Tänään laitoin lounaaksi tosi hyvää kaalisalaatti,jolle friteeratut nuudelit antoivat kivasti rapeutta ja jotka tekivät salaatin rakenteesta tosi kivan.Tuo nuudelisäke oli niin hyvää ,että ihmettelin miksen ollut kokeillut sitä aikaisemmin. Ohje on mukaeltu ohje Changin kaali-nuudelisalaatista,joka matkan varrella muuttui aika lailla: ramen-tyyppiset noodelit vaihtuivat salaatissani sellofaaninuudeleihin,lisäsin myös seesaminsiemeniä ja porkkanaa ja kastikkeeseen tuli myös muutoksia. Usein tämän tapaisessa salaatissa käytetään myös kiinankaalia,mutta minulla oli ihan tavallista kaalia.Salaatti on myös vegaaninen.
Kaalisalaatti rapeilla sellofaaninuudeleilla,manteleilla ja seesaminsiemenillä
- ½ keskikokoisesta kaalista
- 1 porkkana
- 4 kevätsipulin vartta
- iso kourallinen sellofaaninuudeleita eli lasinuudeleita (tai riisinuudeleita)
- 3 rkl mantelilastuja
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- muutama ruokalusikallinen öljyä nuudeleiden friteeraamista varten
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl riisietikkaa
- 1 rkl ruokosokeria ja steviaa (alkuperäisen ohjeen kastikkeessa oli iso määrä sokeria eli ½ dl. Laitoin sokeria vain ruokalusikallisen ja lopun sokerin korvasin stevialla)
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- ½ valkosipuli
- hieman chilihiutaleita
Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä pannussa ja kun se on oikein kuumaa,kaada nuudelit pannuun.Sellofaaninuudelithan ovat pitkiä mutta pätkin niitä ennen paistamista. Nuudelit turpoavat hetkessä joutuessaan kosketuksiin kuuman öljyn kanssa ja niistä tulee rapeita. Sekoita ja anna paistua kunnes nuudelit saavat hieman väriä.Ota nuudelit pois pannulta (johon on jäänyt hieman öljyä) ja paahda manteleita ja seesaminsiemeniä ,kunnes nekin saavat hieman väriä.Sekoita mantelit ja seesaminsiemenet nuudeleiden joukkoon.
Suikaloi kaali ja raasta porkkana,paloittele kevätsipulin varret.Sekoita kastike ja kaada salaatin joukkoon sekoittaen. Kaada nuudeli-manteli-seesaminsiemenseosta salaatin joukkoon,mutta jätä osa koristeeksi.Tarjoile ja nauti. Kastiketta jää tuosta hieman yli mutta sitä voi käyttää toiseenkin salaattiin.
Minä pidän sellaisesta kaalisalaatista ,jossa kaali on suikaloitu tosi tosi ohueksi.Minulla on monitoimikone,jossa suikalointiosa ja vaikka mitä kapineita sellaiseen mutten ole koskaan kunnolla onnistunut suikaloimaan kaalia tosi ohueksi,sellaiseksi melkein hiuksenhienoksi.,ennenkuin löysin tämän kuvassa olevan simppelin vehjeen.Se näyttää ihan tavalliselta kuorijalta,mutta on itse asiassa paljon sellaista leveämpi ja tällä kaalin suikalointi ohueksi sujuu leikiten. Koska olen niin tyytyväinen tähän pikku vehjeeseen,päätin järjestää pienen arvonnan,jossa palkintona tuollainen samanlainen kaalin suikaloija.Eli jos haluat olla mukana arvonnassa,laitappa kommenttia kommenttilaatikkoon. Arvonta-aikaa on ensi viikon lauantaihin asti eli huhtikuun 5.päivänä arvon voittajan.
Ai miten ihanan näköistä salaattia! Maistuuko tuo rapea nuudeli vähän kuin paahdetulle sipulille?
