Vastapäisen talon naapurin kanssa ulkoilutimme koiriamme iltaisin aina kesäkuuhun saakka,kunnes naapuri,eläkkeellä oleva opettaja,joutui luopumaan lemmikistään pahan reumatismin johdosta;Toffi-koiralla kun oli taipumus yhtäkkiä pinkaista juoksuun jotain mielenkiintoista nähtyään,ja läheltä piti ettei E. satuttanut itseään pahasti siinä samassa. Toffille kuuluu kuitenkin ihan hyvää,sillä se pääsi E. tyttären kibbutsille,jossa se saa vapaasti juoksennella nurmikolla ja jossa riittää koiraystäviä. Oma koirani Bambi sen sijaan jäi hieman murehtimaan parhaan kaverinsa häviämistä.....E. kerää aina postini poissa ollessani (kerrostalon sisäänkäynnin kohdalla pienet postilaatikot joka asunnolle) ja kiitokseksi siitä tein hänelle nämä valkosuklaiset tarteletit;hän kun on suuri suklaan ystävä. Tartelettin sisälle tuli valkosuklaa-juustokreemiä ja päälle karamellisoituja viikunoita ,ja näistä saamani palaute oli hyvä:) Pohjataikinassa oli myös kookosta,ja pohjan ohjeen lainasin täkäläiseltä suositulta leivontablogilta ,jossa tarteletit ovat aina täydellisen näköisiä....
Tarteletit valkosuklaalla ja karamellisoiduilla viikunoilla
Pohjataikina:
- 200 gr kylmää voita,kuutioituna
- 250 gr vehnäjauhoja
- 50 gr jauhettua kookosta
- 100 gr sokeria
- vaniljaa,joko uutteena tai suoraan tangosta raaputettua
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1-2 rkl kylmää vettä (alkuperäisessä ohjeessa käytettin maitoa)
Täytteeseen käytin täällä myytävää 5 % pehmeää ,lusikoitavaa juustoa,jonka esim, jugurtti.-tai kermarahka korvaa hyvin. Täytteeseen tuli 200 gr juustoa ja 100 gr valkosuklaata: sulatin suklaan vesihauteessa ja lisäsin juuston sulaneen suklaan joukkoon. Lisäsin seokseen myös hieman vaniljaa. Täytteen lusikoin tarteletteihin,mutta pursottamalla saadaan nätimpää tulosta.
Karamellisoidut viikunat; en muista tarkalleen kuinka monta viikunaa käytin,mutta leikkasin viikunat 4 osaan ja kierittelin leikattuja puolia sokerissa (käytin ruokosokeria). Kuumensin pannun oikein kuumaksi,ja karamellisoin viikunoita pannulla ,kunnes sokeri alkoi sulaa ja muuttui siirappimaiseksi.Loppuvaiheessa lisäsin joukkoon noin ruokalusikallien balsamietikkaa. Kun viikunat olivat jäähtyneet koristelin niillä tartelettien pinnat. Karamellisoidut viikunat ovat ihania; vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa;)
Ihana ohje. Ja minä kun niin tykkään näistä kertomuksista, joita ohjeisiisi aina liittyy :).
VastaaPoistaKiitos.Tuula:-) Usein ohjeeseen liittyykin joku tarina,mitä.sitten on mukava kertoa:-)
PoistaOi nam... viikunat ovat ihania. Sydäntä särki, kun en voinut Ranskasta tuoda laatikollista mukanani, mutta eivät olisi tainneet selvitä kolmen päivän kotimatkasta autossa...
VastaaPoistaMinna,kuivatuista viikunoista en oikein välitä,mutta tuoreet ovat hyviä:-) harmi ettet voinut tuoda mukanasi sitä laatikollista...
PoistaMmmm, nam. Olen Tuulan kanssa samaa mieltä, että tarinat ruuan ympärillä on ihania.
VastaaPoistaOi, mitä ihanaa ja karamellisoidut viikunat ovat tosi ihania. Viikunahillo on ihan suosikkini juustojen kera.:) Toivottavasti Bambi toipuu hyvän kaverin kadottua ja löytyy uusi tuttavuus iltalenkille.:)
VastaaPoistaJatta,karamellisoidut viikunat.ovat ihania,samoin.kuin viikunahillokin:-)menemme joskus vierailulle E. luokse,ja Bambi juoksee ympäri.asuntoa nuuskien: siellä tuntuu vielä Toffin haju...alussa meitä oli 3 koiran ulkoiluttajaa yhdessä iltaisin;1 muutti pois,E.joutui luopumaan koirastaan.ja jäimme.ilman iltalenkkiseuraa.Toivottavasti löytyy joku uusi sellainen..
PoistaNelli,nam.tosiaankin:-) ja kiva kuulla että pikku tarinoista tykätään:-)
VastaaPoistaoooooooooooooooooh - ihan pökerryttävän ihanan kuuloisia ja näköisiä!!!
VastaaPoistaAndalusiana:kiitos ihanainen:) Munhan oli pakko kokeilla yksi ennenkuin annoin eteenpäin ja hyvää oli:)
PoistaNäiden on pakko olla aivan huippuhyviä! =)
VastaaPoistaHanna, keittiöstä
Hanna,oli ne:)
PoistaTäällä vesikielellä lueskelen vaikka masu on aamupalasta täynnä! Blogiisi ei auttaisi tulla liioin nälkäisenä saati kylläisenä, aina tekis mieli ! :D
VastaaPoistaKostona tästä: Blogissani on sulle haaste! Ihan oman reseptin mukaan valmistettu. ;)
Maama,no hyvä että on löytynyt ruokaa josta ei tule vatsakupuja siellä Kiinan maassa.Tulenkin katsomaan mitä haastetta olet siellä kehitellyt;D
PoistaSellanen reseptien resepti olikin että oksat pois : D
PoistaTuoreet viikunat ovat herkkua ja tertaletit suuri intohimoni. Nämä eivät voi olla muuta kuin herkullisia! Hyvä idea myös tuo pohjan kookos. Harmi, ettei Suomesta saa täydellisiä viikunoita edes niiden sesonkiaikaan. Karamellisoituina ne saavat kyllä kaipaamansa lisämakeutta täälläkin.
VastaaPoistaSelina:tarteletit on herkkua,niitä vaan tulee aika harvoin tehtyä, Tosi herkullisia olivatkin:) ja tuo kookos minuakin kiinnosti pohjassa,tosin se ei maussa kyllä tuntunut. Karamellisoituna vähän huonommatkin viikunat saavat kivasti makua:)
PoistaAi miten ihana kertomus. Tietysti on ikävää, että Bambin kaveri lähti kauemmas, mutta tartaletit näyttävät todella herkulliselta. En ole koskaan tehnyt tartaletteja, mutta nautiskellut niistä ranskassa. Äitini toi minulle juuri järkyttävän ison määrän raparperia, joten mietin voisinko kokeilla tuota taikinaohjetta raparperin kanssa. Tuo kookos taikinassa vaikuttaa ihanalta. No saa nähdä, jotain herkullista minä meinaan leipoa.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Jael =)
Birgitta,kiitos.ihanainen.Bambi jäi vähän suremaan.Toffia mutta onneksi tästä viereisestä.puistosta löytyy
VastaaPoistamonta koirakaveria,vaikka eivät ne.Toffia korvaakaan.Tarteletit ovat ihania ja.välillä kiva tehdä sellaisia:-) raparperihan olisi ihanaa noissa;itse asiassa tykkään.enemmän.raparperista kuin.viikunoista;-)