Tulevan sunnuntain Shavuot -juhlan alla ovat juustot ja juustokakut joka puolella esillä: ne kuuluvat tähän pyhään , ja suolaisten ja makeiden juustoisten herkkujen ainekset ovat tarjouksessa joka puolella. Joten ei ihme että teki mieli tehdä jotain missä on juustoa, ja suolaisena tällä kertaa. En osannut oikein päättää onko tämä piirakka vai kakku: tässä ei ollut piirakkapohjaa mutta se oli korkea ja kiinteä. Ehkä kakku olisi parempi sana tälle? Piirakka/kakku oli täynnä parsakaalia, ja miellyttävän rakenteen sille antoi kikhernejauho, eli tämä piirakka/kakku on gluteeniton.
Shavuot-juhla on nyt sunnuntaina, eli samana päivänä kuin helluntai, joka alkuperältään liittyy myös shavuot-juhlaan.
Pohjaton parsakaalipiirakka, tai kenties parsakaalikakku
- noin 300 gr parsakaalia, joko tuoreena tai pakasteena
- 1 keskikokoinen sipuli,pilkottuna
- 1.5 rkl öljyä paistamiseen
- 3 kananmunaa
- ½ dk vettä
- 1 tl paprikajauhetta, 1 tl yrttimaustetta , ripaus mustapippuria (tai mausteita maun mukaan)
- 150 gr juustoraastetta
- 2 rkl raejuustoa
- 3.5 rkl kikhernejauhoa
Jos käytät tuoretta parsakaalia, pehmennä se ensin laittamalla parsakaalipalat kulhoon, ja kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Parsakaalin annetaan pehmetä kuumassa vedessä kunnes vesi hieman jäähtyy, jonka jälkeen parsakaali siivilöidään. Muistaakseni pakasteparsakaali on esikypsytettyä , joten tämän vaiheen voi silloin jättää pois. Parsakaalin kukinnot ja varret pilkotaan pienemmiksi palasiksi.
Sipulia kuullotetaan pannulla kunnes se hieman ruskistuu, minä jälkeen sipuli sekoitetaan parsakaalin kanssa. Kananmunat ja vesi vatkataan erillisessä kulhossa, lisätään mausteet ja kikhernejauhe, ja sekoitetaan kunnes seos on tasaista. Juustoraaste ja raejuusto sekoitetaan munaseokseen. Tämän jälkeen yhdistetään juustomunaseos ja parsakaalisipuliseos.
Paistoin piirakan/kakun uunivuoassa, mutta päällystin vuoan leivinpaperilla, ja öljysin paperin pinnat kevyesti. Paistoin piiirakkaa /kakkua 200 C lämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pinta oli ruskistunut ja sisus jähmettynyt. Piirakan/kakun annetaan jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Nam, oli todella hyvää:)
Ennen Shavuot -pyhää monet juustot ovat tarjouksessa. Tässä torin suuri juustokauppa.
Piirakka/kakkuun käyttämäni juustoraaste ol emmentalia, mutta siihen voi käyttää mitä tahansa juustoa jossa on makua..
Mukavuudenhaluisille ihmisille toi eräs meijeri pyhän alla valmiin juustokakkuseoksen.
Ihana mehevän näköinen parsakaalikakku!
VastaaPoistaJa juustoissa on mistä valita nyt.
Leppoisia päiviä sinne!
Kiitos Susanna:) Parsakaali on herkkuani,ja juustojen kanssa tuossa muodossa tosi hyvää:)
PoistaKiitos, leppoisia päiviä myös sinne Espanjaan:)
Tuo juustokauppa on ihana! Jatan sinne aina reippaan rahasumman ja menen kotiin painavan kassin kanssa!
VastaaPoistaAnu:tosi ihana kauppa onkin, ja se valikoima,ja maistiaiset:) Nyt kun tekivät remontin niin on vielä parempi.
PoistaIhana piiraskakku, tuo valmis juustokakkuseos onkin jo todellinen tee se nopeasti tuote :o Meillä ei kyllä tälläisiä tuotteita vielä löydy. Ovatko paikalliset juustot siellä samanlaisia kuin Euroopassa vai onko jotain erikoisuuksia?
VastaaPoistaPetra:kiitos, tosi hyvää olikin, Bambi vaan on aina kinuamassa kun teen tällaista;D
PoistaTUo juustokakkuseos on kyllä tosi kätevä, mutta helpostihan sellaisen tekee itsekin.
Täällä ovat etenkin valkoiset juustot suosittuja, tuolla kaupassa on iso tiski valkoisia ,kaikenmaailman fetan tapaisia ja muita valkoisia juustoja. Yksi suosituista paikallisista on tämä https://en.wikipedia.org/wiki/Tzfat_cheese jota on tehty jo vuodesta 1840
Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselle että on pakko kokeilla :) kerrotko tuon kikhernejauhon määrän, onko se 3.5 DL? Ohjeessa ei ainakaan minulle näy kuin pelkkä 3,5?
VastaaPoistaKiitos:) Tosi hyvää onkin:) Hups, hyvä että huomasit, oli jäänyt minulta huomaamatta vaikka oikoluin, eli 3.5 ruokalusikallista kikhernejauhoa.
PoistaKiitos pikaisesta vastauksesta, tämän testaan nyt viikonloppuna, nam! :)
PoistaMehevän näköinen kakku.
VastaaPoistaEn ole milloinkaan käyttänyt kikhernejauhoja. Löytyyköhän niitä tavallisesta marketista? Voiko niitä korvata jollakin muulla jauholla, jos en löydä?
Muuten näyttää meidän herkulta kun on parsakaalia ja juustoa :)
Herkullisen näköinen parsakakkunen <3 Tuo on varmasti myös aika täyttävää ja käy ihan ruoasta.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoiltaa sinulle Jael <3
Heissan Jael, kiva parsakakku ja ohjetta kun luin niin juuripa samanmoista uunimunakasta olen parsasta itsekin tehnyt vain noita kikherneitä en ole lisännyt, pitääpä kokeilla niinkin. Ihania tarjottavia löytyy teidän kaupoista, huikee tuo valmis kakkutaikina, olisipa kiva kokeilla.
VastaaPoistaVoi hyvin Jael <3.
Den ser väldigt god ut!
VastaaPoistaNamilta näyttää! Kunhan tästä retkivaiheesta kotiudutaan taas hellan ja uunin ääreen . . . .!
VastaaPoistaHyvältä näyttää tuo piirakka! Nam mikä juustokauppa, löytyy varmasti mitä haluaa! Ihanaa viikonloppua♥
VastaaPoistaKelpais mullekin sun piirakkas.
VastaaPoista