VastaaPoistaMatkatar;tosi namia salaattia.Ei tunnu sipuli vaan on sellaista tosi ihanan rapeaa,jota voisi laittaa kulhoonkin ja syödä sellaisenaan:)
PoistaTarttee kokeilla
VastaaPoistaNelli,kokeile ihmeessä:)
PoistaNäppärän näköinen vempele :)
VastaaPoistaEikös olekin;niin simppeli ja kuitenkin niin kätevä!
PoistaAivan ihana ohje, mutta tuo sellofaaninuudeli on mulle ihan uusi tuttavuus. Nyt on pakko googlettaa!
VastaaPoistaTuota on pakko kokeilla:)
Hanne:kiitos:) ehkä tunnet tuon paremmin lasinuudelien nimellä.
PoistaNäyttää herkulliselta! Minullekin sellofaaninuudeli oli ihan uusi termi, mutta se taitaa siis olla sama kuin lasinuudeli tai kiinalainen vermiselli? Sellaisena sitä on taidettu meidänkin (japanilais)keittiössämme käyttää :) Täytyykin kokeilla tuota paistamista, rapeat nuudelit ovat ihania.
VastaaPoistaHirame-no-me;itse asiassa tuo kai Suomessa tunnetaankin paremmin lasinuudelinimellä,pitää laittaa se tuonne,kiitos muistutuksesta.Olen vain tottunut kutsumaan niitä sellofaaninuudeleiksi...Kiitos,oli todella hyvää ja nuudelit ovat kyllä tosi ihania tuolla tavoin paistettuna:)
PoistaSamalainen kuorija oli äidilläni kotimaassa. Sinun blogissa aina löytyy jotain mistä tulen kotiikävä. Onneksi, muistot ovat suurin osaa hyviä ja tulen tänne hyvällä mielellä. (Ja lähden vielä paremmällä :))
VastaaPoistaSanja:näin tällaisia täällä vasta joku aika sitten ja kun kovasti kehuttiin niin ostin ja olen tyytyväinen. Ymmärrän hyvin tuon sinun ikäväsi mutta tosianakin ,onneksi on hyviä muistoja:) Kiitos ihanainen:)
PoistaToimisikohan munanuudelit samalla tavalla tehtynä? Mie kerran kävin Helsingissä (vuonna paavo ja käpy) Stocmannilla syömässä ja siellä oli uskomaton nuudeliwokki. Ne nuudelit oli kuin oisi keitetty mut ne oli rapeita mutta pehmeitä mutta nuudeleita mutta ei... Elämäni upein ruoka-annos. En ole koskaan saanut nuudeleita tehtyä samalla tavalla... Mitä luulet jos ensin hiukan keittäs ja sitten öljyssä käyttäs? Imeekö riisinuudeli sitä öljyä? Kun mie tykkään nuudeleista mutten rasvan mausta niin jos ne nuudelit sit maistuu sille rasvalle...?
VastaaPoistaMisLuck,varmaankin toimii. Mutta niiden ei pidä olla ensiksi keitetty,muuten eivät ole rapeita. Kuulostaa upealta tuo syömäsi nuudeliannos! Jonkun verran nuo imevät sitä öljyä ja nuudelit voi paistamisen jälkeen laittaa vaikka lävikköön,niin mahdollinen ylimääräinen öljy poistuu.Mutta kun nuo nuudelit heitetään tosi kuumaan öljyyn niin ne rapeutuvat mutta eivät kauheasti ime sitä öljyä itseensä. Ei musta maistunut rasvalle vaan tosi ihanalle:)
PoistaRapeat nuudelit päätyivät kokeiltavien listalle. Näppärän näköinen kuorija, minullekin kaalin ohueksi suikalointi on haaste, monitoimikoneen rasstimella tulee liian karkeaa raastetta.
VastaaPoistaJemmiina,kokeile ihmeessä ,on tosi hyvää:) ja sama juttu,on ollut tosi vaikeaa suikaloida kaalia hyvin ohueksi,mutta nyt löytyi sopiva väline sellaiseen:)
VastaaPoistaOlisko toi kuorija semmonen, että sillä sais kanssa kesäkurpitsan siivuiks? Semmonen olisi nyt etsinnässä :)
VastaaPoistaLemmi,tuo.taitaa.olla.liian.leveä.sellaiseen..
