tiistai 25. helmikuuta 2014

Superhyvä kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Ottolenghin ja Tamamin Jerusalem-keittokirja on kyllä ollut mieletön inspiraation lähde ja siitä on löytynyt niin paljon herkullisia ohjeita.Nyt tein kirjasta sivulla  84 olevan ohjeen,ja kirjassa ohjeesta ei ole kuvaa,joten tässä sitten on nyt kuvakin ohjeelle.Salaatti tehdään grillipannuilla paahdetuista kesäkurpitsoista ja tomaateista,jugurttisella kastikkeella ja oi voi,miten tämä oli hyvää!
Nyt oli vaan niin että minulla sattui olemaan tavallisten kesäkurpitsojen sijaan näitä pyöreitä kesäkurpitsoja,mutta ihan hyvin nämäkin tähän kävivät.

Superhyvä kesäkurpitsa-tomaattisalaatti
  • noin kilo kesäkurpitsoja
  • 5 suurehkoa tomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä+vielä vähän lisää lopuksi
  • 4-5 dl jugurttia (käytin vuohenmaitojugurttia,kirjan ohjeessa on kreikkalaista)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä,joista siemenet on poistettu 
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl taatelisiirappia (taatelisiirapin voi korvata tummalla siirapilla)
  • 200 gr murskattuja saksanpähkinöitä(käytin omassani paljon vähemmän)
  • 2 rkl hienoksi silputtua minttua
  • 2 rkl hienoksi silputtua persiljaa
  • suolaa ,pippuria
Puhdista kesäkurpitsat,leikkaa niistä kova pääosa pois ja halkaise ne pituussuuntaan. Lämmitä uuni 220 C-asteeseen.Laita grillipannu lämpiämään korkeimmalle lämmölle.
Puolita myös tomaatit. Levitä kesäkurpitsojen ja tomaattien pinnoille oliiviöljyä. Valmista ensin kesäkurpitsat;kun niiden toinen pinta on ruskistunut grillipannussa,siirrä ne uuniastiaan. Tee sama tomaateille.Kun tomaattien leikkuupinta on ruskistunut ,siirrä tomaatitkin uuniastiaan.Kypsennä kasviksia uunissa noin 20 minuuttia..Kun kasvikset ovat valmiit,leikkaa niistä suuria lohkoja ja siirrä ne lävikköön jäähtymään.Niistä valunutta lientä ei kannata heittää pois,koska siinä maistuu grillattu tomaatti ja kesäkurpitsa ,ja neste sopii vaikka salaatinkastikkeen joukkoon.
Uunista tulleet kasvikset...
Kasvisten jäähtyessä valmista jugurttikastike: sekoita jugurtti,chili, valkosipuli,sitruunakuoriraaste-ja mehu, ja taatelisiirappi(tai tavallinen siirappi). Lisää kastikkeeseen jäähtyneet kasvikset,saksanpähkinät,mnttu ja suurin osa persiljasta.Muasta suolalla ja pippurilla. Siirrä salaatti laakeaan tarjoiluastiaan ja ripottele loput persiljasta päällle. Valuta päälle myös hieman taatelisiirapppia  ja oliiviöljyä.
Kävin viime viikolla lounaalla ystävän kanssa pikkuruisessa Yahaloman bistrossa Tel Avivin Levinsky-torin liepeillä. Lounassalaattiini kuului pinaatinlehtiä,tuoreita favapapuja ,avokadoa,kirsikkatomaatteja sekä mozzarellaa.Oli hyvää ja raikkaan makuista:)
Paikan omistaja Yahaloma on erittäin miellyttävä:)

24 kommenttia:

  1. Aivan minun makuuni tämäkin. ;) Grillipannu vaan puuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri,tosi hyvää oli. Mun grillipannu on IKEAsta,siellä on ihan hyviä sellaisia;D

      Poista
  2. Uuula-laa,tosi upee ohje !!!! Nyt mulla on sitä uutta siirappiakin !! Onko Ottolenghiltä ilmestynyt vain yksi keittokirja ?? Näin Ben-Gurionin kentällä yhden,mut en kiireessäni joutanut sitä ostaan !! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,juu oli tosi hyvää:) Taatelisiirappi on ihanaa,mutta jos sitä ei ole niin tavallinen tumma siirappi on hyvä korvaaja.) Ottolenghiltä on tullut 3 keittokirjaa,osa Sami Tamamin kanssa osa ilman.Mulla on Ottolenghi cookbook ja tämä Jerusalem,Plenty vielä puuttuu...

      http://www.ottolenghi.co.uk/books

      Poista
  3. Pitäisiköhän noita kirjoja hankkia vaikka hyllyt ovat täynnä...
    Pyöreät kesäkurpitsat ovat sitten nättejä. Muistan kun näin ensimmäiset noin 15 vuotta sitten Pariisissa torilla ja olihan niitä ostettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:nuo Ottolenghin kirjat ovat kyllä tosi hyviä....
      Täyttämiseen nuo pyöreät ovat tosi käteviä,ja nättejähän ne ovat:)

      Poista
  4. Sakaatti näyttää herkulliselta. Voisikohan tuon kesäkurpitsan vaihtaa munakoisoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,tämä oli tosi hyvää.Etkös tykkää kesäkurpitsasta? Munakoiso tietenkin voisi olla hyvä,mutta maku olisi sitten jo vähän erilainen,

      Poista
    2. Minä syön melkein kaikkea toisin kuin eräs...;), mutta kesäkurpitsa ei ole suosikkejani. Monta kertaa muokkaankin reseptit ihan oman maun mukaisiksi. Tuo kuva tuossa armenialaiskulhossa näyttää tosi hyvältä.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää. Meillekin pitäis ostaa grillipannu, taidankin hakea Ikeasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli:) ja IKEAn pannu on toiminut hyvin:)

      Poista
    2. Mekin on hankittu IKEAn grillipannu ja nyt niitä onkin jo kaksi, niin kova käyttö niillä on.

      Poista
  6. Näyttääpä kyllä todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  7. Ihanan kesäinen fiilis ohjeessa ja kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,täällä on jo aika kesäistä....talvi oli täälläkin ihan olematon ja ikävän vähäsateinen...Ja salaatti ihanaa ,milloin vain:)

      Poista
  8. Ihana herkku! Sinä se osaat ja keksit. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu,ihanaa oli mutta tästä en voi ottaa kreditiä sillä tämä on kyllä Ottolenghin ohje...

      Poista
  9. Vaude, mahtavan näköinen salaatti! Nappaan sivunumeron talteen. ;-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...