssa maistuu ihan pikkuinen tuollainen;D

      Poista
  10. Olisi noita kaikkia kiva maistella. Kaikki muut ovat vieraita paitsi Runebergit.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih,ei varmaan noita muita niin helposti löydy sieltäpäin;D Mutta Runebergit ne vasta namia onkin, mielestäni:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...