VastaaPoistaMinäkin pidän oikein ohuesta raasteesta. Tuo oliskin kätevä vehje :)
VastaaPoista. Taitaa se ohut raaste olla suosittua! Tosi kiva onkin tuo vehje
Poistaנראה ממש טעים! איפה קנית את הקלפן הרחב?
VastaaPoista.
Poistaבאמת טעים.קניתי את הקלפן בשוק הכרמל,בצד ימין .חנות לכלי מתבח
Pakkohan tällaiseen arvontaan on osallistua - eräänkin kerran on yritetty tylsällä juustohöylällä kaalia kesyttää.
VastaaPoistaTuuli,hih no juustohöylällä voi olla aika hankalaa;D
PoistaLåter mycket gott! Ha en fin helg!
VastaaPoistaTack snälla du,det var gott:) Och en fin veckoslut till dig också!
PoistaTuollaiset salaatit on niin hyviä!
VastaaPoistaAnni Minerva,on ne:)
PoistaHei, just tollasta vehjettä tämä talouskin tarvitsee, sillä talvikaali täytyy olla hiuksenhienoa salaatissa, mutta kesäkaali (uuden sadon kaali) saa olla isompaa :)
VastaaPoistaJatta,meillä itse asiassa on nyt sitä kesäkaalia täällä ,sillä talvikevät on täällä kaalin aikaa ja sitten kesällä ja syksyllä se on kuin teidän talvikaalia....Tykkään kuitenkin aina siitä ohuemmaksi suikaloidusta kaalisalaatista...
PoistaNaminami....toivon voittavani tuollaisen suikalointivälineen...:)
VastaaPoistaAnneli,toivottavasti onni suosii..
PoistaOi ihana salaattiohje! Ei olekaan tullut kokeiltua tuota nuudelien friteerausta, mutta varsin yksinkertaiselta se näytti.
VastaaPoistaOuti.tosi hyvää ja nuo friteeratut nuudelit herkullinen lisäke salaattiin:-)
PoistaKuinka leveä terä on tossa vehkeessä jonka mulle lähetät ? :)
VastaaPoistaMika,varaudu sellaiseen 9,5 sentin juttuun,josta terän.osuus 9 cm
PoistaKaali on ihanaa ruokaa. Tätä täytyy heti testata, en ole noita rapsakoita nuudeleita koskaan tehnyt ja ohje näyttää todella helpolta.
VastaaPoistaMinustakin kaalin saaminen ohueksi ja sopivan pituiseksi on ollut välillä todella hankalaa. Välillä riivin kaalia juustohöylällä ja välillä vaikka miten. Niinpä osallistun arvontaasi ilolla. Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka osuu omalle kohdalle =)
Birgitta,kaali on ihanaa ja täällä tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan:-) kokeile ihmeessä .rapsakoita nuudeleita,herkkua:-)
PoistaKaalin suikalointiin pitää kyllä.olla hyvä.vehje ja tällä.se hoituu.toivottavasti onni suosii.
Herkullisen näköinen kaalisalaatti. Näppärännäköinen kuorija/suikaloija. Mukana arvonnassa. annelaukkanen09@hotmail.com
VastaaPoistaAnne,tosi näppärä onkin:) ja kiva kun olet mukana arvonnassa:)
PoistaNäyttääpä hyvältä sekä salaatti,että kuorija:) Mukana ollaan. Sofia chipmunk@hotmail.fi
VastaaPoistaKiitos Sofia,oli hyvää ja kuorija tai oikeastaan suikaloija tosi hyvä:)
PoistaVasta tässä ajattelin, että kaalisalaattia olisi ihana saada. Tässähän tuo olisi nyt sitten ohjekin! Noita nuudeleita pitäisi päästä kokeilemaan!
VastaaPoistaMinäkin pidän ohuesta kaalisuikaleesta enkä ole vielä keksinyt keinoa, miten saada tarpeeksi ohuita suikaleita. Olisipa kiva, jos voittaisin tuon välineen. Ps. Mukavaa kun julkaiset kasvisruokareseptejä! (olen kasvissyöjä) -Sake
VastaaPoistaSake. tällä saa niitä tehtyä tosi helposti:) ja kiitos palautteesta,;rakastan kasvisruokia,joten sellaisia tässä blogissakin pääasiallisesti on,
Poistaminäkin haluaisin tuollaista ohutta kaalisuikalesalaattia. Eli arvontaan mukaan :)
VastaaPoistaPaula,no selvästi näkyvät ohuet suikaleet olevan suositumpia;D kiva että osallistut arvontaan:)
PoistaRakkaalla lapsella on monta nimeä, en tiennyt että lasinuudeleita sanotaan myös sellofaaninuudeleiksi! aina oppii uutta, en ole esimerkiksi myöskään koskaan friteerannut nuudeleita mutta se kuulostaa todella herkulliselta :)
VastaaPoistaMukana arvonnassa myös :)
Anne,niin taitaa olla.Olen niin tottunut kutsumaan noita sellofaaninuudeleiksi,koska englanninkielisissä ohjeissa yleensä niitä kutsutaan sellaisiksi. Ja suosittelen friteeraamaan nuudeleita,ihana lisä salaattiiin!
PoistaIhanan näköinen annos! Mä yritän usein löytää kaupasta jotain muuta kuin munanuudeleita, mutta huonolla menestyksellä.. Ehkä pitäisi käydä jossain aasia- marketeissa. Rakastan kaalia, tuollainen leikkuri olisi mahtava! :)
VastaaPoistaSanni,kiitos ja olikin tosi hyvää:) Aasia-marketeista tosiaankin löytää kaikenlaisia nuudeleita.Ja jeps,kaali on ihanaa:)
PoistaMinulla on myös kaalinsuikalointiongelma :D Eli tuo vekotin tulisi tarpeeseen.Terv.Laura
VastaaPoistaLaura,monella näkyykin olevan ongelma tuon kaalin suikaloinnin kanssa.Toivottavasti onni suosii...
PoistaKekseliäs resepti! Oli varmasti hyvää. Kaali on yksi lemppari ruoka-aineeni ja on kiva löytää uusia kaaliohjeita. :)
VastaaPoistaUlla.oli kyllä tosi hyvää tuo friteerattu nuudeliseos ja mantelit ja seesaminsiemenet salaatissa:) Kaali taitaa olla monenkin lemppari ruoka-aines:)
PoistaYaelin, this salad looks really good-the texture sounds really nice and crunchy! :D
VastaaPoistaLorraine> the noodles on top of the salad were wonderfully crunchy:)
Poistaihana ohje taas! osallistun myös arvontaan.terv.anneli.rikkonen@luukku.com
VastaaPoistaKiitos Anneli,mukana olet:)
PoistaSellofaaninuudeli on sana, jota en ole ikinä ennen kuullut :) Onpa hauska! Ja samoin tuo vehje!
VastaaPoistaSofia,pitäis varmaan oppia kutsumaan näitä vain lasinuudeleiksi;D Ja ihanaa rapeutta toivat nuo friteeratut nuudelit (ja mantelit ja seesaminsiemet) salaattiin:)
PoistaNam näyttää hyvältä! mukana arvonnassa mariestrange(a)hotmail.com
VastaaPoistaMaruksa,kiva kun olet mukana:)
PoistaHerkullisen näköistä! :-) Ja kyllä tuo vempelekin olisi kätevä, joten mukana arvonnassa ollaan. ;-) oonasallamaaria@gmail.com
VastaaPoistaOona,hyvää oli.ja rapeat nuudelit päällä.ihania:-)
PoistaNami ja ihan äimänä olen moisesta kapistuksesta, tarpeeseen kyllä tulisi tässäkin taloudessa, terkuin: kaalinrakastaja :D Mukana arvonnassa toki. kaljukeiju@gmail.com
VastaaPoistaSanna,kaali on kyllä.tosi hyvää:-) to kapine näyttää ihan tavalliselta kuorijalta mutta om reilusti leveämpi
Poista